Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bahçıvanlık Kursu Başladı…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HER YIL DÜZENLEYEREK GELENEKSEL HALE GETİRDİĞİ BAHÇIVANLIK KURSU’NUN İLK DÖNEMİ BAŞLADI -3 DÖNEM HALİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK KURSLARDAN BU YIL 562 KİŞİ YARARLANACAK

16 Nisan 2012 Pazartesi 16:05
Bahçıvanlık Kursu Başladı…

bahcivanlik_400_2_16042012.jpg

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği “Bahçıvanlık Kursu”nun birinci dönemi başladı.
 Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kursların ilk dönemi ilk dönemi 16-27 Nisan tarihi arasında gerçekleştirilecek. 10 iş günü sürecek kursun ilk 5 gününde kursiyerlere konularında uzman 30 öğretmen tarafından teorik ve teknik bilgiler verilecek. İkinci 5 günde ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara’nın büyük parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalar yapılacak. 
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu’na değişik mesleklerden, her yaştan ortak paydası bitki ve çiçek sevgisi olan vatandaşlar ilgi gösteriyor.
Kurslarda bahçıvan adaylarına salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konular teorik ve pratik olarak öğretiliyor, peyzaj uygulamaları konusunda da daha bilinçli olmaları sağlanıyor. 
“Bahçıvanlık Kursu” ilk dönemine katılan kursiyerlerin tamamı, bu kursa sevdikleri bir meşgaleyi daha bilimsel ve profesyonelce devam ettirebilmek için geldikleri konusunda birleşiyorlar.
“Bahçıvanlık Kursu”nun ilk gününde bazı katılımcılar kurs hakkında ilk izlenim ve beklentilerini şöyle özetlediler:

erel_dilek_207.jpg

Erel Dilek (ev hanımı) : “Kursla ilgili ilanı arkadaşım belediye otobüslerindeki afişlerden görmüş, bana da haber verdi. Ben de böyle bir kursa katılmayı çok arzu ediyordum. Zaman geçirmeden kursa kayıt yaptırdım. Ben kursun patriğe yönelik tarafını daha çok önemsiyorum. Kursta edineceğim bilgi ve deneyim ile Ayvalık’taki yazlık evimin bahçesini eskiye oranla daha profesyonelce düzenlemek için kullanacağım.”

yavuz_akin_207_3.jpg

Yavuz Akın (ekonomist Emekli ); “Benim de, Ayvalık’ta Dilekhanımla karşılıklı bir yazlığım var. İkimiz de bahçeye bakmayı, çiçek yetiştirmeyi çok seviyoruz. Bu güne kadar amatörce gerçekleştirdiğimiz bu uğraşı burada edineceğimiz bilgilerle daha verimli ve güzel olacak. Bahçelerimiz arasındaki güzellik rekabeti de kızışacak sanırım.”  
Haluk Bölükbaş (Emekli): “Bahçıvanlıkla ilgili merakım var. Bu kursu geçen sene internetten öğrenmiştim. Başvurmak istediğimde kotenjanın dolduğunu gördüm. Bu sene başvurunun ilk günü kayıt yaptırarak kursa başladım. Kursun ilk günü her şey çok güzel, sonrasının da böyle güzel geçeceğine ve bahçıvanlık konusunda önemli bilgiler edineceğime ve bunu yaşamımda da uygulayacağıma inanıyorum.”

sukru_mutaf_207_2.jpg

Şükrü Mutaf ( Etimesgut’ta Koopertif Başkanı,Site Yöneticisi):“Geçen yıl bizim sitenin görevlisi Büyükşehir Belediyesi’nin bahçıvanlık kurslarına katıldı ve buradan sertifika aldı. Kazandığı bilgi ve birikimi bahçemizde pratik olarak görme fırsatı buldum. Bahçemizde yaşanan olumlu gelişme benim de bu kursa katılmam için kılavuz oldu. Bir yönetici olarak ben de burada bahçıvanlık konusunda edineceğim bilgilerin sitemizin daha da güzelleştirilmesi yönünde katkı sağlayacağını düşünüyorum.”  
Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Bahçıvanlık Kursları’ na bugüne kadar 2 bin 977 kişi katılarak sertifika aldı. 3 dönem olarak gerçekleşecek kurslara bu yıl 562 kişi kayıt yaptırdı.
Bahçıvanlık Kursları’nın ikinci dönemi 30 Nisan - 11 Mayıs,  üçüncüsü ise 14 Mayıs - 25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.