Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bahçıvanlık Kursu Başlıyor…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HER YIL DÜZENLEYEREK GELENEKSEL HALE GETİRDİĞİ BAHÇIVANLIK KURSU’NUN 1. DÖNEMİ PAZARTESİ BAŞLIYOR - 3. DÖNEM OLARAK DÜZENLENEN BAHÇIVANLIK KURSU 25 MAYIS TARİHİNDE KADAR SÜRECEK. KURSTAN 562 KİŞİ YARARLANACAK

16 Nisan 2012 Pazartesi 08:28
Bahçıvanlık Kursu Başlıyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu”nun 1. Dönem eğitimleri, 16 Nisan Pazartesi günü başlıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenerek geleneksel hale getirilen “Bahçıvanlık Kursu”na bu yıl 562 kişi başvuruda bulundu. 16 Nisan - 25 Mayıs tarihleri arasında 3 dönem halinde gerçekleştirilecek kurslarda katılımcılara 10’ar iş günü üzerinden eğitim verilecek.

kurs_400_2_16042012.jpg

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, bu yıl düzenlenecek kursların ilk döneminin 16 Nisan Pazartesi günü başlayıp 27 Nisan Cuma günü sona ereceğini belirtti.-9 YILDIR BAŞARIYLA UYGULANIYOR
Akgül, ücretsiz olarak düzenlenen kursların ilk döneminden 128 kursiyerin faydalanacağını kaydederek, “Bahçıvanlık Kursumuzun yoğun ilgi görmesi nedeniyle 400 olan kursiyer sayımızı bu yıl 562 kişiye çıkardık. Üç dönem olarak verilecek,  Bahçıvanlık Kursları’nın ikinci dönemi 30 Nisan - 11 Mayıs, üçüncü dönemi ise 14 Mayıs - 25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her dönemi 10 gün sürecek olan kurslarımıza devam eden kursiyerlerimize eğitimlerinin sonunda da sertifika verilecek” dedi.
 Bahçıvanlık Kursu’nda ilk 5 gün teorik ve teknik bilgilerin verileceğini, son 5 gün ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ve Ankara’nın büyük parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalar yapılacağını bildiren Akgül, “9 yıldır başarıyla sürdürülen bahçıvanlık kursları sayesinde, Başkentli vatandaşların salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi iç ve dış bitkiler ile fidancılık, sebzecilik, bitki ilaçlaması ve budama gibi konuları teorik ve pratik bilgiler ışığında öğrenerek, çevrelerindeki peyzaj uygulamaları konusunda daha bilinçli olmaları amaçlanıyor” diye konuştu.