Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Bahçıvanlık Sertifikası” Başkan Gökçek’ten…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen Bahçıvanlık Kursunu Tamamlayanların Sertifikalarını Düzenlenen Törenle Başkan Gökçek Verdi -Başkan Gökçek: “Bozkır Olarak Tanınan Ankara, Türkiye’nin En Yeşil Kent Merkezi Oldu”

07 Haziran 2010 Pazartesi 09:08
“Bahçıvanlık Sertifikası” Başkan Gökçek’ten…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bahçıvanlık Kursu’nu tamamlayanların sertifikalarını Başkan Melih Gökçek verdi.
Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nda düzenlenen törene eşi Nevin Gökçek ile birlikte katıldı.
-YEŞİL ALAN 2 METREKAREDEN 18 METREKAREYE ÇIKTI”

1.JPG
Sertifika töreninde konuşan Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 16 yıldan beri çevrecilik konusunda çok ciddi adımlar attıklarını belirtti. Başkan Gökçek, belediye başkanı seçildiğinde, Başkent’te kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2 metrekare olduğunu, şimdi ise yüzde 85 oranında nüfus artışına rağmen yeşil alan miktarının 18 metrekareye ulaştığını belirtti. Nüfus sabit kalsaydı, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 30 metrekareye bile ulaşmış olacağının altını çizen Başkan Gökçek, “Bozkır olarak tanınan Ankara, şu anda Türkiye’nin en yeşil kent merkezi oldu” dedi. Başkan Gökçek, “Beni en mutlu eden olay, özellikle Bahçıvanlık Kursları’na her sene katılımın kat ve kat artmasıdır. Bu sene 500 kişinin üzerinde katılım var. İnşallah seneye bin 500 kişi, 2 bin 500 kişi olur. Elbirliği ile Ankara’yı çok daha yeşil yapacağız” diye konuştu. 
“ÜRETİCİYE EN BÜYÜK DESTEK
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN”

2.jpg
Bundan 6-7 yıl önce yurt içinde yüksek boylu ve yetişmiş fidan bulunmadığını, mecburen yurt dışından ağaç getirtildiğini hatırlatan Başkan Gökçek, “Ama şimdi özellikle Adapazarı çevresinde öyle güzel ağaçların olduğu dev seralar açıldı ki, artık yurtdışına hiçbir ihtiyacımız kalmadı. Ağaç konusunda da yerli üreticilere en büyük destek ve teşvik Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden olmuştur” diye konuştu.
Her zaman yerli üreticilerden en çok ağaç alan, ağaç yetiştirmeleri için onları teşvik eden belediye olduklarını belirten Başkan Gökçek, her sene on binlerce ağaç aldıklarını söyledi. Ankara’nın her sene küçük bir il kadar büyüdüğünü anlatan Başkan Gökçek, bu yüzden yeşillendirme ve altyapı hizmetlerini arttırarak sürdürdüklerini anlattı.
 “VAKİT BULABİLSEM KURSA BEN DE KATILMAK İSTERDİM” 
Kursa katılan herkese emek verdikleri için çok teşekkür eden Başkan Gökçek, “İnanın, vakit bulabilsem Bahçıvanlık Kursu’na ben de katılmak isterdim. Görüyorum ki bu işe ailenizle ve sevgiyle sarılıyorsunuz. Hepinize bol yeşil ve çevreci günler diliyorum” dedi.
 Başkentlilerin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü de kutlayan Başkan Melih Gökçek, ardından Çevre Eğitim Projesi Ankara birincisi olan Türkiye Emlak Bankası İlköğretim Okulu’nun küresel ısınmaya dikkat çeken “Çevreciyiz Biz” adlı şarkısını dinledi. Hüseyin Hüsnü Tekışık İlköğretim Okulu’nun halkoyunları gösterisini de ilgiyle izleyen Başkan Gökçek, tüm çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tevfik Ünsal İlköğretim Okulu adına Müdür Baki Doğan ile  kursiyerlerden Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Gürpınar ise çevreye katkılarından ötürü Başkan Melih Gökçek’e birer şilt takdim ettiler.

3.jpg
Başkan Gökçek, daha sonra, bahçıvanlık kursuna katılan 508 kursiyere Ankara’nın yeşiline katkıda bulunmaları temennisiyle sertifikalarını tek tek verirken, eşi Nevin Gökçek hepsine birer çam fidanı hediye etti.