Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bakan Yıldız, Büyükşehir’in İftar Sofrasına Konuk Oldu…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Hacıbayram Veli Camii ve Çevresinde Düzenlediği Ramazan Etkinliklerine Katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orucunu Binlerce Başkentli İle Birlikte Açtı -Ramazan Etkinliklerinin Akşam Düzenlenen Konser Konuğu ise Ünlü Şair Bedirhan Gökçe Oldu

16 Ağustos 2011 Salı 12:02
Bakan Yıldız, Büyükşehir’in İftar Sofrasına Konuk Oldu…

1.JPG

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Hacıbayram Veli Camii ve çevresinde düzenlediği “Muhteşem Ramazan Akşamları” etkinliklerinin konuğu oldu.
 Büyükşehir Belediyesi’nin, her akşam binlerce Başkentliyi ağırladığı iftar çadırında orucunu açan Bakan Yıldız, bu kez iftar yemeğinin Sabancı Holding Enerjisa Grubu’nun da desteğiyle verildiğini belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve desteklerinden ötürü değerli yatırımcımız Sabancı Grubu’na teşekkür ediyorum” dedi.
Başkentlilerin Ramazan akşamlarına renk katan Büyükşehir Belediyesi’nin, Hacı Bayram Camii ve civarında düzenlediği nostalji dolu etkinlikleri her akşamında ayrı bir güzellik ve duygu dolu anlarla devam ediyor.  

2.jpg
Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde düzenlenen etkinliklerin konuğu olan Bakan Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş, milletvekilleri, Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Selahattin Hakman ve binlerce Başkentli ile birlikte orucunu iftar çadırında açtı. Yemekleri çok beğendiğini kaydeden Bakan Yıldız, Sabancı Grubu’nun da desteğiyle verilen iftar yemeğine yaklaşık 3 bin Başkentlinin katıldığını kaydederek, “Biz bugünkü iftarımızı, beş yıldızlı bir otelde yapmak yerine, ‘bir sofraya ne kadar fazla el uzanırsa, ne kadar fazla çorba kaşıklanırsa o kadar hayırlı olur’ düşüncesiyle Hacıbayram Veli Hazretlerinin yanındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve bugün Sabancı Grubu’nun da katkı sağladığı iftar çadırında yaptık. Bu yüzden hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hem de değerli yatırımcımız Sabancı Grubu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

-“HACIBAYRAM CAMİİ ÇOK GÜZEL OLMUŞ”
 Konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından orijinal kısmı aslına uygun olarak restore edilen ve ek binası da yıkılarak yeniden inşa edilen Hacı Bayram Camii’ni gezen ve “Çok güzel olmuş, çok beğendim”  diyerek duygularını dile getiren Bakan Yıldız, cami çevresindeki çalışmalara ilişkin de bilgi aldı. Vatandaşlarla da sohbet eden ve fotoğraf çektiren Bakan Yıldız, Hacıbayram Veli Türbesi’ni de ziyaret ederek, dua etti.

-BEDİRHAN GÖKÇE, ŞİİRLERİYLE BÜYÜLEDİ

3.jpg
On bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi duygusuna ortak olmak için akın akın Hacı Bayram Cami’ne koşan binlerce Başkentlinin, her gününde ayrı sanatçının sahne aldığı konser sürprizi ise ünlü şair Bedirhan Gökçe oldu. Birbirinden güzel şiirlerini Başkentliler için seslendiren Gökçe, Başkent’in din ve inanç merkezi Hacı Bayram’da unutulmaz bir Ramazan akşamına imza attı.
Her akşam dört ayrı çeşitten oluşan iftar çadırlarında oruçlarını açan daha sonra ise dileyenin Hacıbayram Camii’nde teravih namazını kıldığı, dileyenin stantlarda alışveriş yaptığı, dileyenin de Ağustos ayı sıcağıyla birleşen iftar sonrası rehavetini muhteşem ışık gösterileri eşliğindeki havuz serinliğiyle üzerlerinden attığı etkinlikler, her akşam ayrı bir sürpriz sanatçıyla devam edecek.