17 Mart 2014 Pazartesi 16:27
BAŞKAN GÖKÇEK, AÇILIŞLARA DEVAM EDİYOR

-ÜMİTKÖY’ÜN ARDINDAN GÖLBAŞI’NDA 22. HANIMLAR LOKALİ’NİN AÇILIŞINI YAPAN BAŞKAN GÖKÇEK, DAHA SONRA OTİZM VAKFI İNCEK YAŞAM MERKEZİ’Nİ HİZMETE AÇTI

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“BUGÜN HANIMLAR İÇİN ŞANSLI BİR GÜN. 22. HANIMLAR LOKALİ’NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT OLAN 3 VİLLAYI DA 30 YILLIĞINA OTİZM VAKFI’NA TAHSİS ETTİK”

BAR_5282.jpg          Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’e hizmet verecek yeni yaşam alanlarını bir bir açıyor. Ümitköy Hanımlar Lokali’nin ardından Gölbaşı Hanımlar Lokali’ni de hizmete açan Başkan Gökçek, Otizm Vakfı İncek Yaşam Merkezi’nin de açılış kurdelesini keserek, hizmete sundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ankaralılara kazandırdığı yepyeni yaşam alanları bir bir açılıyor. Bu kapsamda Ümitköy’ün ardından Ankara genelinde bulunan Hanımlar Lokali’nin 22.’sini Gölbaşı’nda açan Başkan Gökçek, İncek’te de çok anlamlı bir hizmete imza attı.

-ÜMİTKÖY’ÜN ARDINDAN GÖLBAŞI HANIMLAR LOKALİ

Başkan Melih Gökçek, Gölbaşı’nda önce Başkent’in 22. Hanımlar Lokali’nin açılışını yaptı.   Miting havasında geçen açılışta Başkan Gökçek, “Bugün hanımlar açısından şanslı bir gün. Çünkü az önce de Ümitköy’de 21. Hanımlar Lokali’nin açılışını gerçekleştirdik. Şimdi de Gölbaşımızda 22. Hanımlar Lokali’nin açılışını yapıyoruz” dedi.

Gölbaşı Hanımlar Lokali’nin şimdiden büyük ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Melih Gökçek, “Şu ana kadar 170 hanım, bu lokalden faydalanmak için müracaat etmiş. Bu bizi ziyadesiyle mutlu etti. Sizler, burada birçok aktiviteden faydalanacaksınız. Bu da bizi daha çok mutlu edecek” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Gökçek, beraberindekilerle birlikte Yunus Emre Camii altında hizmet verecek olan Hanımlar Lokali’nin açılışın gerçekleştirdi.

Hanımlar Lokali’ni gezen Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ile yaptığı masa tenisi maçını kaybetmesi kadınlar tarafından alkışlandı.

-OTİZM VAKFI İNCEK YAŞAM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ…

Başkan Gökçek, Başkentli otistik çocuklar için çok anlamlı bir hizmetin açılışını daha gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapımı gerçekleştirilen Otizm Vakfı İncek Yaşam Merkezi’nin açılışında konuşan Başkan Melih Gökçek, “Bugün hayırlı bir hizmet için bir aradayız. Gerçekten Otizm Vakfı, Türkiye’ye çok büyük hizmet yapıyor. Bu hizmete katkıda bulunmak lazımdı” dedi.

Otizm Vakfı Başkanı Aydın Çayan’ın bir süre önce kendisini ziyaret ederek, destek istediğini ifade eden Başkan Gökçek, kendilerinin de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Biz dedik ki, ‘ Merkez’i hazırlayıp size veririz.’ Çünkü bu işin erbabı sizsiniz. Ancak, otistik çocuğu olan aileler, bu olayın ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi kavrarlar. Neden? Çünkü insanın başına gelince bu olaylar daha iyi kavranır. Onların bakımı, onların hassasiyeti çok daha iyi olur” diye konuştu.

-“İNCEK’TEKİ 3 VİLLAYI VAKFA TAHSİS ETTİK”

Merkezin yapım sürecine ilişkin bilgiler vermeye devam eden Başkan Melih Gökçek, İncek’te belediyeye ait olan 3 binanın 30 yıllığına Vakfa tahsis edildiğini ifade ederek, tefrişinin, elektriğinin, suyunun, gazının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi.

Otistik çocukların topluma kazandırılarak, yaşamlarını daha kolay hale getirebilmeleri için her türlü gayreti sarf etmeye hazır olduklarını kaydeden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 3 villayı da 30 yıllığına Otizm Vakfı’na tahsis ettik. Bundan sonra otistik çocuklarımızın bir kısmı gün boyunca buraya gelecek. Bazıları da saatlik buraya gelerek, tedavi görecek ve inşallah netice alacak. Ben, merkezimin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hayırlı uğurlu olur.”

- ÇAYAN: “BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Açılışta konuşma yapan Otizm Vakfı Başkanı Aydın Çayan, amaçlarının otistik çocukların günlük hayatlarını sürdürebilecekleri,  eğitim alabilecekleri bir ortamı sağlamak olduğunu belirtti. Çayan, “Böyle bir merkezin açılması için Sayın Melih Gökçek’e destek olması için gittiğimizde bize beklentilerimizin çok üzerinde yardımcı oldu” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve Otizm Vakfı’nın Türkiye’ye örnek olacak bir işbirliği gerçekleştirdiğini kaydeden Çayan, şunları söyledi:

“Otistik çocuklar için ilk kez bir sivil toplum kuruluşu ile belediye çalışma gerçekleştirmiştir. Tahsis edilen yerin dışında diğer ihtiyaçları da karşılayacak destekler veriliyor. Benzerlerini Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinde görebileceğiniz merkezin aynısını burada yaptık. Sayın Melih Gökçek’e gösterdiği ilgi, yaptıkları ve kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Otistik çocuk sahibi olan tüm aileler adına kendisine bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından katkılarından dolayı Başkan Gökçek’e bir plaket takdim eden Çayan, daha sonra da merkezi gezdirerek, bilgiler verdi.