Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek, Akyurtlu Sanayicilerle Biraraya Geldi…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, AKYURTLU SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ’NİN GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILARAK, BAŞKENT ANKARA’DA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI - BAŞKAN GÖKÇEK: “9-29 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL İLE AYNI ANDA BİR ALIŞVERİŞ FESTİVALİMİZ OLACAK”

31 Ocak 2012 Salı 12:51
Başkan Gökçek, Akyurtlu Sanayicilerle Biraraya Geldi…

baskan_200.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akyurtlu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Genel Kurul toplantısına katılarak önemli açıklamalar yaptı. Başkent Ankara’nın dört bir tarafında süren turizmden kentsel dönüşümlere, alt ve üst yapı çalışmalarından organize sanayi bölgelerine yapılacak yardımlara kadar pek çok konuda sanayici ve işadamlarına bilgi veren Başkan Gökçek, Akyurt’a yapılacak dev fuar alanın da bu sene sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını açıkladı.
Akyurt’un Ankara Büyükşehir Belediyesi için güzel bir model olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Başkan Gökçek, “Akyurtumuzun gelişmesi de Türkiye için güzel bir model oldu. Son 8 yıl içerisinde en çok gelişen küçük ilçelerden biri. İnşallah fuar alanı ile birlikte çok daha gelişecek” diye konuştu.
Konuşmasında Ankara ile ilgili projelerine öncelik veren Başkan Gökçek, göreve başladığında bir memur şehri olarak tanınan Ankara’nın bu kabuğu kırması gerektiğini düşünerek, sanayi ve ticarete çok önem verdiklerini dile getirdi. Özellikle Ankara’daki alışveriş merkezlerinin (AVM) gelişimine dikkat çeken Başkan Gökçek, Ankara’nın, AVM konusunda kişi başına düşen metrekare açısından Türkiye’de bir numara olduğunu ifade ederek, “Bunu yitirmemek ve devam ettirmek lazım” dedi.
İkinci olarak Ankara’yı bir tıp şehri ve sağlık merkezi haline getirdiklerini ifade eden Başkan Gökçek, bu konuda da otopark ve trafiği engellememeleri şartı karşılığında yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Göreve geldiği günden bugüne sanayiye verdikleri hizmetleri aktaran Başkan Gökçek, organize sanayi bölgelerine önümüzdeki 2 yılda yapılacak 72 milyon liralık alt yapı desteğine ilişkin de katılımcılara bilgi verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara için açıkladığı dev projeleri de anımsatarak, savunma ve uçak sanayinin Ankara’ya taşınacağını açıklayan Başkan Gökçek, Kazan bölgesinde 3 milyon metrekarelik bir alanı sanayi bölgesi olarak tanzim edeceklerini söyledi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu’na, Ankara’ya yatırım yapması konusunda sürekli olarak baskı yaptığını anlatan Başkan Gökçek, karşılığında da Sabancı Bulvarı yanında TOBB’a ait olan ve Büyükşehir Belediyesi’nin de emsal konusunda büyük imkan sunduğu 150 bin metrekarelik bir arsa üzerine, dünya ticaret merkezi ve tekno-kent yapılacağını açıkladı.
-“HER YIL ANKARA’YA 118 BİN KİŞİ GELİYOR”
Bunun da Ankara sanayisine ciddi bir katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Gökçek, müteahhitlere sürekli olarak kentsel dönüşüm ihalelerine girmeleri konusunda da tavsiyede bulunduğunu kaydederek, “Geçtiğimiz yıl Ankara dışından buraya 118 bin kişi gelmiş. Yani her sene Ankara’ya yeni bir kent ilave oluyor. Evlenenleri de eklersek yıllık 30-40 bin konuta ihtiyaç duyuluyor” dedi.
Eskişehir Yolu’ndaki çelik yapıya da değinen Başkan Melih Gökçek, buranın da bu ay içerisinde ihale edileceğini açıklayarak, isteyen sanayici ve işadamlarına çağrıda bulundu.
Ankara sınırlarında yer alan 8 ilçe için termal turizmin bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, bu sektörde yapılacak tesislere alt yapı hizmetini ücretsiz olarak vereceklerini yineledi. Ar-Ge çalışmalarına sunulacak destekten, BELTEK’lerde ara eleman yetiştirilmesine kadar pek çok konuda sanayici ve işadamlarına imkanlar sunulduğunu anlatan Başkan Gökçek, özellikle ticaretin artabilmesi için bu sene “alışveriş haftası” düzenleyeceklerini kaydederek, şunları söyledi:
“9-29 Haziran tarihleri arasında İstanbul ile aynı anda bir alışveriş festivalimiz olacak. Büyük Ankara Festivali’ni de bu tarihle birleştirdik. Ayrıca her gün değişik muhitlerde değişik etkinliklerimiz olacak. İstanbul ile aynı gün olduğu için herkesin bir orayı bir de bizim festivalimizi görmesini istiyorum. Böylece farkımız ortaya çıkacak ve ben inanıyorum ki biz oranın 3-5 katı daha öne geçeceğiz. Ankara’nın çok ciddi ses getireceğine inanıyorum.”
Ankara’nın en büyük avantajlarından birinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı’nda yapılan ses, müzik ve lazerin uyum içindeki dans gösterisinin olacağını ifade eden Başkan Gökçek, bu gösterinin de özellikle yerli turistleri Ankara’ya çekeceğini söyledi.
Ulus Tarihi Kent Merkezi’ndeki çalışmalara da değinen Başkan Gökçek, Kızılay’daki cephe düzenleme projesinde de belli bir aşamaya gelindiğini kaydederek, “Ankara gerçekten çok modern ve şık olacak. Bu suretle Kızılay’ı da yenilemiş olacağız” diye konuştu.
-“FUAR ALANI VE FİLM PLATOSU YAN YANA”
Başkent’in çeşitli bölgelerinde süren çalışmaların bazılarını konuklara anlatmasının ardından Akyurt’ta yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi veren Başkan Gökçek, “Akyurt ile ilgili de pek çok müjdemiz var. Bunlardan en önemlisi de fuar alanı. 9 ortaklı şirketi 10 gün kadar önce kurduk. Resmi ilanın ardından da sanırım bu hafta içerisinde toplantımızı yapacağız ve eski parayla 150 trilyon liralık nakit parayı hemen burası için vermeyi taahhüt ediyoruz” dedi.
Fuar alanının bu yıl içerisinde bitirilmesinin planlandığını kaydeden Başkan Melih Gökçek, “50 bin metrekare kapalı ve 50 bin metrekare açık alanla başlayalım istiyoruz. Önümüzdeki senelerde de inşallah daha da büyütürüz” diye konuştu.
Fuar alanının yanına yapılacak ikinci çalışmanın da Film Platosu olacağını açıklayan Başkan Melih Gökçek, “Bu plato sayesinde yurtiçi ve yurtdışı birçok dizi film burada çekilecek. Bu konuda her türlü alt yapı ve cihaz desteğini, karşılığında hiçbir ücret almadan vereceğiz. Tek şartımız ise 1 saatlik film içerisinde 5 dakika Ankara konusu işlenecek ve görüntüleri verilecek. Kentin tanıtımı ve marka değerini artırmak için 1 saatte 5 dakika reklamımızı yapın ve faydalanın diyeceğiz” dedi. 
Alt yapı yatırımlarının sürdüğünü de anlatan Başkan Gökçek, bölgeyi saran ve şikayet alan koku sorunu için de gece ekipleri kurduklarını ve uygulanan cezaların sorunu ciddi şekilde azalttığını söyledi.
Havaalanı, Fuar Merkezi ve Kızılay arasındaki raylı sistem çalışmalarından da bahseden Başkan Gökçek, Başkent Ankara’nın 5 ana girişine 5 kapı projesine de değinerek, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nin de Ekim ayından itibaren, iftihar edilecek bir proje olarak ortaya çıkacağını söyledi.
Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Azmi Kalemcisoy, İç Anadolu Sanayici Ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Nihat Güçlü, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit’in de birer konuşma yaptığı genel kurul toplantısında Başkan Gökçek’e, katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.