Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek, Avrupa Şampiyonu Güreşçileri Ödüllendirdi…

-Başkan Gökçek, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Altın Madalya Alan Aski Sporlu Güreşçiler Nazmi Avluca İle Rıza Kayaalp’e Birer Ev Hediye Etti. Üçüncü Olan Batuhan Demircin’e İse 50 Bin Tl Para Ödülü Verdi -23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Düzenlenen Konser Sırasında Ödüllerini Alan Şampiyon Güreşçiler De Başkan Gökçek’e Müsabakalarda Giydikleri Mayolarını Hediye Ettiler

24 Nisan 2010 Cumartesi 01:47
Başkan Gökçek, Avrupa Şampiyonu Güreşçileri Ödüllendirdi…

1.JPG

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda derece elde eden ASKİ Sporlu güreşçileri ödüllendirdi. 
Şampiyonada Türk güreşinin son dönemde yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan ve sakatlığına rağmen 84 kiloda mindere çıkan Nazmi Avluca ile 120 kilonun genç ismi Rıza Kayaalp grekoromen dalında altın madalyanın sahibi olmuştu. Serbest Milli Takım’da yer alan Batuhan Demirçin ise 74 kiloda bronz madalya kazanmıştı.  

2.jpg
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği kutlamalar programı sırasında bir sevinç daha yaşandı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda Başkan Melih Gökçek, Avluca ve Kayaalp’e birer ev, Demirçin’e de 50 bin TL para ödülü verdi. 
Türkiye’nin gururu olan güreşçilere ödüllerini veren Başkan Melih Gökçek, “ASKİ spor takımının sporcuları olan ama aslında Türkiye Milli Takımı’nda bizi temsil eden bu başarılı güreşçilerimiz Bakü’de Avrupa Şampiyonasında 2 şampiyonluk bir de üçüncülük getirdiler. Rıza Kayaalp’e Meclis kararıyla bir adet ev hediye ediyoruz. Kendisine anahtarı sembolik olarak teslim ediyorum. Nazmi  Avluca’ya da bir tane ev hediye ediyoruz. Batuhana’da üçüncülük ödülü olarak 50 bin TL veriyoruz. İnşallah şampiyon da olacak. Bu sporcularımıza ne kadar şükran duysak azdır. İnşallah şampiyonlarımızın sayısı daha da çoğalır” diye konuştu. 

3.jpg
Ödüllerin ardından Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de, sporculara çiçek verirken, ASKİ Sporlu başarılı sporcular ise şampiyonada giydikleri mayolarını Başkan Gökçek’e hediye ettiler. 
Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak da Başkan Gökçek’e teşekkür plaketi sundu.