Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Aydın AK Parti Siyaset Akademisi’nde 1994-2012 Yılları Arasında Gerçekleştirdiği Projeler İle 2013 Hedeflerini Anlattı…

02 Mart 2013 Cumartesi 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, AYDIN AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ’NDE 1994-2012 YILLARI ARASINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJELER İLE 2013 HEDEFLERİNİ ANLATTI
- BAŞKAN GÖKÇEK:
“VİZYONUMUZ DÜNYA BELEDİYELERİNE HİZMET ANLAYIŞI VE SUNUMUNDA ESİN KAYNAĞI OLMAK”
“ANKARAMIZ ÇOK GELİŞTİ, NEREDEN NEREYE GELDİ, SİZ DE BU SUNUMLA ŞAHİT OLACAKSINIZ”
aydin_basin.jpg         Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2014 yılında Büyükşehir olacak Aydın’da, 1994 ile 2012 yılları arasında gerçekleştirdiği projelerini anlatarak, Siyaset Akademisi’nde yerel yönetim dersi verdi.
         Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Aydın AK Parti İl Başkanlığı Siyaset Akademisi’nin İl Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetim Programı”na konuşmacı olarak katıldı.
         Videolar ve fotoğraflarla desteklenen sinevizyon sunumu eşliğinde Ankara’da 1994 ile 2012 yılları arasında gerçekleştirdiği projeleri ve 2013 yılı hedeflerini anlatan Başkan Gökçek, bir yıl sonra Büyükşehir statüsü kazanacak olan Aydın’da belediyecilik hizmetlerine örnekler verdi.
-“YILDIZ ÜLKENİN MARKA ŞEHRİ ANKARA”
Salonu dolduran Aydınlılar’ın alkışlarıyla sık sık konuşması kesilen Başkan Gökçek, “Yıldız Ülkenin Marka Şehri Ankara” başlıklı sunumuna Büyükşehir Belediyesi’nin misyonu ve vizyonunu anlatarak başladı. Ankara’nın vizyonunu“Dünya belediyelerine hizmet anlayışı ve sunumunda esin kaynağı olmak”diye açıklayan Başkan Gökçek, bu amaç doğrultusunda başarıya ulaştıklarını dile getirerek, “Ankaramız çok gelişti, nereden nereye geldi, siz de bu sunumla şahit olacaksınız” dedi.  
Başkan Gökçek, 19 yılda hayata geçirilen projelerini anlatmaya, dünyada bir numara olma özelliğine sahip kentsel dönüşüm projeleri ile başladı. Dikmen Vadisi, Kuzey Ankara Girişi, Yeni Mamak, Güneypark, Dikmen Vadisi 4.ve 5. Etap, 50. Yıl Kentsel dönüşüm projelerinin eski ve yeni halleri arasındaki değişim büyük alkış alırken en büyük ilgi Hacı Bayram ve Çevresi’ndeki tarihi değişime oldu.
Ankara’daki alt ve üst yapı çalışmalarını da rakamsal bilgilerle aktaran Başkan Gökçek, viyadük, köprü alt ve üst geçitleri, yeni yol çalışmaları, köy yollarına atılan asfaltlar, kaldırım düzenlemeleri, bariyer yenilemeleri, numarataj çalışmaları ile kentin sürekli yenilendiğini kaydetti.
-“BUNLARDAN SİZDE ÇOK VARMIŞ” ESPRİSİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI...
GokcekAydinda_10.JPGSunumu sırasında CHP’li Aydın Belediyesi’ne de sık sık “Bunlardan sizde çok varmış” gibi esprili bir dille göndermeler yapan Başkan Gökçek’e salondan alkışlarla destek geldi.
Bina aydınlatmaları ve dış cephe giydirmeleri ile kentin ışıl ışıl bir hal almaya başladığını dile getiren Başkan Gökçek, videolar eşliğinde muhteşem görüntüyü katılımcılara aktardı.
Organize Sanayi Bölgelerine yapılan aylık 3 milyon liralık yatırım ile Ankara’nın ekonomik kalkınmasına da katkı sunduklarını dile getiren Başkan Gökçek, yatırım karşılığında istihdam sözü aldıklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin yeşillendirme çalışmalarını da anlatan Başkan Gökçek, “1994 yılına kadar toplam 19 olan park sayısına 2013 yılına kadar 265 tane park eklenerek, 284’e çıkarıldı” bilgisini vererek, şehre kazandırılan rekreasyon alanlarını eski ve yeni fotoğraflarıyla anlattı. Yaşanan inanılmaz değişim dinleyicilerden büyük alkış aldı.
Mamak Çöplüğü’nde gerçekleştirilen geri atık yönteminin dünya çapında ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Gökçek, sunumunun devamında alt yapı, içme suyu projeleri ile kültürel ve sosyal hizmetleri aktardı. Sosyal belediyeciliğin alt yapı çalışmaları kadar önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “Bu hizmetleri yapmadığınız takdirde kentte huzuru temin edemezsiniz” dedi.
BAŞKAN GÖKÇEK AYDINLILARI ANKARA’YA DAVET ETTİ
HAK_4307.JPGTiyatrodan BELTEK’e, yaşlılar ve engellilere yönelik hizmetlerden konserlere, Hanım Lokallerinden BELMEK’e, Çocuk Kulüplerinden Sokakta Yaşayan Çocuklar Merkezi’ne kadar Ankaralılara ücretsiz sunulan pek çok hizmeti sıralayan Başkan Gökçek, Aydınlıları Haziran ayında düzenlenecek 2. Shopping Fest ve 20 gün sürecek 6. Büyük Ankara Festivali’ne davet etti.
Ankara’nın en seçkin hizmetlerinden bir tanesinin Aile Yaşam Merkezleri olduğunu da vurgulayan Başkan Gökçek, özelikle kış aylarında dolup taşan sosyal yaşam alanlarının sayısının her geçen yıl daha da arttığını dile getirdi. Uluslararası ilişkilere de çok önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, sunumunu bu yıl sonunda bitirilmesi hedeflenen Hayvanat Bahçesi ve Tema Park ile 2013 projelerinden ithal boylu ağaçlar, fuar alanı, İnanç ve Tarih Müzesi, Kızılay Yenileme Projesi, Teleferik, giriş kapıları, saat kuleleri, bina aydınlatmaları ve sosyal projeler hakkında bilgi vererek bitirdi.
Sunumunun ardından aydınlılar tarafından ayakta alkışlanan Başkan Gökçek’e katılımından dolayı çiçek ve çeşitli hediyeler verilirken bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi. 

BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...
BAŞKAN GÖKÇEK AYDIN'DA ANKARA'YI ANLATTI...