Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK, Bahreyn İskan Bakanı EL-HAMER ve Beraberindeki Heyete Büyükşehir’in Proje Alanlarını Gezdirdi...

-GENÇLİK PARKI’YLA BAŞLANAN PROJE GEZİSİ, HACI BAYRAM CAMİİ, ALTINPARK, PURSAKLAR AİLE YAŞAM MERKEZİ, KUZEY ANKARA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJE ALANI VE DİKMEN VADİSİ’YLE NOKTALANDI -GENÇLİK PARKI GENÇLİK MERKEZİ’Nİ GEZEN KONUK BAKAN EL-HAMER: “GENÇLERİN GELİŞİMİNE YÖNELİK AKTİVİTELER ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ”

01 Şubat 2012 Çarşamba 12:34
Başkan GÖKÇEK, Bahreyn İskan Bakanı EL-HAMER ve Beraberindeki Heyete Büyükşehir’in Proje Alanlarını Gezdirdi...

gezi_400_2_01022012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çeşitli temaslar için Başkent’e gelen Bahreyn İskan Bakanı Yakup El-Hamer ve beraberindeki heyete, Büyükşehir Belediyesi’nin bazı proje alanlarını gezdirdi.
Konuk Bakan El-Hamer’e Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu kentsel dönüşüm, rekreasyon, sosyal ve kültürel projeleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Gökçek misafirini ilk olarak Gençlik Parkı’na götürdü.
Başkan Gökçek kendi sürdüğü golf aracı ile Gençlik Parkı’nı konuk heyete gezdirdi ve heyeti buradaki Gençlik Merkezi’ne götürdü. Buradaki faaliyetleri izleyen konuk Bakan El-Hamer, “Gençlerin gelişimine yönelik aktiviteler çok güzel düşünülmüş. Özellikle Belediye olarak bu kadar kaliteli çalışmalar yapılmasından çok etkilendik” dedi.

-MİNİKLERDEN HALK OYUNU GÖSTERİSİ…

Başkan Gökçek, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin örnek sosyal projelerinden biri olan Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje Alanı, Altınpark, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi ile Hacı

gezi_207_01022012.jpg

Bayram Camii ve çevresini kendi kullandığı araba ile konuk bakan ve beraberindeki heyete gezdirerek, buralarda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.
Pursaklar aile Yaşam Merkezi’nde 9-12 yaş grubu öğrencilerinin halk oyunları gösterisini ilgiyle izleyerek alkışlayan konuk bakan El-Hamer, “Çok şaşırdık. Böyle bir merkezde tüm kursların ücretsiz olması çok başarılı bir hizmet” dedi. 
Başkan Gökçek’in projesinin gerçekleştirilmesine büyük önem verdiği ve halen bölgede titizlikle mesai harcadığı Hacı Bayram Veli Camii ve çevresine konuk heyet hayran kaldı. Camii avlusunda dolaşan konuk bakana Hacı Bayram bölgesinden bir esnaf, 2 adet  kahve fincan takımı hediye etti.  
Konuk bakana Hacı Bayram Veli Camii’nin tarihi, Cami duvarına yapışık Agustus Tapınağı harabeleri ve önemi hakkında  bilgi veren Başkan Gökçek; Bahreyn’den gelen konuklarını en son olarak, Dikmen Vadisi’ne götürdü ve burada tüm etapları tek tek   gezdirirken, projenin aşamaları ve gecekondulardan bu hale geliş sürecini anlattı.
Başkan Gökçek ve konuk heyet, tüm proje alanlarında hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Bayram Camii ve