Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, BAŞKENT'TE YABANCI ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te öğrenim gören yabancı öğrencilerle bir araya geldi. Dünyanın dört bir yanından çeşitli üniversitelerde eğitim almak üzere Başkent’te bulunan öğrencileri “Hoşgeldiniz” diyerek karşılayan Başkan Gökçek, “Sizlere iyi bir ev sahipliği yapmanın gayreti içindeyiz ve olacağız. Umarım sizler de derslerinizde başarılı olursunuz ” dedi.

24 Eylül 2013 Salı 10:53
BAŞKAN GÖKÇEK, BAŞKENT'TE YABANCI ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ

-BAŞKAN GÖKÇEK: "SİZLERE İYİ BİR EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ”

KUB_0874.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te öğrenim gören yabancı öğrencilerle bir araya geldi.

Dünyanın dört bir yanından çeşitli üniversitelerde eğitim almak üzere Başkent’te bulunan öğrencileri “Hoşgeldiniz” diyerek karşılayan Başkan Gökçek, “Sizlere iyi bir ev sahipliği yapmanın gayreti içindeyiz ve olacağız. Umarım sizler de derslerinizde başarılı olursunuz ” dedi.

Başkanlık makamında gerçekleşen ve Fas, Afganistan, Mısır, İran, Irak, Arnavutluk, Çin, Romanya ile Lübnan’dan Başkent’e öğrenim görmek için gelen bir grup öğrenciyi makamında kabul eden başkan Gökçek, “Üniversite eğitimi için Ankara’daki üniversiteleri seçmiş olmanızdan dolayı çok memnun oldum. Büyükşehir Belediyesi olarak, öğrencilerin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Gökçek, özellikle üniversite eğitimi için başka şehirler ve yurt dışından gelen gençlerin yaşamlarını kolaylaştırmak için onlarca ayrı etkinlik ve hizmetleri bulunduğunu da kaydederek, ziyaretine gelen gençlerle tek tek sohbet etti. Öğrencilerin okudukları üniversiteleri de soran ve kendisinin de Gazi Üniversitesi’nden mezun olduğunu hatırlatan Başkan Melih Gökçek, daha sonra konuklarının Ankara hakkındaki düşünce, talep ve isteklerini de tek tek cevapladı.

Romanya’dan gelen bir öğrencinin Gençlik Parkı'ndakiışık ve su gösterisini çok beğendiğini ifade etmesi üzerine Başkan
Gökçek, “Oradaki su gösterisinin iki katından daha büyük bir su gösterisi hazırlıyoruz. Atatürk Orman Çiftliği içindeki Tema Park’ta yapacağız. Şimdiki 90 metre genişliğinde, ancak yeni yapacağımız ise 209 metre genişliğinde olacak. 120 metre yüksekliğinde su fışkırtacak. İnşallah önümüzdeki yıl ortalarında bunu da seyredeceksiniz” dedi.

Yabancı öğrenciler için ücretsiz ulaşım imkanı isteyen bir öğrencinin talebini ise Başkan Gökçek, “Bu benim isteyip de yapacağım bir şey değil. Tamamen kanuni bir durum. Eğer talebinizi yerine getirirsem suç işlemiş olurum” diye yanıtladı.

Ankara’nın çok güzel ve modern bir şehir olduğunu ve bu şehirde yaşamaktan, eğitim almaktan da çok memnun olduğunu kaydeden Lübnanlı bir öğrencinin ardından söz alan Mısırlı bir öğrenci de tıp eğitimi almak üzere Başkent’te bulunduğunu, ülkesinde yaşanan olaylarda halkını yalnız bırakmadıkları için de Türk halkına teşekkür ettiğini dile getirdi.

Her konuda öğrencilerin yanlarında olacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, kabulün ardından konuk öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.