Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek: “Bu Yıl Ankara’yı ‘Çocuk Şehri’ Olarak İlan Edeceğiz”...

-16. Dönem Çocuk Meclisi Üyeleri, Mazbatalarını Başkan Gökçek’in Elinden Alarak Görevine Başladı

06 Aralık 2010 Pazartesi 02:46
Başkan Gökçek: “Bu Yıl Ankara’yı ‘Çocuk Şehri’ Olarak İlan Edeceğiz”...

Başkent Ankara, “Çocuk Şehri” oluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bu yıl Ankara’yı ‘Çocuk Şehri’ olarak ilan edeceğiz” dedi.

1.JPG
Ankara’da, Türkiye’nin ve Dünyanın ilk Çocuk Meclisi Binası’ndaki 150 Çocuk Meclisi üyesine mazbatalarını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi ile de görüştüklerini belirterek, artık Ankara’nın bütün dünyada Çocuk Şehri olarak anılacağını, bunun için çalışmaların sürdürüldüğünü, her güzel şeyin geleceğimizin çocukları için olduğunu söyledi.  
 Başkan Gökçek, 16. Çocuk Meclisi’nin açılışında bütün üye çocuklara mazbatalarını tek tek vererek, “Türkiye’nin ve Dünyanın ilk Çocuk Meclisi Binası burada. Bu yüzden çok mutluyum. Bütün dünyada belki de eşi olmayan bir uygulamaya imza atıyoruz. Binanın resmi açılışını ise inşallah 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapacağız” diye konuştu.
 Çocukların hazırladıkları önergeleri dinleyen Başkan Gökçek, onlarla gurur duyduğunu ve bu güzel önergeleri hayata geçireceklerine inandığını belirtti.
-ÇOCUK ŞEHRİ ANKARA’DA DİLLERE DESTAN 23 NİSAN KUTLAMALARI
Bu yıl Ankara’yı çocukların da yardımıyla “Çocuk Şehri” olarak ilan edeceklerine de açıklayan Başkan Gökçek, bu konuda Çocuk Meclisi’ne de büyük görev düştüğünü kaydederek, “23 Nisan’ı nasıl kutlayalım? Arkasından nasıl aktiviteler devam etsin? Bunları hep siz tespit edeceksiniz. Bütün Dünya çocuklarını Ankara’ya davet edeceğiz. Artık 23 Nisan kutlamaları, Dünyanın değişik ülkelerinden gelen çocuklarla birlikte hep Ankara’da kutlanacak. Ve birlikte dillere destan bir 23 Nisan kutlayacağız” dedi.        
-ÇOCUKLARDAN ÖĞRENECEK ÇOK ŞEYİMİZ VAR
Çocukların gündeme aldıkları önergeleri de değerlendiren Başkan Gökçek, gerçekten çok mantıklı ve güzel önerilerle karşılaştığını, çocuklardan öğrenecekleri çok şeyler olduğunu  söyleyerek, tüm Çocuk Meclisi üyelerini bu ay yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’na çağırdı.  
“Özellikle Başkanınızın sizlerin bizlerden istediklerinizi anlatan bir konuşma yapmasını istiyorum” diyen Başkan Gökçek, “Burada tebriğe şayan mükemmel konuşmalar dinledim. Bizden daha güzel öneriler getiriyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi.
Başkan Gökçek ayrıca, çocukların bu dönem Çocuk Meclisi’nde daha aktif görev almalarını, mesela Cumartesi-Pazar günleri trafik kurallarına uymayanları ikaz etmeleri halinde kurallara uymayanların daha çok çekineceğini, herkesin kendisine daha çok çekidüzen vereceğini ve özellikle okullar konusunda da her hafta bir pilot okul seçerek o okulun kitap ve bilgisayar gibi eksiklerini belirleyerek, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çocuk Meclisi birlikteliği ile okullara eğitim desteği sağlayabileceklerini belirtti.
Başkan Gökçek daha sonra 16. Dönem Çocuk Meclisi üyeliğine seçilen çocuklara mazbatalarını tek tek vererek onlarla birlikte fotoğraflar çektirdi.
 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların sorunlarını değerlendirerek, taleplerini ifade etmeleri ve çözümünde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla kurduğu Çocuk Meclisi, 16. Döneminde Başkan olarak seçilen Umut Bayraktar, Başkan Yardımcıları ve Komisyon Üyeleri’nden oluşan 150 öğrenci ile çalışmalarına başladı.
 Komisyonlar, 15 günde bir toplanarak kendi konularında öneri ve faaliyet taslakları hazırlayacaklar. Hazırlanan bu öneri ve taslaklar ayda bir gerçekleştirilecek olağan toplantıda, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek, yapılacak faaliyet ve girişimler için meclisin onayı alınacak.