Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, CeBIT BİLİŞİM FUARI’NDA…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Uluslararası Cebıt Bilişim Eurasia Fuarı’nda ‘Sosyal Medya’ Konulu Bir Sunum Yaptı

01 Aralık 2012 Cumartesi 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK, CeBIT BİLİŞİM FUARI’NDA…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Uluslararası Cebıt Bilişim Eurasia Fuarı’nda ‘Sosyal Medya’ Konulu Bir Sunum Yaptı
Başkan Gökçek:
“Sosyal Medya Sayesinde Artık, Doğruları Doğru Kanaldan Bizzat Öğrenebilen, Tepkilerini Anında Gözlemleyebildiğimiz Yeni Bir Kitle Var”
“Twitter Sevdamız, Bizlere Sosyal Medya Dalında Birçok Ödül de Kazandırdı”
Twitter’daki Takipçi Sayım 390 Bine Ulaştı
Başkan Gökçek ile Birlikte Ünlü Sanatçılar Alişan ve İsmail Türüt de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Bilişim Standı’nı Gezdiler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Yeşilköy  CNR Expo’daki Uluslararası CeBIT Bilişim Fuarı’nda ‘Sosyal Medya’  konulu bir sunum  yaptı.

Başkan Gökçek, sosyal medyayı yorumlayarak kullandığını belirterek, birebir vatandaşlarla yazıştığını, sorunlarına elinden geldiği kadar çare bulmaya çalıştığını, hakaret amaçlı yazanların sosyal medyadan ayıklanması gerektiğini düşündüğü için de konuyla ilgili 800 kişiyi mahkemeye verdiğini ifade etti.

Başkan Gökçek, bilişim sevdalılarının büyük ilgi gösterdiği sunumda  “Twitter ve sosyal medyayı bundan iki sene önce tanıdım.  Vatandaşların dertlerini ve sorunlarını birebir dinliyoruz. Hakaret etmeden en sert sual bile sorulabilir. Ama maalesef sosyal medyanın önemini herkes bilmiyor. Bu tarz twit aleminden mahkemeye verdiğim 800 kişi var” dedi.

Tek taraflı iletişim sunan, sadece aktaran ve geri bildirim alamayan televizyon ve gazetelerin aksine, bu kanallar sayesinde çift taraflı iletişim kurabildiğini anlatan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

         “Bazı vatandaşların sorduğu sorular hayrete düşürüyordu. Bir vatandaşın yaşadığı şehir hakkında, yaptıklarımız hakkında hiçbir fikrinin olmadığını görmek, bizim birçok proje uygulamamızın yöntemini değiştirmemizi sağladı. Ankara’da yapılanlar hakkında en ufak fikri olmadığını anladığım 120 twitter takipçimle bizzat şehir turu yaptım ve yapıları yerinde gösterdim ve anlattım.”

-TWİTTER’DAKİ TAKİPÇİ SAYIM 390 BİNE ULAŞTI

Twitter’a 2011 Ocak ayında dahil olduğunu, şu andaki takipçi sayısının 390 bine ulaştığını söyleyen Başkan Gökçek, “İnsanlarla birebir paylaşımda bulunmak, konuşmak çok hoşuma gitti. Burası çok ayrı bir dünya, insanlar burada daha rahatlar ve sizi daha yakından tanıyabiliyorlar. Biz burada, birçok önyargıyı kırdık. Takipçi sayımızın artışını kimi zaman yemek davetleri düzenleyerek, kimi zaman da kitap hediye ederek kutladık. Böylece sevenimizle, sevmeyenimizle yüzyüze de tanışma fırsatımız oldu. Çok da olumlu sonuçlar aldık” diye konuştu.

Takipçileriyle bugüne kadar 50 ile 150 davetlinin bulunduğu 16 twitter yemeği düzenlediklerini ve bu sayede binlerce kişiyle birebir tanışma fırsatı bulduğunu açıklayan Başkan Gökçek, “Türkiye’nin dört bir yanına ve birçok Avrupa şehrine 5 bin civarında hediye kitap gönderdik. Bunun dışında öğretmenler twitter aracılığıyla bize ulaştılar. Birçok okula kitaplar ve bilgisayarlar desteği sağladık” dedi. 

-“DÜNYADA SOSYAL MEDYAYI EN İYİ KULLANAN BELEDİYE BAŞKANI”…

Twitter sevdasının sosyal medya dalında birçok da ödül kazandırdığını belirten Başkan Melih Gökçek, Dünyanın önde gelen halkla ilişkiler firmalarından Burson Marsteller’in sosyal medya etkisini ölçen Klout  firmasına bu yıl Nisan ayında yaptırdığı Türkiye analizinde; ‘Türkiye’nin sosyal medyada en etkili on ismi’ listesinde birinci sırada yer aldığını,  yine Dünya çapında 650 bin üyeye sahip ABD’nin saygın  internet ve  teknoloji kuruluşu, İnternet Marketing Association’ınEylül ayında düzenlediği ödül töreninde ‘yaşam boyu başarı kategorisi’nde ‘Dünyada  sosyal medyayı en iyi kullanan Belediye Başkanı’ sıfatınalayık  görüldüğünü hatırlattı.   

-“SOSYAL MEDYADA TEK İSTEDİĞİMİZ, HAKARET ETMEDEN KONUŞMAK”…

Sosyal medyada takipçilerinin hakaret etmeden en sert suali sorabileceğini ancak birçok haksız ithamda ve hakarette bulunan kişiye de dava açıp kazandıklarını hatırlatan Başkan Gökçek, “Twitter’da sevenimiz de var, sevmeyenimiz de. Bu yüzden iftira atanlara ve hakaret edenlere biz de bu şekilde cevabımızı veriyoruz. Sosyal medyada her şeyi tartışmalıyız. Ayrıca pek çok sorunu Twitterden öğreniyorum. Sorunu da gücüm yettiğince çözüyorum. Beni sevenin de sevmeyenin de katıldığı twitter yemeklerinde inanın insanlar beni tanıyınca oradan mutlu ayrılıyorlar” dedi.

-“TWITTER’DAKİ ANILARIM ÜZERİNE BİR KİTAPÇIK YAZMAK İSTİYORUM”

Özellikle gençlerin çok büyük ilgi gösterdiği ve tamamen doldurduğu CeBIT Fuarı’ndaki sunumunda Başkan Gökçek, “Twitter’daki anılarım üzerine bir kitapçık yazmak istiyorum. Bu kitabın da çok satacağına inanıyorum. Örneğin Twitter’da en son Ahmet Hakan’la atışmalarımız ayrı bir lezzet. Ama iğnelerken espri var, hakaret yok. CHP ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu da benim hobim. Ama asla hakaret yok. Sosyal medyayı çok iyi kullanmalıyız” diye düşüncelerini paylaştı.

- ZİYARETÇİLER BAŞKAN GÖKÇEK’İ SORU YAĞMURUNA TUTTU

Büyük ilgi gören sunumunun son bölümünde ziyaretçilerin sorularına cevap veren Başkan Gökçek, Bartın Üniversitesi’nden bir öğrencinin Ahmet Hakan ile aralarındaki olayların nedenini sorunca Başkan Gökçek, “Ahmet Hakan ile özellikle birbirimizi iğneliyoruz. O Kanal 7’de çalışırken çok samimi idik. Ben dedim ki, ‘sen moderatörken programına katıldım. Gel bir defa da ben moderatör olayım, sana sorayım senin programında’ Ama maalesef yanaşmıyor” diye cevap verdi.

1994 yılında ODTÜ’de öğrenime başladığını belirten bir öğrencinin “O günkü medya ile bugünü karşılaştırır mısınız?” sorusu üzerine Başkan Gökçek şu cevabı verdi: “Sosyal medya, gazeteleri de gölgede bıraktı. İnanıyorum ki 5 sene sonra sosyal medyanın önemi daha çok artacak. Twitter’daki 390 bin takipçimle ben şu an dördüncü gazeteyim diyorum. Benim kategorimde örneğin Hürriyet’in tirajı 400 bin. Yani 3-4 ay sonra Türkiye’nin 3. Gazetesinin tirajı kadar takipçim olacak diyebilirim.”

“Gelen pek çok soruya ve talebe nasıl cevap verebiliyorsunuz?” sorusuna Başkan Gökçek, “Sorunu öğrenip hemen ilgili alanın sorumlusuna telefon edip çözdürmeye çalışıyorum. Konu çok özelse özel kaleme telefon ettiriyorum. O kişilerle, yani direkt ilgilenmeye çalışıyorum. Fakat bir sıkıntım var. Ben bir twit atıyorum. 100 tane mesaj geliyor. Benim hepsine cevap vermem mümkün değil” dedi.

Bazı insanların “Sosyal medyayı neden bu kadar çok kullanıyorsun?” diye sorduğunu belirten Başkan Melih Gökçek, bir belediye başkanın normalde 8 saat çalıştığını, oysa çalışkan bir belediye başkanının 24 saat de çalışabildiğini, hem yolculuk sürelerini hem de keyifli olduğunda gece yarılarını mesaj atarak değerlendirdiğini, yani hiçbir zaman boş durmadığını anlattı.

-ÜNLÜ SANATÇILAR ALİŞAN VE İSMAİL TÜRÜT ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BİLİŞİM STANDINI BAŞKAN GÖKÇEK’LE BİRLİKTE GEZDİ-

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin CeBIT’teki bilişim standına gelen ünlü sanatçılar Alişan ve İsmail Türüt, sunumundan sonra Ankara’nın standına gelen Başkan Melih Gökçek’le birlikte hem sohbet ettiler hem de standı gezdiler.  Başkan Gökçek’e stantı gezisi sırasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, çok sayıda basın kuruluşu da Başkan Gökçek’in incelemelerini takip etti ve canlı yayınladılar.  

CeBIT Fuarı’nda Başkenti; ODTÜ, Ankara, Bilkent, Gazi ve Hacettepe Teknopark Üniversiteleriyle temsil eden Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin standındaki teknolojik bölümleri inceleyen ve bilgiler alan Alişan, Ankara’nın standını çok beğendiğini ifade etti.

Başkan Gökçek, Ankara İtfaiyesi’nin standında itfaiye araçlarını dijital ekranda kullandı ve panoramik kent ekranı sistemindeki Başkent’in rekreasyon alanlarını ziyaretçilerle birlikte inceledi. 

Fuarda Ankara Büyükşehir’in standını ziyaret edenlere içinde flashbellek, kalem, not defteri, mause altlığı, Ankara’yı tanıtan kitaplar ve dvd’lerden oluşan bir hediye seti veriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin standını bugün de Avrupa Bakanı Egemen Bağış, ziyaret etti. Stantta incelemelerde bulunan Bağış, yetkililerden de bilgi aldı.    

BAŞKAN GÖKÇEK, CeBIT BİLİŞİM FUARI’NDA…
BAŞKAN GÖKÇEK, CeBIT BİLİŞİM FUARI’NDA…
BAŞKAN GÖKÇEK, CeBIT BİLİŞİM FUARI’NDA…
BAŞKAN GÖKÇEK, CeBIT BİLİŞİM FUARI’NDA…
BAŞKAN GÖKÇEK, CeBIT BİLİŞİM FUARI’NDA…