Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK, CHP İle İlgili Soruları Cevaplandırdı…

- Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Bazı Gazetelerde Yer Alan Olağanüstü Kongre Çağrısı İle İlgili Sorulara Cevap Verdi “Sayın BAYKAL CHP Genel Başkanı Olmak İstiyor. Şimdi Olmazsa Seçimden Sonra” “Medya Desteği İle Yüzde 30’lara Kadar Yükseldiği Söylenen CHP Oyları, Şu Anda 24.5 Ve Seçime Kadar Da 20’lere İnecek”

15 Eylül 2010 Çarşamba 13:56
Başkan GÖKÇEK, CHP İle İlgili Soruları Cevaplandırdı…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı gazetelerde yer alan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın açıklamalarına ilişkin soruları cevaplandırdı.
 Başkan Gökçek Halep Kenti Belediye heyetinin ziyareti  sırasında bir gazetecinin, “CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bir açıklaması var: ‘CHP kurultayı Seçimlere kadar  toplanmalıdır’ diye. Bununla ilgili düşünceleriniz nedir?” sorusunu cevaplandırdı.
Başkan Gökçek, “Ben seçim öncesi söylemiştim. Bir CHP uzmanı olarak. Sayın Baykal’ın, Kılıçdaroğlu ile beraber Antalya’ya gitme arzusunu aşkla şevkle bahsetmiştim. ‘Halen davet gelmedi’ derken, sonunda davet gelmişti. Mitingde,  Kılıçdaroğlu ile birlikte halkı selamlayıp, ‘Kılıçdaroğlu halen benim eski elemanım’der gibi onun elini tutarak kaldırmasıyla hakimiyetini ifade etmişti. Bu iki tezat olayı CHP uzmanı olarak bir türlü çözemiyordum” dedi.
Başkan Gökçek, o zamanlar “daha sonra çözerim” dediğini ve Baykal’ın bugün gazetelere yansıyan açıklamasının ardından  çözdüğünü de kaydederek, şunları söyledi:
“Olay şu; ben aday değilim diyor Sayın Baykal. Fırsatını bulursa olur da. ‘Şu anda değilim’, diyor. Nasıl Önder Sav, Kılıçdaroğlu’nu öne sürüp de Baykal’ı yediyse, bu sefer de Baykal Kılıçdaroğlu’nu öne sürüp Önder Sav’ı yemek istiyor. Olay bu. Burada Gürsel Tekin’den de faydalanacak. Şu anda CHP’de 35-40 tane Baykal’a yakın milletvekilinin önümüzdeki dönem milletvekili olma şansı sıfır. Bunun için Sayın Baykal’ın yeniden yönetimi ele geçirmesi gerekiyor. Önce Önder Sav’ı halledecek, ondan sonra fırsat bulursa genel başkan olacak, olmazsa seçim sonrası olacak.”
Seçimlere kadar Kılıçdaroğlu’nun yıpranmış bir kişi olarak çıkacağını da ifade eden Başkan Gökçek, “Oyları medya tarafından yüzde 30’lara kadar yükseldiği söylenen Kılıçdaroğlu’nun oylarının, şu anda yüzde 24.5’a kadar düştüğü söyleniyor. Büyük ihtimalle bu seçimlere kadar 20’lere kadar inecek. Ondan sonra Baykal da tekrar ‘nerede kalmıştık’ deyip, gelecek. Ama öncesi de olabilir. Bir CHP uzmanı olarak çözdüm bunu” diye konuştu.

-“Sezen AKSU Sokağı Daha Meclis Gündemine Gelmedi”

Başka bir gazetecinin, İzmir’de yaşadığı sokağa adı verilen Sezen Aksu’nun, bu sokaktan yeniden isminin kaldırılmasıyla gündeme gelen, Ankara’da bir sokağa Sezen Aksu isminin verilip, verilmeyeceği ile ilgili soruya da Başkan Gökçek, “Meclis gündemimize gelirse, düşünürüz. Şu anda meclisimize gelmedi. Tartışılır da gelirse bilemiyorum” cevabını verdi.