Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek, Dikmen Vadisi Temsilcileri İle Bir Araya Geldi…

-TEMSİLCİLERİN, BÜYÜKŞEHİR’İN ÖNERİLERİNİ KABUL ETMEDİKLERİNİ SÖYLEMELERİ ÜZERİNE BAŞKAN GÖKÇEK, BİR HAFTA İÇİNDE BOŞ DURUMDAKİ BİNALARDAN BAŞLANARAK YIKIMLARIN GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİNİ BİLDİRDİ -DAHA ÖNCE GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILAN ÖNERİLERE İLİŞKİN BAŞKAN GÖKÇEK İLE BİR ARAYA GELEN HAK SAHİBİ OLMAYAN GECEKONDU SAKİNLERİ, TOKİ EVLERİNDEKİ ÖDEME KOŞULLARI NEDENİYLE SÖZLEŞMELERİ İMZALAMAYACAKLARINI KAYDETTİLER -BAŞKAN GÖKÇEK: -“YASALARIN ÖNGÖRDÜĞÜ ŞEKİLDE HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ. SÖZLEŞME İMZALAYAN VATANDAŞLARI MAĞDUR EDİYORSUNUZ. ONLAR DA BİR AN ÖNCE İNŞAATA BAŞLANILMASINI İSTİYORLAR VE BİZİ MAHKEMEYE VERİYORLAR” “SUNULAN ÖNERİLERDEN BİRİNİ KABUL EDİP SÖZLEŞME İMZALARSANIZ, YENİ EVLERİNİZİN TESLİM EDİLECEĞİ HAZİRAN AYINA KADAR GECEKONDULARINIZA DOKUNULMAYACAK”

06 Ocak 2012 Cuma 09:54
Başkan Gökçek, Dikmen Vadisi Temsilcileri İle Bir Araya Geldi…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgede bulunan ancak tapu ya da tapu tahsis belgesi olmayanların temsilcileriyle bir araya geldi.
Temsilcilerin, Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce sunduğu önerileri kabul etmeyeceklerini söylemeleri üzerine Başkan Gökçek, Dikmen Vadisi’nde bir hafta içinde boş durumdaki binalardan başlanarak yıkımların gerçekleştirileceğini kaydetti. Başkan Gökçek,  “Kanunlar çerçevesinde sunulan önerilerden birini kabul edip, sözleşmeyi imzalamanız gerekiyor. Bizimle sözleşme imzalayan vatandaşları mağdur ediyorsunuz. Onlar da haklı olarak, inşaatlar başlamadığı için bizi mahkemeye veriyorlar. Biz yasalar ne diyorsa yapmak zorundayız” dedi.
- İKİ FARKLI ÖNERİ SUNULMUŞTU
 Başkan Gökçek’in talimatı üzerine yaklaşık 2 ay boyunca, zaman zaman Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç başkanlığındaki yetkililerle görüşen hak sahibi olmayan sakinlere daha önce “Doğukent’te taksitle ucuz arsa veya TOKİ konutlarından taksitle ev” şeklinde iki öneri sunulmuştu.
Bu öneriler üzerine gerçekleştirilen görüşmelerin ardından ilerleme kaydedilmesine ve görüş birliğine varılmasına rağmen sakinler, Başkan Gökçek ile makamında bir araya gelerek, önerilerde yer alan TOKİ evlerinin ödeme koşullarını kabul etmeyeceklerini ve Büyükşehir Belediyesi’nin ödemelerde destek olmasını istediklerini söylediler. Sakinler, bu koşulların sağlanmaması durumunda da sözleşmeyi imzalamayacaklarını ifade ettiler.
Başkan Gökçek görüşmede, önümüzdeki haftadan itibaren yıkımlara başlanacağını ancak sözleşmeyi imzalayanlara TOKİ’den verilecek evlerin tamamlanacağı Haziran ayına kadar dokunulmayacağını anlattı.
Sakinlere, öneriler konusunda daha önce görüş birliğine varıldığını hatırlatan Başkan Melih Gökçek, “Şimdi bu önerilerdeki fiyatları ödeyemeyeceğinizi söylüyorsunuz. Ancak kanunların izin verdiği ölçüde yapılan, zaten yapıldı. Dikmen Vadisi’nde bu ay sonu itibariyle ihaleye çıkmak zorundayız. Çünkü orada anlaşmaya vardığımız ve sözleşme imzalayan vatandaşlarımız haklı olarak bizi mahkemeye veriyorlar. Onlar da bir an önce ev sahibi olmak istiyor. Ancak siz imzalamadığınız için gecikiyor” diye konuştu.
 “2 aydan beri size, kanunların el verdiği ölçüde son derece makul şeyler ve öneriler sunuyoruz. İyi niyetimizi sonuna kadar gösterdik” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Ancak burası bir kanun ve hukuk devleti. Yapılması gerekenler ve mahkemelerin verdiği kararlar var. Kuzey Ankara’da kime ne verdiysek, aynı hakları size de tanıdık. Oradakiler, Dikmen Vadisi’nde sözleşme imzalayanlar, hiçbir itiraz etmedi. Ama hak sahibi olmamanıza rağmen sizinle anlaşamadık” dedi.
Sakinlerin sunulan önerilerdeki itirazlarına da değinen Başkan Melih Gökçek, “TOKİ bu evleri zaten maliyetine veriyor. Kanunlar fiyat düşürmeye veya bizim destek olmamıza müsaade etmez. Daha önce bunların hepsini konuşmuştuk. Her şey hesaplandı ve size söylendi. Şimdi vazgeçiyorsunuz. Dikmen Vadisi’nde evlerini bekleyen vatandaşları mağdur ediyorsunuz. Yıkımlar önümüzdeki hafta boş olan binalardan başlanarak, gerçekleştirilmek zorunda” diye konuştu.