Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK, Dünya Kadınlar Günü’nü Büyükşehir’in Kadın Personeliyle Kutladı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE ÖĞLE YEMEĞİNDE BELEDİYE BÜNYESİNDE GÖREV YAPAN KADIN PERSONELLE BİR ARAYA GELDİ -EŞİ NEVİN GÖKÇEK’İN DE YEMEKTE EŞLİK ETTİĞİ BAŞKAN GÖKÇEK: “BİZ BİR AİLEYİZ, SİZİN BAŞARINIZ BİZİM BAŞARIMIZ”

12 Mart 2012 Pazartesi 08:52
Başkan GÖKÇEK, Dünya Kadınlar Günü’nü Büyükşehir’in Kadın Personeliyle Kutladı…

dunya_kadinlar_gunu_400_2.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, belediye bünyesinde görevli kadın personel ile kutladı. Büyükşehir Belediyesi Yemekhanesi’nde kadın personelle öğle yemeğinde bir araya gelen Başkan Gökçek, konuşmasının ardından kadın personelle birlikte pasta kesti.
Yemek sonrası tüm kadın personelin Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Gökçek, 18 yıllık belediye başkanlığı süresince bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “İlk defa bayan personel arkadaşlarla yemek yedik. İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler de yaparız.

dunya_kadinlar_gunu_400_4.jpg

Tabi biraz da talebin sizden gelmesi lazım” dedi.
Salonda bir araya geldikleri çalışanların yaşlarının genç olmasına dikkati çeken Başkan Gökçek, “Bu da bizim genç bir belediye olduğumuzu ortaya koyuyor. Biz bir aileyiz sizin başarınız bizim başarımız. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’deki belediyeler arasında hanımlara en çok önem veren belediyeyiz” diye konuştu.
Kadınlara yönelik hizmetlerden “Tam bir stres atma merkezi” diye tanımladığı Hanımlar Lokali ile Türkiye çapında açılan yarışmalarda tüm ödülleri toplayan BELMEK hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu kursları açtıktan sonra bütün Türkiye’de kurslar açılmaya başladı.
Bu tip faaliyetlere devam edeceğiz. Sizlerin sayesinde yapacağız, gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyor,  şükranlarımı sunuyorum. Bugün Kadınlar günü ama biz sadece bugünü değil 365 günü hanımlar günü olarak kabul ediyoruz. Ben evde öyle kabul ediyorum.”
Bu sözleri üzerine eşi Nevin Gökçek’e dönerek, esprili bir diyalog kuran Başkan Gökçek, şunları söyledi:
 “Kötü bir bakış attı değil mi? ‘Kaçta geliyorsun onu anlat’ diyor. Biraz benim mesailer uzun sürüyor. Duyuyorsunuzdur. Epeydir yemek yemedik, 2-3 aydan beri ilk defa bir arada yemek yedik. ‘Onu da söyle’ diyor. Sitemli tabi. Haklı. Sizler bizim nazımızı çekmezseniz, bizim başarılı olmamız mümkün değil. Allah razı olsun, ben bu konuda eşimden memnunum. Bir bayan olarak fazlasıyla görevini yapıyor.
Eminim sizler de yapıyorsunuzdur. Sizler olmasınız biz ortada kalırız. Bunun idraki içindeyiz.”
Sheraton Otel’de düzenlenen kutlamada okuduğu şiiri, yemekte de okuyan Başkan Gökçek, Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutlayarak konuşmasını bitirdi.
Başkan Gökçek, konuşmasının ardından eşi Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin kadın daire başkanları ve personeli ile birlikte pasta keserek, bol bol fotoğraf çektirdi.