Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’e, 50 Bin Kişilik İftar Yemeğine Davet…

-10 Sivil Toplum Kuruluşu Öncülüğünde Akm (Hipodrom) Alanında 2 Eylül Perşembe Günü Düzenlenecek Olan 50 Bin Kişilik Rekor İftar Yemeğine Başkan Melih Gökçek De Davet Edildi. -Başkan Gökçek’e, 100’ü Aşkın Sivil Toplum Örgütünün de Desteklediği ve Bir Rekor Kırılmasının Planlandığı İftar Yemeğine Daveti, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcilerinden Oluşan Bir Heyet Yaptı -Tüm Ankaralıların da Davet Edildiği İftar Yemeği İçin Açıklama Yapan Başkan Gökçek: “Resmi Olarak Değil, Ama Kişisel Olarak Yanınızdayım” -“İnşallah Eşim İle Birlikte Katılacağım”

30 Ağustos 2010 Pazartesi 01:33
Başkan Gökçek’e, 50 Bin Kişilik İftar Yemeğine Davet…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında düzenlenecek olan ve bir rekora imza atılması planlanan 50 bin kişilik iftar yemeğine davet edildi.
 Başkent’te bulunan 10 sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde ve 100’ü aşkın sivil toplum örgütünün desteğiyle 2 Eylül Perşembe günü düzenlenmesi planlanan iftar yemeğine, tüm Ankaralıların davetli olduğunu kaydeden Büyük Ankara Platformu Derneği Başkanı Tahsin Serdardoğlu, “Siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesi davet ettiğimiz yemeğimize, Sayın Başbakanımız da katılacaklarını bildirdiler. Ayrıca bu yemeğimize tüm Başkentli hemşerilerimiz de davetli. Burada iftarlarını yapacak olan Ankaralılar, daha sonra da dağıtılacak biletlerle Lunapark’ta tüm oyuncaklardan sınırsız bir şekilde ücretsiz olarak faydalanabilecekler” dedi.
-BAŞKAN GÖKÇEK’E DAVET
Sivil toplum örgütleri temsilcileriyle birlikte Başkan Gökçek’i makamında ziyaret eden ve AKM (Hipodrom) alanında 2 Eylül Perşembe günü düzenlenecek olan 50 bin kişilik iftar yemeğine davet eden Serdaroğlu, “Burada bir rekora imza atmayı ve hatta bu sayısının üzerine çıkmayı planlıyoruz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da davet ettik ve katılacaklarını bildirdiler. Tabi Ankara’da olup da Ankara’nın mimarı Sayın Belediye Başkanımızı da davet edelim istedik. Sayın Başkanımızın da ailesiyle birlikte katılmasını, orada bulunmasını ve şeref vermesini, Ankaralıların sevilen başkanı olarak bir kez daha bizimle beraber olmasını canı gönülden arzu ediyor ve desteğini bekliyoruz” diye konuştu.
Siyasi partiler ve temsilcilerinin referandum sürecinde maddi ve diğer desteklerinin olamayacağını bildiklerini, ancak manevi desteklerinin yeteceklerini da kaydeden Tahsin Serdaroğlu, “Tüm Ankara’yı bir aile olarak değerlendirip, çoluk çocuk herkesle birlikte orada olacağız” dedi.
-TÜM ANKARALILARLA İFTARDA BULUŞULACAK
İftar yemeğine Ankara’da bulunan herkesi davet ettiklerini yineleyen Serdaroğlu, “Bizim için Ankaramız için son derece önemli, tarihi diyebileceğimiz bir organizasyona 10 sivil toplum örgütü ve bu sivil toplum örgütlerine destek olan 100’ün üzerinde sivil toplum örgütüyle birlikte bir planlama yaptık. Bu bir rekor da olsun istiyoruz” diye konuştu.
 “Diğer siyasi partilere de davetlerimiz olacak. Bütün sivil toplum örgütlerine, sendikalara, bütün Ankaralı vatandaşlarımızın tamamına bu daveti yapıyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Tahsinoğlu, “Böyle bir organizasyonda bizimle beraber olmak, sevgi, muhabbet ve kardeşlik duygularını artırmak ve referandum sürecinde inşallah ‘evet’ organizasyonuna destek verebilmek amacıyla, biz sivil toplum örgütleri olarak, Ankaralıları çoluk çocuk iftar yemeğimize davet ediyoruz” dedi.  
-İFTARA KATILANLARA GENÇLİK PARKI ÜCRETSİZ
 2 Eylül Perşembe günü 50 bin kişilik rekor bir iftar yemeği için tüm Başkentlileri davet ettiklerini sık sık yineleyen Serdaroğlu, bir sürprizin de iftar yemeği sonrası yapılacağını kaydederek, “İftara katılan Başkentli vatandaşlarımıza bir kart vereceğiz. Bu kartla da Ankaralılar, yemeğin ardından saat 21.30’dan itibaren Lunapark’taki tüm oyuncaklardan sınırsız bir şekilde ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Kartı olmayan faydalanamayacak” diye konuştu.
-BAŞKAN GÖKÇEK: “İNŞALLAH KATILACAĞIM”
Sivil toplum örgütü temsilcilerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Gökçek, sivil toplum örgütleri olarak böyle bir organizasyona teşebbüs ettikleri için kendilerini kutladığını söyledi.
“Türkiye’de Anayasa oylaması öncesi böyle bir gayret içerisine girdiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, “İddialı bir yaklaşımınız var ve 50 bin kişilik bir organizasyon çok büyük bir organizasyon. İnşallah başarılı olursunuz. Biz belediye olarak herhangi bir destek veremeyiz. Ama kişisel olarak tamamen desteğimin yanınızda olduğunun bilinmesini isterim. İnşallah eşim ile birlikte katılmaya çalışacağım” dedi.
-“RESMİ DEĞİL, AMA KİŞİSEL OLARAK YANINIZDAYIM”
Kalbi “evet” için çarpan herkesin bu yemekte manevi de olsa katkıda bulunması gerektiğinin altını çizen Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Bizim resmi sıfatımızla değil, kişisel sıfatımızla yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Sayın Başbakanımızın tabi buraya katılacak olması, son derece önemli. Ümit ederim ki, diğer siyasal partilerin ileri gelenleri de bu organizasyona katılırlar. Bu çok anlamlı bir hareket. Hem iftar, hem de demokrasi için ‘evet’ çok önemli bir hamle. Hepinizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Manevi olarak yanınızda olduğumu açıkça beyan ediyorum.”
 Konuşmaların ardından Başkan Gökçek’e teşekkür eden sivil toplum kuruluşları temsilcileri, tüm Ankaralıları 2 Eylül Perşembe günü verilecek iftar yemeğine davet ederek, Başkan Melih Gökçek ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.