Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’e Bahreynli Bakan’dan Ziyaret…

- BAHREYN İSKAN BAKANI YAKUP EL-HAMER VE BERABERİNDEKİ HEYET, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ - BAŞKAN GÖKÇEK:“ZİYARETİNİZLE BİZE ŞEREF VERDİNİZ” - BAKAN EL-HAMER:“ADINIZI VE METHİNİZİ ÇOK DUYDUK. BAŞARILARINIZI DA DUYDUK DÖRT KEZ ÜST ÜSTE BAŞKAN SEÇİLMENİZ DE BUNUN BİR GÖSTERGESİ”

31 Ocak 2012 Salı 13:16
Başkan Gökçek’e Bahreynli Bakan’dan Ziyaret…

basskanz_200.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bahreyn İskan Bakanı Yakup El-Hamer ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen sohbete, karşılıklı iyi niyet dilekleri damgasını vurdu.
Bahreyn İskan Bakanı El-Hamer, Esbank Genel Müdürü Sabah Al Moayyed, Müstaşar Yardımcısı Sami Abdullah Buhazza, Projeler Müdürü Sami Mandeel, İskan Hizmetleri Müdürü Maher Al Onais, Projeler Müdürü Mariam Ahmet Jumaan ile Program ve Koordinasyon Başkanı Enas Almajed’den oluşan bir heyet Başkan Gökçek’i makamında ziyaret etti.
Konuklarını karşıladıktan sonra yaptığı konuşmada, Bahreynli misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökçek, “Ziyaretinizle bize şeref verdiniz, onur verdiniz. İnşallah birazdan gezeceğimiz yerlerde de karşılıklı fikir alışverişinde bulunuruz” dedi.
Ankara’da son 20-30 yılın en soğuk günlerinin yaşandığına dikkat çeken Başkan Gökçek,  “Bu durum bizi bir açıdan sevindiriyor, çünkü yağış çok oldu ve suyumuz bol oldu. Ancak bir yandan da üzülmemize sebep oluyor çünkü havalar çok soğuk. Öyle bir günde geldiniz ki senelerden beri en soğuk günlerden birini yaşıyoruz. Siz de sıcak bir ülkeden geliyorsunuz. Umarım alışırsınız” diye konuştu.

BAKAN HAMER: “ADINIZI VE METHİNİZİ ÇOK DUYDUK”
Başkan Gökçek’i ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan konuk Bakan Yakup El-Hamer ise konuşmasına, “Adınızı ve methinizi çok duyduk. Başarılarınızı da duyduk elbette. 4 kez üst üste seçilmeniz de buna etkendir mutlaka” sözleriyle başladı
Bahreyn’den Başkan Gökçek’e selam getirdiklerini ifade eden El-Hamer, “Biz de sizi Bahreyn’de görmekten son derece mutlu olacağız. Ziyaretteki tüm heyet üyelerinin hepsi sizin başarılarınızı biliyor ve bu nedenle de sizinle birlikte olmaktan son derece mutlular. İki gündür burada birlikteyiz, karşılıklı çok güzel işbirliği geliştirdik” diye konuştu.
Sohbetin ardından Başkan Gökçek, konuk Bakan El-Hamer’e çini bir tabak hediye ederken, Bahreynli konuk Bakan da Başkan Gökçek’e üzeri işlemeli içinde kayık maketi olan minik bir sandık verdi. Sandığın minyatür bir simge olduğunu dile getiren konuk Bakan El-Hamer, bir deniz ülkesi olduklarını hatırlatarak, “Bu sandığın büyüğüne ülkemizi ve mirasımızı simgeleyen çok değerli eşyalar konur” dedi.