Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK’e Fiba Yetkililerinden Ziyaret…

- BAŞKAN GÖKÇEK: “KADINLAR ELEMESİNİN TÜRKİYE’DE, ANKARA’NIN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILMASI BİZE DE GURUR VERİR” “BELEDİYEYE HANGİ GÖREVLER DÜŞÜYORSA TURGAY (TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU BAŞKAN) BEYE AÇIK ÇEK VERİYORUZ”

02 Aralık 2011 Cuma 08:51
Başkan GÖKÇEK’e Fiba Yetkililerinden Ziyaret…

1.jpg

Londra’da yapılacak 2014 Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanmak için 12 takım arasında düzenlenecek elemelerin Ankara’da yapılabilmesi için Türkiye Basketbol Federasyonu’na tam destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, FIBA yetkililerine “Belediyeye hangi görevler düşüyorsa Turgay  (Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı) beye açık çek veriyoruz” diye konuştu.
2014 Olimpiyatlarında mücadele edecek takımların belli olması için Temmuz ayı başında düzenlenecek turnuvaya ev sahipliği yapacak kentin seçilmesi için incelemeler yapan, bu program dahilinde de Ankara’da bulunan Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Organizasyonlar Direktörü Fregdag Bogasaviev ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Başkan Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.
Samimi ve sıcak bir atmosferde geçen ziyarette yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliğine hazırlık sürecinde verdiği bütün sözleri tuttuğunu anımsatan Başkan Gökçek, “Öyle zannediyorum ki ilk önceleri ‘yetişir mi yetişmez mi?’ diye tereddüt içindeydiler; ama verdimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye, özelikle Ankara, spor konusunda her türlü uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyor” diye konuştu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenen Dünya Çocuk Oyunları’nda 11 ayrı branşta alt yaş gruplarını bir araya getirerek bir nevi dünya olimpiyatı düzenlediklerini anımsatan Başkan Gökçek, Ankara’ya gelen 3 bin misafirin her türlü masrafını Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün karşıladığını söyledi. Organizasyonun bu yıl 23 Nisan’da yeniden düzenleneceğini açıklayan Başkan Gökçek, FIBA heyetini Dünya Olimpiyatı haline getirmek için çaba sarf ettikleri Dünya Çocuk Oyunları’nı izlemeye davet etti.
12 ülkenin bayan basketbol takımları arasında yapılacak Olimpiyat elemeleri turnuvasının, Türkiye’de ve Ankara’nın ev sahipliğinde yapılmasının gurur verici olacağını kaydeden Başkan Gökçek, “Belediyeye hangi görevler düşüyorsa Turgay beye açık çek veriyoruz” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin tam desteğini sundu. Türkiye Basketbol Federasyonu’nu bütün federasyonlara örnek gösterdiklerini dile getiren Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Dünya belediyeleri içinde böyle bir organizasyon için en büyük fedakarlığı Ankara Büyükşehir Belediyesi yapar. Arka arkaya uluslararası turnuvaların Ankara’da yapılması, dünya şampiyonası, Avrupa şampiyonası olarak düzenlenmesi bize bu cesareti veriyor. Geçtiğimiz tarihlerde Dünya Boks Şampiyonası, Wuşu Dünya Şampiyonası burada yapıldı. Voleybol da aynı şekilde... Bir de Dünya Basketbol Şampiyonası ile bizim yaptığımız büyük organizasyonu eklersek 5 büyük organizasyon bir yıl içinde düzenlendi. Öyle zannediyorum ki dünyanın hiçbir kentinde 5 büyük dünya şampiyonası  bir yıl içinde yapılmamıştır.”

-BOGASAVİEV: “DESTEĞİNİZİ FIBA’YA BÜYÜK HARFLERLE ANLATACAĞIM”
Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Organizasyonlar Direktörü Fregdag Bogasaviev ise yeniden Ankara’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Çünkü bu şehirle ilgili çok mükemmel, güzel anılarım var” dedi. 
Başkan Gökçek’in Dünya Şampiyonası hazırlık süreci ile ilgili söylediklerinde haklı olduğunu vurgulayan Bogasaviev, “Başlangıçta gerçekten şüpheliydik. Şartlar, takvim, zaman birazcık sıkışıktı ama verdiğiniz bütün sözlerin yerine getirilmiş olduğunu görmekten hatta daha da iyisini yapmış olmanızdan dolayı mutluyuz. Her şey saat gibi çalıştı ve en iyi dünya şampiyonası oldu” diye konuştu.
Dünya Basketbol Şampiyonası’nın büyük ses getirdiğini kaydeden Boasaviev, “Hem Türkiye Basketbol Federasyonu hem 4 ayrı şehir hem de Türk Hükümeti büyük bir iltifata mazhar oldu” dedi.
TBF’nin olimpiyat elemeleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tam desteğini alacağını görmekten çok mutlu olduğunu kaydeden Bogasaviev, şöyle konuştu:
“Bu zaten beklediğim bir şeydi ama raporumda yazıp merkeze bildireceğim. Bu tip bir organizasyonun altından kalkacak, bunu en iyi şekilde yapacak ekipleriniz ve alt yapınız olduğunu biliyoruz. Fakat bununla birlikte iki adayın daha, Çek Cumhuriyeti ile Arjantin’in olduğunu söylemek durumundayım. Onların da kendilerine göre kuvvetli oldukları yerler var. Biliyorsunuz sporda her maça her müsabakaya hazır olmalısınız. Bir galibiyetten sonra onu yeni bir maç takip eder.”
Teknik değerlendirmeyi yapan ekibin başı olarak hem hükümet hem Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekleri FIBA’da büyük harflerle anlatacağını kaydeden Bogasaviev, “Eğer Ankara’ya gelirse organizasyonun mükemmel şekilde yapılacağından kuşkum yok. Ama bundan sonrası dünya heyetinin kararına kalacak” dedi.

- DEMİREL: “TURNUVA TEMMUZ AYINDA”
TBF Başkanı Turgay Demirel ise Dünya Basketbol Şampiyonası sonrası yeniden bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dünya Basketbol Şampiyonası Ankara’ya çok güzel bir eser kazandırdı, sizin de çok büyük katkılarınızla. Türk basketbolu, Türk sporu ve diğer faaliyetler için gerçekten örnek gösterilen bir yapı oldu. Bundan yararlanarak kadınlarda olimpiyat elemelerini oynayacak milli takımımızın maçlarını, Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenecek turnuvada, bu güzel salonda yapmak istiyoruz” diye konuştu.
Turnuvanın Temmuz ayında düzenleneceği ve 7 gün süreceği bilgisini veren Demirel, ev sahibi ülkenin Aralık ayı başında yapılacak FIBA Dünya Yönetim Kurulu toplantısında belirleneceğini açıkladı.