Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

-Başkan Gökçek’e “Hizmette Başarı Ödülü”…

-ANKARA İŞADAMLARI VE SANAYİCİLER DERNEĞİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’E “HİZMETTE BAŞARI ÖDÜLÜ” VERDİ -ÖDÜLÜNÜ ANKİSAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HARUN AKCA’DAN ALAN BAŞKAN GÖKÇEK ANKARA’LI İŞ ADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISINDA BULUNDU -BAŞKAN GÖKÇEK : “BU YIL İÇİNDE HAZİRAN AYINDA ANKARA TİCARET ODASI VE ANKARA SANAYİ ODASI İLE İLK KEZ ORTAKLAŞA BİR ALIŞVERİŞ FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ” “KAZAN BÖLGESİNDE 3 MİLYON METREKARELİK BİR ALANA SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI İLE İTTİFAK YAPMAK SURETİYLE İNŞALLAH SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ ÜSSÜ YAPACAĞIZ” “ALLAH NASİP EDERSE BU SÖYLEDİKLERİMİ ÖNÜMÜZDEKİ 2 SENE İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUM”

27 Ocak 2012 Cuma 14:30
-Başkan Gökçek’e “Hizmette Başarı Ödülü”…

hizmetodulu1_200.jpg

Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği (ANKİSAD) tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “Hizmette Başarı Ödülü” verildi. Ödülünü ANKİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akca’dan alan Başkan Gökçek, Ankaralı işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.
JW Marriott Otel’de düzenlenen ödül törenine katılan Başkan Gökçek, sözlerine aldığı ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Daha sonra işadamları ve sanayicilere çağrıda bulunan Başkan Gökçek, Ankara’nın sanayi, ticaret ve turizm yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Ankara’nın özellikle sanayi ve ticaret konusunda çok ciddi adımlar attığına dikkat çeken Başkan Gökçek, bu yıl içinde Haziran ayında Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası ile ilk kez ortaklaşa bir alışveriş festivali düzenleneceğini açıkladı. Festivalin 20 gün süreceğini dile getiren Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Düzenleyeceğimiz  bu festivalde Ankara’nın alışverişine büyük katkılar sunacağımızı düşünüyoruz. Tüm işadamlarımızı kendi düşündükleri projelerle de bu festivale katılmaya davet ediyoruz. 20 gün boyunca fuar alanı içerisinde, işadamlarımızın yer alacağı alışveriş reyonları olabileceği gibi aynı zamanda devamlı eğlenceler de olacak. Belediyenin de bir takım faaliyetlerinin yanı sıra, her gün belli bölgelerde, belli semtlerde değişik etkinlikler yapılacak.Etkinlikler sayesinde o bölgelerdeki ticaretin o süre içerisinde artmasını temin etmeye çalışacağız.”
Aynı tarihlerde İstanbul’da da alışveriş festivali düzenleneceğini ifade eden Başkan Gökçek, “Onlar da yapsınlar biz de yapalım. Bakalım Ankara ve İstanbul rekabetinde hangisi ticarette öne geçecek güzel bir örnekleme, tatlı bir rekabet olur” diye konuştu
Festival boyunca her gün farklı bir yerde eğlence düzenleneceğini kaydeden Başkan Gökçek, özellikle alışveriş merkezlerinde hayata geçecek etkinliklerle 9 ile 29 Haziran arasında Ankara’da heyecanlı günlerin yaşanacağını söyleyerek, Hipodrom’da kurulacak stantlar için davette bulundu.
- ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE DESTEK
Ankara’da yaşanan güzel gelişmelerin bununla sınırlı kalmadığını vurgulayan Başkan Gökçek, 8 organize sanayi bölgesi ile yeniden kurulan sıcak ilişkilerin altını çizerek, alt yapı yatırımına yönelik imzalanan protokole değindi. Göreve gelmesinin ardından organize sanayi ve sanayi bölgelerine verdiği büyük desteği anlatan Başkan Gökçek, daha sonra yaşanan sıkıntıların da giderilerek, “Organize sanayi bölgelerine, ‘gelin bir anlaşma yapalım, ben sizin alt yapılarınızı herhangi bir ücret almadan sadece istihdam garantisi karşılığında yapayım’ dedim. Onlar da bize iki yıl içerisinde 25 bin mümkünse 40 bine çıkacak istihdam sözü verdiler. Şu anda ayda 3 milyon liralık, eski parayla 3 trilyon liralık, iki senede 70 trilyon liralık yatırım yapacağız inşallah” diye konuştu.
- KAZAN’A YENİ ÜS
Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ankara’nın gelişimine katkı sunacak projelere de değinen Başkan Gökçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Sayın Başbakanımız Ankara’ya yapılacak yatırımlar konusunda özellikle silah sanayi ve uçak sanayi üzerinde söz verdi. Bu konuda yine Kazan bölgesinde 3 milyon metrekarelik bir alana yatırım merkezi yapacağız. 2 yıl içerisinde 6 milyon dolarlık bir paranın Ankara’ya girmesi söz konusu. Bu müthiş bir olay. Bu konuda sanayici ve işadamlarımızın tek başına veya birleşmek suretiyle bu bölgede yer edinmeleri ve savunma sanayisine, uçak sanayine uygun olan malları üretmek için gerekli olan ARGE çalışmalarını yapmalarını rica ediyorum. Bu konuda da bizden size açık çek.”
-TOBB’TAN DÜNYA TİCARET MERKEZİ

hizmetodulu2_200.jpg

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile de Ankara’nın gelişimine ilişkin diyalog içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Gökçek, “Rıfat beye, ‘Sen Ankaralısın ama Ankara’ya bizim gözümüzü doyuran bir yatırım yapmadın. Bize dev bir yatırım istiyoruz’ dedim. TOBB’un Eskişehir yoluna paralel Sabancı Bulvarı’nda 150 bin metre karelik bir arsası var.  Kendisinden talepte bulunduk. Orada Dünya Ticaret Merkezi ve bir teknokent kurulması için bize söz verdi. Şimdi orada çok ciddi bir inşaat başlıyor. Orası için talebi olan arkadaşların hazırlık yapmalarını istirham ediyorum” diye konuştu.
- FUAR ALANI İÇİN İMZALAR ATILDI
Ankara’nın geç kalmış bir başka önemli yatırımının ise fuar alanı olduğunun altını çizen Başkan Gökçek, şu açıklamayı yaptı:
“Havaalanının bitişiğinde, Ülker Fabrikası’ndan dönünce sol tarafta kalan bir arazi üzerinde 1 milyon 600 bin metre kare alan aldık. Fuar alanı olarak ilan ettik. Bu fuar alanını da sanayi odamız, ticaret odamız, TOBB, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Akyurt Belediyesi, Ticaret Borsası ve Esnaf Odaları Birliği bir de orta Anadolu İhracatçılar Birliği olmak üzere 9 resmi kuruluş bir araya gelerek geçtiğimiz hafta pazartesi günü imzalarımızı attık ve şirketimizi kurduk. Buraya eski parayla 150 trilyon lira yatırımı kabul ettik. Ve inşallah bu yılsonuna kadar fuar alanını da bitirmek istiyoruz. Bu fuar alanının Ankara ticaretine inanılmaz katkıları olacağını ifade etmek istiyorum.”
- ANKARA TURİZMİ İÇİN BÜYÜK ADIMLAR
Fuar alanının bitişiğine bir film platosu kurma düşüncelerini de dile getiren Başkan Gökçek, bu projenin turizm açısından Ankara’nın tanıtımına büyük katkı sunacağını vurguladı. Platoda, ücretsiz film çekilebileceğini ancak içerisinde en az beş dakika Ankara’nın fon olarak yer almasını istediklerini kaydeden Başkan Gökçek, turizm açısından atılan adımlar konusunda Gençlik Parkı içinde yapılan su, lazer, müzik gösterisinin de çok dikkat çekici olduğunu belirtti.
Ankara turizminde 8 ilçede bulunan termal su kaynaklarının kullanımına ilişkin atılacak adımları da anımsatan Başkan Gökçek, salonda bulunan sanayici ve işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.
Kızılay’da Atatürk Bulvarı üzerindeki binaların dış cephe yenilenmesi ve ışıklandırılmasına ilişkin projenin detaylarını da katılımcılarla paylaşan Başkan Gökçek, ayrıca Ankara’da yılda ortalama 40 bin konuta ihtiyaç olduğunu belirterek, “Müteahhitler olarak ya da ferdi olarak veya birleşerek bunlara talip olun” dedi.
Armada’nın karşısındaki “çelik kafes”in gelecek ay yapılacak ihalesini gündeme getiren Başkan Gökçek, Ankara’nın sanayi, ticaret ve turizm yatırımları konusunda önemli açıklamalarda bulunduğu konuşmasını, “Allah nasip ederse bu söylediklerimi önümüzdeki 2 sene içerisinde gerçekleştirmek istiyorum” sözleriyle bitirdi.
- ÖDÜL TÖRENİ…
Ankara İşadamları ve Sanayiciler Derneği’nin (ANKİSAD) JW Marriott Otel’de düzenlediği “5.yıl Hizmette Başarı Ödülleri” töreni sinevizyon gösterisi ile başladı.  ANKİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akca açılış konuşması yaparak, ANKİSAD’ın kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Derneğin 5 yıl önce kurulduğunu dile getiren Akca, üye sayısının arttığını belirterek, “Bir memur kenti olan Ankara’nın, bugün itibarıyla önemli bir sanayi şehri olarak yapılandığını görmek hepimizi gelecek adına ümitlendiriyor” diye konuştu.
Gecede ayrıca YÖK Eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, İşadamı Celal Koloğlu, İşadamı Dursun Gece ve BBP Eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu adına eşi Gülefer Yazıcıoğlu’na “Hizmette Başarı Ödülü” verildi.