Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’e Öğrencilerden Ziyaret...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, BİR ARAYA GELDİĞİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN SİYASET, BÜROKRASİ VE ANKARA’YA İLİŞKİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

06 Ocak 2012 Cuma 09:46
Başkan Gökçek’e Öğrencilerden Ziyaret...

 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü öğrencilerinin siyaset, bürokrasi ve Ankara’ya ilişkin sorularını cevaplandırdı, görüşlerini aldı.
 Gençlik Parkı yanındaki Büyükşehir Belediyesi Kabul Salonu’nda 50’ye yakın üniversite öğrencisiyle bir araya gelen Başkan Gökçek, öğrencilerle kimi zaman sohbet havasında kimi zaman da soru cevap şeklinde geçen buluşmada, siyasetteki deneyimlerini anlattı.
Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Doçent Doktor Ertan Aydın, “Bürokrasi” dersi kapsamında öğrencileriyle birlikte daha önce birçok bakan, bürokrat ve siyasetçiyle bir araya geldiklerini ve yerel yönetimler konusunda da Başkan Gökçek’in deneyimlerinden faydalanarak, pratik bilgiler almak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Kendilerini kırmayıp kabul ettiği için Başkan Gökçek’e teşekkür eden Aydın, “Dersimiz kapsamında öğrencilerimizle birlikte sizinle bir araya gelmek istedik. Bürokrasinin temel konularını derste işliyoruz, ama pratik sahada uygulaması konusunda sizlerin deneyimlerinden, tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Çünkü yaklaşık 25-30 yıldır üst düzey yöneticilik tecrübeniz var. İzninizle arkadaşlarımızla her konuda soru sormak istiyoruz” dedi.
 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, her türlü soruyu cevaplamaya çalışacağını kaydederek, “Tabii ki her konuda soru sorabilirsiniz” diye konuştu.
-SİYASET VE BÜROKRASİ ÜZERİNE SOHBET
 Bir sohbet havasında geçen toplantıda öğrencilerin dersleri paralelinde siyaset ve bürokrasi üzerine sorduğu soruları içtenlikle cevaplandıran Başkan Gökçek, bu iki terimin tanımları konusundaki soruya da milletvekilliği, ilçe belediye başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemlerindeki deneyimlerinden bilgiler vererek cevap verdi.
 Ankara’nın turizm potansiyeline ilişkin de soruları cevaplayan Başkan Gökçek, Hıdırlıktepe’ye yapılacak İnanç ve Tarih Müzesi’nden, Hacı Bayram, Kale ve çevresindeki çalışmalara, yapılan yatırımlardan projelere kadar Büyükşehir Belediyesi’nin pek çok çalışmasına değinerek, şunları söyledi:
“Ankara’yı bir üniversite şehri yapmak için de önümüze bir hedef koymuştuk ve bunu büyük oranda başardık. Şu anda Ankara’da 14 tane üniversite var. Yenilerinin açılması için de çalışmalar sürüyor. Bunların dışında dışarıdan gelecek turizmi büyük oranda canlandıracak iki önemli çalışmadan biri termal diğeri de sağlık turizmi. Ankara’nın 8 tane termal kaynağı bulunan ilçesi var. Bu kaynakları değerlendireceğiz. Sağlık turizmi için de yeni hastaneler inşa ediliyor. Biri Etlik’te diğeri Bilkent’te. Toplam 3 bin yataklı iki dev hastane de Başkent Ankara’ya kazandırılacak.”
Üniversite öğrencilerinin, sosyal paylaşım ağı Twitter’da da takipçisi olduklarını ve samimiyetinden memnuniyet duyduklarını söylemeleri üzerine Başkan Gökçek, “Şu anda 206 bin takipçim olmuş” diye konuştu.
Konuşmaların ardından üniversite öğrencileri, soruları ve sohbetleri için teşekkür eden Başkan Gökçek’e bir teşekkür plaketi verdiler.