Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK’E SOSYAL MEDYA DÜNYA ÖDÜLÜ…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ABD’nin saygın internet ve teknoloji kuruluşlarından Internet Marketing Association tarafından “Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı” ödülünü aldı.

22 Eylül 2012 Cumartesi 14:13
BAŞKAN GÖKÇEK’E SOSYAL MEDYA DÜNYA ÖDÜLÜ…
  •  ABD’NİN ÖNDE GELEN İNTERNET VE TEKNOLOJİ KURULUŞLARINDAN ‘INTERNET MARKETING ASSOCIATION’ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’E “SOSYAL MEDYAYI EN İYİ KULLANAN BELEDİYE BAŞKANI” ÖDÜLÜ VERDİ
  • LAS VEGAS’TA DÜZENLENEN TÖRENDE ÖDÜLÜ BAŞKAN GÖKÇEK ADINA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BEKİR ÜNÜVAR İLE DIŞ İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANI RAMAZAN KABASAKAL ALDI
  • BAŞKAN GÖKÇEK ÖDÜL TÖRENİNE GÖNDERDİĞİ MESAJDA : “31 MİLYON FACEBOOK, 7 MİLYON TWİTTER KULLANICISIYLA TÜRKİYE DÜNYADA 7. SIRADA YER ALMAKTADIR VE BÖLGESİNİN EN GENÇ, DİNAMİK VE TEKNOLOJİ KONUSUNDA BİLGİLİ ÜLKESİ KONUMUNDADIR” “ BU PRESTİJLİ ÖDÜLÜ, YALNIZCA ŞAHSIM ADINA DEĞİL; AYNI ZAMANDA BU YENİ İLETİŞİM BİÇİMİNDE TOPLUMLA İLETİŞİM VE BAĞLANTI HALİNDE OLMA KONUSUNDA TÜRKİYE’DE DİĞER BİRÇOK SİYASİYE ÖNCÜLÜK EDEN SOSYAL MEDYA KANALLARINDAN ŞAHSIMI TAKİP EDEN HERKES İÇİN BÜYÜK ONUR DUYARAK KABUL EDİYORUM”
  • BAŞKAN GÖKÇEK, TEKNOLOJİ FİRMALARINI ANKARA’YA YATIRIM YAPMAYA DAVET ETTİ


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ABD’nin saygın internet ve teknoloji kuruluşlarından Internet Marketing Association tarafından “Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı” ödülünü aldı. 

Ödülü, Başkan Gökçek adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bekir Ünüvar ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal, ABD’nin Las Vegas kentinde bugün Türkiye saati ile sabaha karşı düzenlenen törenle aldılar.
Başkan Gökçek ödül törenine gönderdiği mesajda, “31 milyon facebook, 7 milyon twitter kullanıcısıyla Türkiye dünyada 7. sırada yer almaktadır ve bölgesinin en genç, dinamik ve teknoloji konusunda bilgili ülkesi konumundadır. Teknoloji firmalarını Ankara’ya yatırım yapmaya çağırıyorum” dedi.
Yaklaşık 350 bin takipçisi bulunan Twitter hesabından 34 binin üzerinde “tweet” gönderen ve sıklıkla takipçileriyle buluşarak sohbet eden Başkan Gökçek, ABD’li teknoloji ve internet şirket yöneticilerinin kurduğu Internet Marketing baskan_odul_400_22092012.jpgAssociation’ın da (İMA) dikkatini çekti.
ABD’nin bilişim sektöründe önde gelen kuruluşlarından olan IMA, milyonlarca insanın üye olduğu sosyal paylaşım ağı Twitter’ı başarılı bir şekilde kullanan Başkan Gökçek’e, 2012 yılı “Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı” ödülünü layık gördü. IMA yetkilileri, ödülü verme gerekçelerini de “Başkan Gökçek'in yüksek takipçi sayısı, takipçileriyle olan bağının gücü, belediyesini yönettiği şehre dair yorum ve eleştirileri dinlemesi ve aynı kanaldan cevap vermesi, tüm sosyal medya iletişimini bizzat yönetmesi” gibi özellikler olarak açıkladı.

- ÖDÜL LAS VEGAS KENTİNDE VERİLDİ
IMA'nın her yıl düzenlediği ve Google, Facebook, Adobe gibi dünya devlerini konuşmacı olarak ağırlandığı ödül töreni, IMA-Impact Awards, bu yıl, 20-22 Eylül günlerinde Las Vegas'ta yapıldı. İnternet ve teknoloji alanındaki son gelişmelerin ve yeni trendlerin paylaşılarak konferanslar eşliğinde sektöre dair bilgilendirmelerin de yapıldığı etkinliğin ödül törenine Bazı belediye meclis üyeleri ile Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal ve Başkanın Baş Danışmanı Ramazan Onur Erim katıldı.
Başkan Adına “Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı” ödülünü alan Ankara Büyükşehir belediye Meclis Üyesi Bekir Ünüvar ve Kabasakal, Ödül töreninde Başkan Gökçek’in mesajını okudular.
Başkan Gökçek, “Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı Yaşam Boyu Başarı Ödülünü şahsıma layık görmüş olmanızdan dolayı teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum”diye başladığı mesajında, “ Bu prestijli ödülü, yalnızca şahsım adına değil; aynı zamanda bu yeni iletişim biçiminde toplumla iletişim ve bağlantı halinde olma konusunda Türkiye’de diğer birçok siyasiye öncülük eden sosyal medya kanallarından şahsımı takip eden herkes için büyük onur duyarak kabul ediyorum” dedi.
Başkan Gökçek’in, ödül törenine gönderdiği mesajı devamla şöyle :
“Teknoloji firmaları, açıkça görülüyor ki, Vadi’den Las Vegas’a doğru konum değiştiriyorlar. Las Vegas şehri benzersiz coğrafi güvenliği, sağlam sismolojik yapısı, zengin doğal kaynakları ve belediyenin yanı sıra eyaletin sağlamaya hazır olduğu destek sayesinde firmaların bu seçeneğe direnmelerini oldukça güçleştiriyor. Aynı şekilde, huzurunuzda, davetliler topluluğunun üyelerini Ankara’yı Avrupa, Asya ve Orta Doğu merkezleri olarak belirleme seçeneğini değerlendirmeye davet ediyorum.
Ankara yalnızca Türkiye’nin değil, Türkiye’deki teknoloji firmalarının da başkentidir. 17 üniversite, 7 Bilim ve Teknoloji Parkı ile benzersiz bir ortam ve dış yatırım sübvansiyonları sunmaktadır. Ankara CNBC-e dergisi tarafından sürekli bir biçimde En Yaşanabilir Kent seçilmiş; ayrıca, ülkenin En Rekabetçi Kenti ünvanını almıştır. 78 milyon kişiden oluşan ülke nüfusunun yarısı 35 yaşın altındadır ve ülkede internet kullanıcısı sayısı 34 milyondur.
31 milyon Facebook, 7 milyon Twitter kullanıcısıyla Türkiye dünyada 7. sırada yer almaktadır ve bölgesinin en genç, dinamik ve teknoloji konusunda bilgili ülkesi konumundadır. Gelin, Ankara’yı bir görün. Benim konuğum olun ve yatırım yapın. Elbette, bu davet en çok da, Ankara’da uzun süre önce açılmış olması gereken ofislerini açmaları için Facebook ve Twitter gibi Sosyal Medya Şirketlerinin yöneticilerine yapılmış bir davettir. Hepinize dikkatiniz için teşekkür ederim.”

- DÜNYA ÇAPINDA 650 BİN ÜYESİ VAR
2001 yılında California’nın en etkin online PR şirketlerinden KCOMM ve silikon vadisindeki teknoloji şirketlerinin girişimi sonucu kurulan Internet Marketing Association, dünya çapında 650 bin üyeye sahip bir internet marketing kuruluşu olma özelliği taşıyor. International Executive Council adı verilen Google, ARC China, Skylight Global gibi farklı ülkelerden internet ve teknoloji şirketlerince yönetilen IMA, yıl içinde düzenlediği eğitimler ve konferanslarla sektöründe ABD yönetiminin de desteklediği kurumlar arasında yer alıyor. UCLA, Universty Of Phoenix, Chapman University ve USC’den akademisyen danışmanlar ile çalışan IMA, her yıl düzenlediği IMA-Impacts ödül töreniyle sektöründeki lider şirketleri, devlet kurumlarını, uluslar arası gazetecileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiriyor.