Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’e Ziyaret…

-Dünya Çocuk Oyunları İçin Başkent Gelen Yabancı Federasyon Temsilcileri İle Basın Mehsupları Başkan Gökçek’i Ziyaret Etti. -Başkan Gökçek Oyunlar Hakkında Katılımcılara Bilgi Verdi

25 Nisan 2011 Pazartesi 01:51
Başkan Gökçek’e Ziyaret…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Gökçek, “Dünya Çocuk Oyunları” nedeniyle Başkent’e gelen yabancı federasyon temsilcileri ile basın mensuplarını makamında ağırladı.

1.JPG
Başkan Gökçek Ankara’ya hoş geldiniz sözleriyle karşıladığı misafirlere, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarına armağanı olduğunu ve bunun dünyada örneği bulunmadığını söyledi.
Çocuk Oyunları projesinin kendi düşüncesinden kaynaklandığına dikkat çeken Başkan Gökçek şöyle konuştu;

2.jpg
 “Çocuk Oyunları projesi benim düşüncem olarak ortaya çıktı. Bu proje ile Atatürk’ün Türk Milleti’ne ve özellikle çocuklara armağanı olan bu anlamlı bayramı nedeniyle, 23 Nisan ile 1 Mayıs arasında gerçekleştireceğimiz çocuk oyunlarına dünya çocuklarının da katılmasını istedik. Türkiye’de TRT’nin organizasyonuyla, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Dünya Çocuklarından oluşan  folklor ekipleri yurdumuza geliyordu. Bu yıl bu program Bursa’da gerçekleşiyor. Gelecek yıl bu program da Ankara’ya alınacak. Bizim düzenlediğimiz Dünya Çocuk Oyunları ile TRT’nin organize ettiği programın Ankara’da bütünleşmesi ile dünyanın dört bir yanından gelecek olan çocuklar, düzenleyeceğimiz dev kortejde buluşacaklar.”
Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her sene 2 veya daha fazla uluslararası organizasyonu başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti;
 “Çocuk Oyunları organizasyonu için güvenlik elemanları hariç 2 bin personel, program kapsamında ulaşım ve geziler için 350 otobüs tahsis ettik. Oyunlara katılan misafir çocuklar için çok güzel eğlence programları var. Başkent’te çok sayıda rekreasyon alanı var, çocukları buralara götürerek gezdireceğiz. Düzenleyeceğimiz konserlerle misafirlerimiz doyasıya eğlenme fırsatı bulacaklar. Ayrıca en önemlisi Gençlik Parkı’nda yer alan lunaparktaki oyuncaklardan oyunlara katılan tüm çocuklar sizlerin denetiminde ücretsiz olarak yaralanabilecekler.” 

3.jpg
Oyunlardaki branşları, Gençlik Spor Müdürlüğü ile federasyonların belirlediğini anlatan başkan Gökçek, ilk olarak 10 branş düşünüldüğünü ancak özürlülerinde yarışma programlarına dahil edilmesiyle birlikte sayının 13’e ulaştığını söyledi.
Organizasyon bütçesinin tamamen Büyükşehir Belediyesince karşılandığını, ileriki yıllarda Çocuk Oyunlarının, Olimpiyat statüsünde gerçekleştirilmesine gayret sarf edeceklerini  ifade eden Başkan Gökçek, böylece hem branş sayısının artacağını hem de organizasyonlarda devletinde katkısının olacağını belirtti.
            
-MUHTEŞEM AÇILIŞ-

Oyunların açılışının muhteşem olacağını vurgulayan Başkan Gökçek, “Akşamki açılış mükemmel, beğeneceğinizi ümit ediyorum. Benzeri açılışlar için başka ülkelerde 1 yıl hazırlık yapılır. Biz bu açılış programını 1 ayda hazırladık. 50 binin üzerinde bilet talebi var. Spor salonumuzun kapasitesi ise sadece 11 bin eğer girişi serbest bıraksaydık zannederim 150 bin kişi açılışa gelirdi” dedi. 
Daha sonra yabancı federasyon başkan ve vekilleri Başkan Gökçek’e teşekkür ederek, hatıra fotoğrafları çektirdiler.