Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek Elmadağ’da İncelemelerde Bulundu...

-Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Elmadağ’ın Ankara’nın Gözde İlçelerinden Biri Haline Getirileceğini Söyledi -Elmadağ Belediye Başkanı Şahin İle Proje Alanlarını Gezen Başkan Gökçek, Piknik Yerlerine Barbeküler, Oyuncak Grupları Yerleştirilmesi Talimatını Verdi -5 Milyon Metreküp Kapasiteli Kargalı Göleti Baraj Alanında İncelemelerde Bulunan Başkan Gökçek, Çalışmaların Bir An Önce Başlatılmasını İstedi

16 Mayıs 2010 Pazar 02:26
Başkan Gökçek Elmadağ’da İncelemelerde Bulundu...


Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Elmadağ ilçesinde incelemelerde bulundu. Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ile ilçeyi gezen ve bilgi alan Başkan Gökçek, Elmadağ’ın Ankara’nın gözde ilçelerinden biri haline getirileceğini söyledi.

1.JPG
Başkan Gökçek, ilk olarak ASKİ’nin ilçede yapımını gerçekleştireceği 5 milyon metreküp kapasiteli Kargalı Göleti Baraj alanını gezdi.
Kalabalık bir bürokrat grubuyla Elmadağ Kargalı Göleti bölgesinde incelemelerde bulunan Başkan Gökçek, göletin baraj haline dönüştürülmesi yönündeki çalışmalar hakkında Devlet Su İşleri Genel Müdürü Haydar Koçaker ve ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç ile telefonda görüştü. Kargalı Göleti’nin baraj olarak hizmet vermesi için genel müdürler ve ilgili kişilerle fikir alış verişinde bulunan Başkan Gökçek, baraj projesinin hızlı bir şekilde işleme konulması için ayrıntıların ele alındığını söyledi.
-PİKNİK ALANLARINA BARBEKÜLER, OYUNCAK
GRUPLARI YERLEŞTİRİLECEK

Baraj bölgesinde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Başkan Gökçek, buradan vatandaşların piknik yaptıkları Çamlık Mesire alanına geçti. Piknik yapan kişilerle bir süre sohbet eden Başkan Gökçek, bölgenin büyük bir park alanı haline getirilmesi, Başkent’in dev rekreasyon alanlarında olduğu gibi oturma grupları, barbeküler, oyuncaklar ve benzeri donatıların yerleştirilmesi ve çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması yönünde bürokratlara direktif verdi.
-ELMADAĞ SOSYAL PROJELERE KAVUŞACAK

2.jpg
Baraj ve mesire alanının ardından Başkan Gökçek, Elmadağ için gerçekleştirilecek sosyal projelerin yapılacağı alanlarda incelemelerini sürdürdü. Başkan Gökçek, ilçede Aile Yaşam Merkezi olarak düzenlenen 5 katlı bir binayı gezdi. Binadaki yapılanma şemasını ayrıntılı biçimde inceleyen Başkan Gökçek, salon ve odaların kullanım planları hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı. Başkan Gökçek, inceleme sonucu yaptığı değerlendirmede binanın yapısı itibari ile gençlik merkezi ve çocuk kulübü olarak kullanılmasının daha uygun olacağını söyledi.
Başkan Gökçek, Aile Yaşam Merkezi için projenin yapısına uygun farklı bir mekanın bulunmasını da istedi.  
Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin daha sonra Başkan Gökçek’i Aile Yaşam Merkezi ve BELMEK gibi faaliyetlerin yürütülmesine alternatif olabilecek değişik mekanları gezdirdi ve bilgi verdi.
-AİLE YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
Gezdiği mekanları dikkatle inceleyen Başkan Gökçek, mal sahipleriyle de bir süre sohbet ederek bir nevi daha sonra yapılacak pazarlığın alt yapısını oluşturdu.
 İlçe merkezinde kent estetiği konusunda yapılması gereken bazı hususları tespit ederek, bu konularda da bürokratlarına direktifler veren Başkan Gökçek, Başkan Gazi Şahin ile beraber Hasanoğlan’a geçerek burada Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Aile Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.
Hasanoğlan Bölgesi’nde yapımı bu yıl tamamlanan Mezbaha’yı ve yapım çalışması devam eden Hasanoğlan Çevre Yolu’nu da gezen ve inceleyen Başkan Gökçek, Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi yerleşkesinde akşam yemeği yiyerek beldeden  ayrıldı.