Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, ENSAR BULUŞMALARI'NDA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, göreve ilk geldiği sene doğanların bugün 19 yaşında olduğuna dikkat çekerek, “Ankara’nın nereden nereye geldiğini gençlerimize anlatmak, unutanlara ise hatırlatmak için yoğun bir tanıtım çalışmasına başlıyoruz” dedi.

09 Mayıs 2013 Perşembe 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK, ENSAR BULUŞMALARI'NDA

-BAŞKAN GÖKÇEK: 
“ANKARA’NIN BİZDEN ÖNCEKİ HALİNİ HİÇ BİLMEYENLER, UNUTANLAR VAR. ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE ALLAH’IN İZNİYLE ANKARA’NIN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ TEK TEK İŞLEYECEĞİZ”
“ESKİ İLE YENİ ARASINDA İNANILMAZ BİR UÇURUM VAR”
“HAYVANAT BAHÇESİ’Nİ PARA KAZANMAK İÇİN DEĞİL ANKARA TURİZMİNİ CANLANDIRMAK İÇİN AÇIYORUZ”



ensar.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, göreve ilk geldiği sene doğanların bugün 19 yaşında olduğuna dikkat çekerek, “Ankara’nın nereden nereye geldiğini gençlerimize anlatmak, unutanlara ise hatırlatmak için yoğun bir tanıtım çalışmasına başlıyoruz” dedi.
Ensar Vakfı’nın her hafta bir siyasetçi, bürokrat, akademisyen, belediye başkanı ya da kanaat önderinin konuşmacı olarak katıldığı Ensar Buluşmaları’nda bir sunum yapan Başkan Gökçek, Ankara’da hayata geçireceği projeleri ile son bir yıllık stratejisini anlattı.
Ensar Vakfı’nın Ankara Şubesi’nde yaptığı sunumu fotoğraflar ve görüntülerden oluşan bir sinevizyon gösterimi ile destekleyen Başkan Gökçek, kentsel dönüşümlerden parklara, turizm yatırımlarından yollara kadar pek çok çalışma, hedef ve proje hakkında bilgi verdi.
Ankara’nın, göreve geldiği günden bugüne büyük değişimler yaşadığına dikkat çeken Başkan Gökçek, 19 senedir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu anımsatarak, “Aradan geçen sürede yaşanan değişim doğal olarak unutuluyor. Benden önceki Ankara’nın hali hatırlanmıyor. Benim başkan seçildiğim sene doğan bebekler bugün 19 yaşında. O dönem çocuk olanlar büyüdü. Gençlerin içinde Ankara’nın bizden önceki halini hiç bilmeyenler var. Ankara’nın dününü hiç bilmiyorlar. Önümüzdeki süreçte Allah’ın izniyle Ankara’nın nereden nereye geldiğini tek tek işleyeceğiz. Ankara’nın nereden nereye geldiğini gençlerimize anlatmak, unutanlara ise hatırlatmak için yoğun bir tanıtım çalışması yürüteceğiz” diye konuştu.
Göreve geldiğinde trafikte 200 bin araç bulunduğunu anımsatan Başkan Gökçek, “Siz hatırlıyor musunuz? Ankara’da hava kirliliği nedeniyle tek-çift plaka uygulamasa yapılıyordu. Şu anda 1 milyon 500 bin araç var trafikte ama çok şükür böyle bir problem yok” dedi.
TRT arşivinden eski bir haberi gün yüzüne çıkardıklarını kaydeden Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“O dönemde TRT’nin muhabiri hava kirliliğini anlatıyor görüntülerde; ‘Artık sobalar 07.00’de 10.00’a kadar akşamları da 15.00’ten 17.00’e kadar yanacak. Onun haricinde yasak’ diyor. Oradan nereye geldik. Bir tarafta da su kesintileri var. Kentin yarısı su alıyorsa yarısı alamıyor. Su yok, hava kirli, taşıt desen gelen giden yok. Çöp yığınları mahallenin altında patlamış onları hiç hatırlayan yok. İnsanların hafızalarını tazelemek çok önemli. Eski ve yeni Ankara diye billboardlara afişler asıyoruz, görmüşsünüzdür belki, ikisinin arasında dağlar kadar fark var. Eski ile yeni arasında inanılmaz bir uçurum var.”
Ankara’nın 19 yılda 4 konuda dünya standartlarının üzerine çıktığını dile getiren Başkan Gökçek, kentsel dönüşümler, sosyal ve kültürel projeler ile dev rekreasyon alanlarında bir numara ve nüfusu 5 milyon kentler arasında trafik yönünden en rahat kentin Başkent olduğunu kaydetti.

- ANKARA TURİZMİNİ CANLANDIRMAK İSTİYORUZ
Ankara’nın marka değerini artırmak, turizmini canlandırmak, ticaretini hareketlendirmek ve en yaşanılabilir kent unvanını korumak adına aynı coşku, heyecan ve hızla pek çok projeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Gökçek, sunumuna 2013 yılında yapımına start verilen ve yapılacak dev projeleri anlatarak başladı.
AOÇ içerisindeki 2 milyon 100 metrekarelik alana dünyanın en büyük temapark ve hayvanat bahçesini yapmak üzere yola çıktıklarını belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Buraya son teknolojiyi getirmek istiyoruz. Buraya yerleştireceğimiz oyuncakları dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Ankara’ya çok ciddi bir turizm yatırımı yapalım istedik. Yol, su, kanal ne ise hayvanat bahçesine yapılan yatırımı da aynı değerde derecelendiriyoruz. Biz hayvanat bahçesini para kazanmak için değil Ankara turizmini canlandırmak için açıyoruz. Yabancı örneklerinde 100 oyuncak varsa bizde 800 oyuncak olacak, onlarda 100 hayvan varsa biz de 1000 hayvan olacak. Biz geri dönüşümü düşünmüyoruz. Sadece kendi çarkını döndürsün yeter.”
Başkan Gökçek, dinleyicilerin sorusu üzerine projenin bu yılsonuna kadar bitirileceğini müjdeleyerek, “Bu sene gezeceksiniz inşallah. Oyuncakların yüzde 70’ini aldık. Yüzde 30’u da hazır, ihale süreci devam ediyor. Zannediyorum 1.5 ay sonra en az 3 bin kişinin orada çalıştığını göreceksiniz. 3 bin kişi birden çalışmaya başlayacak. 600 kişilik ranzalı yatakhane yaptık” diye konuştu.

- İNANÇ MÜZESİ ANKAMALL KARŞISINA YAPILACAK
Ankara’ya bir başka büyük yatırımın Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, projelerin çizildiğini söyleyerek, sene sonuna kadar bitirileceğini açıkladı. Bir başka büyük proje olan İnanç ve Tarih Müzesinin, Universal Stüdyolarında hazırlanan gösterimler, 3 boyutlu salonlar, Osmanlı fermanları, padişah kıyafetlerinin sergileneceği müzeleri ile Ankamall’ün karşısındaki 80 dönümlük araziye inşa edileceğini belirten Başkan Gökçek, genel seçimler öncesi açıklanan Kızılay Cephe Yenileme Projesi’nin ise ilk etapta kamu kurumlarının binaları olmak üzere başlatıldığını bildirdi.
Aynı şekilde Siteler’de cephe giydirme çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Başkan Gökçek, oto galerilerini şehir dışına taşıyarak Gölbaşı’nda toplayacak projeye de başladıklarını dile getirdi.

- TELEFERİK’TE İKİNCİ HAT ALTINDAĞ’A
Türkiye’nin toplu taşımda kullanılacak ilk teleferiğin Şentepe-Yenimahalle arasında yapılacağını anımsatan Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Teleferik için ‘ulaşımda kullanılamaz’ dediler. Bütün dünyada kullanılıyor. Allah nasip ederse bir dönem daha başkan olursam Ankara merkezine de büyük teleferikleri getireceğiz. Bunların hepsi otobüs gibi taşıyor. Mevcut teleferiğin iki katı ve ulaşım açasından inanılmaz bir nimet. Özellikle trafiğin en kötü olduğu yerlerde yoğun olarak kısa mesafelerde bu büyük teleferiklerden yapacağım. Kim ne derse desin. İkinci hat olan, 6.5 kilometrelik Siteler-Karapürçek hattının ihalesine de bir aya kadar çıkacağız.”

- KENTSEL DÖNÜŞÜMLERDE TAM GAZ DEVAM
Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bir yandan bir kısmı alttan ısıtmalı viyadük ile rekreasyon alanı çalışmaları sürerken bir yandan da konutların hızla yükseldiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, Ulus Tarihi Kent Merkezi’ndeki inanılmaz değişimi de eski ve yeni durumun fotoğrafları ile gösterdi. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm’de son bir yılda 5 bin konutu teslim etmeyi hedeflediklerinin altını çizen Başkan Gökçek, “Proje kapsamında 30 bin metrekarelik bir iş merkezi yapacağız. Bunu Siteler esnafına şovrum olarak tahsis edeceğiz. Özellikle küçük esnafı ayağa kaldıracak bir proje olsun istiyoruz” dedi.
Güneypark Projesi ile Ankara’nın marka değerinin artacağına dikkat çeken Başkan Gökçek, Dikmen Vadisi 4. Ve 5. Etap Projesinde ise okulların tatil olması ile birlikte yıkımların her koşulda yapılacağını vurguladı. Başkan Gökçek, 50. Yıl projesinin ise vatandaşlar tarafından yapılacağını dile getirdi.

- ASKİ’DEN YENİ ARITMA TESİSİ
Bu yıl Shopping Fest kapsamında 1000 araç dağıtmayı planladıklarını hatırlatarak sunumuna devam eden Başkan Gökçek, yeni otobüsler ile Ankara’nın, dünyanın en genç ve en yeşil toplu taşım filosuna sahip olduğunu vurguladı.
Başkan Gökçek, çeşitli kavşak ve bulvar aydınlatmaları ile Ankara’ya inanılmaz bir değer katılacağını dile getirerek, Belediye Binası cephesindeki özel aydınlatmanın da gelecek hafta Başkentliler tarafından görülebileceğini kaydetti.
ASKİ projeleri kapsamında yeni bir arıtma tesisi ile paket atıksu arıtma tesisleri yapılacağını da müjdeleyen Başkan Gökçek, kente kazandırılacak yeni parklar hakkında bilgi verdi. Keçiören’den Yenimahalle’ye, Batıkent’ten Şentepe’ye, Sincan’dan Mamak’a, pek çok park projesini aktaran Başkan Gökçek, Cemre Parkı, Osmanlı İş Merkezi, Kuşçağız, Altınpark Anfa ile Gölbaşı’nda yapılması planlanan viyadük altına da aile yaşam merkezleri yapılacağını müjdeledi. 

BAŞKAN GÖKÇEK, ENSAR BULUŞMALARI'NDA
BAŞKAN GÖKÇEK, ENSAR BULUŞMALARI'NDA
BAŞKAN GÖKÇEK, ENSAR BULUŞMALARI'NDA
BAŞKAN GÖKÇEK, ENSAR BULUŞMALARI'NDA
BAŞKAN GÖKÇEK, ENSAR BULUŞMALARI'NDA
BAŞKAN GÖKÇEK, ENSAR BULUŞMALARI'NDA
BAŞKAN GÖKÇEK, ENSAR BULUŞMALARI'NDA