Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK, Gündeme İlişkin Soruları Cevaplandırdı…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gazetecilerin Sorularını Cevaplandırarak, Önemli Açıklamalarda Bulundu -Başkan GÖKÇEK, Spordan, 18 Aralık’ta Yapılacak Chp Kongresi’ne, Metrodan, Toplu Taşıma Ve Ankara’nın Aydınlatılmasına Kadar Çeşitli Konularda Merak Edilenleri Açıkladı -Ankara’da, Kent İçi Zarar Veren Önemli Gelişmeleri De Basın Toplantısıyla Duyuracağını Kaydeden Başkan GÖKÇEK: “Kent İçi Zarar Veren Bu Önemli Gelişmeleri Belgeleriyle Birlikte Sizlere Aktaracağım”

14 Aralık 2010 Salı 00:47
Başkan GÖKÇEK, Gündeme İlişkin Soruları Cevaplandırdı…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’e ilişkin önemli konularda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Spordan, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki gelişmelere, metrodan, toplu taşıma ve Ankara’nın aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalara kadar pek çok konuda gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Başkan Gökçek, önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla Ankara’da kent içi zarar veren önemli bir konuyla ilgili açıklamalarda bulunacağını söyledi. Başkan Gökçek, “Ankara, bazı belediyelerin yaptığı bu zararlarla ciddi bir sıkıntının içine düşüyor. Bunu size belgeleriyle açıklayacağım” dedi.
Kazakistan Cumhuriyeti’nin en önemli Devlet Nişanı olarak değerlendirilen “Dostluk Devlet Madalyası”na layık görülen Başkan Gökçek, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından gönderilen nişanın takdim töreninde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. 
 -“ANKARAGÜCÜ VE FENERBAHÇE DOSTLUĞU BOZLUMAZ”
Madalya takdim törenin ardından bir gazetecinin, Fenerbahçe ile Ankaragücü arasında oynanan ve Ankaragücü’nün 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlanan maçta, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu’nun sarfettiği sözler üzerine yaşanan gelişmeler konusundaki değerlendirmelerini sorduğu Başkan Gökçek, “Ben bu olaylara çok üzüldüm. Olmasını da kesinlikle arzu etmem. Emre benim Türk futbolunda gerçekten çok takdir ettiğim ve yürekten sevdiğim birisidir. Fakat Emre, maalesef çok hissi davranıyor. Maç içerisinde de öyle” diyerek cevaplandırdı.
Maçı televizyonda izlediğini ve çok daha net tespitlerde bulunduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “İki defa Ankaragüçlü futbolculara ve hakeme çok bariz şekilde ifadeler kullandı. Bu, benim sevdiğim, Türk futbolunun gerçekten altın çocuğu olan bir yıldıza yakışmıyor. Bundan dolayı üzüldüm. Ama abartmaya ve büyütmeye gerek yok. Ankaragücü ile Fenerbahçe arasındaki dostluğu, ufak bir hadisenin zedeleyeceğine kesinlikle inanmıyorum” dedi. 
 -“YILBAŞI SÜSLEMELERİNE ENGEL OLDUĞUMUZ İDDALARI DELİ SAÇMASI”
 Başka bir gazetecinin, Başkan Gökçek’in daha önce Şangay’daki aydınlatmaları örnek göstererek, Ankara’da böyle çalışmalar yapılacağını söylediğini hatırlatması ve çalışmalar olup olmadığını sorması üzerine, “Bizim Ankara için hazırlığımız var. Bunu da inşallah kısa süre içerisinde göreceksiniz. Geçici ışıklandırmalar değil, Ankara’da gerçekten ses getirecek ışıklandırmaları yapmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” cevabını veren Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin esnafın yılbaşı aydınlatmalarını engellediğine ilişkin bir köşe yazarının haberine ilişkin de şunları söyledi:
“Bir köşe yazarının saçma sapan yazmış olduğu bir yazı üzerine bu ortaya çıktı. O adamcağızın kafası devamlı takıntı halinde. Bir dönemin içerisinde biraz benim gadrime uğradı herhalde. Kamuoyu içerisinde de biraz sıkıntıya uğradı. O günden beri bu psikolojiden kurtulamıyor. Yani ben ne öyle bir laf ettim, ne de böyle bir laf söyledim. Kendi uydurup, kendi yazıyor. Süslemek isteyen herkes istediği gibi, dilediği yeri süsleyebilir. Ama eğer kamuya ait bir yeri süsleyecekse, bizden müsaade alması lazım. Olay bu. Ama kendi vitrinini, kendi dükkanının önünü süsleyecekmiş, oraya bizim ağaçlar değil de kendisi süs ağaçları dikecekmiş, herkes istediğini yapar. Bundan dolayı yılbaşında yaptı diye kimseye ne ceza yazılır, ne bir şey yapılır. Deli saçması bir iddia bu.”
 -“TOPLU TAŞIMDAN AYDA 10 TRİLYON ZARAR EDİYORUZ”
Başkan Gökçek’in gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdığı açıklamaları, bir gazetecinin benzin fiyatlarındaki artış sonucu İstanbul ve İzmir’de toplu taşım araçlarına zam yapıldığını ve Ankara’da böyle bir düşünceleri olup olmadığı sorusunda üzerine şöyle devam etti:
“Yılbaşı itibariyle mutlaka bizim de bir fiyat ayarlamamız olacak. Biliyorsunuz biz ayda 10 trilyon lira zarar ediyoruz ortalama. Bu zarar daha da katlanıyor. Bunu tamamen karşılamak mümkün değil, bunun için bilet fiyatlarının tam iki katı yapmak lazım. Onu da yapamayacağımıza göre zararı en alt düzeyden halledebilecek bir çözüm arayacağız. Şu anda her ay belediye kasasına giren paradan 10 trilyon lira sübvanse olarak toplu taşıma kullanıyoruz. Bu yıllardan beri böyle. Benden önce de böyleydi, şimdi de böyle. Böyle olunca tabi yılbaşında zam kaçınılmaz olarak gelecek. Rakamların tayin yetkisi ise UKOME’ye (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) ait.
 -“METRODA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA OLUMLU GELİŞMELER OLABİLİR”
 Metro konusundaki gelişmelere ilişkin de bir soru üzerine, Ulaşım Bakanlığı’na devrinin Resmi Gazete’de yayınlandığını anlatan Başkan Melih Gökçek, “Bu hafta içinde veya önümüzdeki hafta içerisinde adımlar atabileceğimizi düşünüyorum. Zaten çıkan kararnamenin ekinde, nasıl bir anlaşma yapılacağı da metin olarak yazılı. Onun için pek bir sorun gözükmüyor” diye konuştu.
 -“CHP İÇİN NE DEDİYSEM OLDU”
18 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan CHP Büyük Kongresi’ne ilişkin değerlendirmeleri de sorulan Başkan Gökçek, “CHP ile ilgili olarak ne dediysem oldu” değerlendirmesinde bulunarak, “Ben size bir şey daha söyleyeyim, bu seçim Gürsel Tekin’in seçimidir, Kılıçdağrolu’nun değil. Gürsel Tekin listeyi hazırlayacaktır. Kılıçdaroğlu istese de istemese de onaylayacaktır ve seçim yapılacaktır. Kılıçdaroğlu, seçimde şu veya bu nedenden dolayı başarısız olduğu gerekçesiyle de Gürsel Tekin tarafından uzaklaştırılacak ve Gürsel Tekin önümüzdeki dönemden itibaren Genel Başkan olacaktır” dedi.
 -“GÜRSEL TEKİN, ARTIK BU PARTİNİN KESİN HAKİMİDİR”
“Bu benim kesin kanaatimdir. Bunun böyle olduğunu birlikte göreceğiz. Bunun başka kaçar yolu yok” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Melih Gökçek, “Gürsel Tekin-Kılıçdaroğlu işbirliği, kesinlikle Baykal ve Önder Sav’ı bu seçimde silecektir. Öyle gözüküyor. İşbirliği yapsalar bile silecektir. Fakat her seferinde söylüyorum, ‘Denizden’ kaçan yılana sarılıyor. Önce Önder Sav’a sarıldılar. Önder Sav yapacağını yaptı. Bu sefer ondan kurtuldu ama Gürsel Tekin, Önder Sav’dan çok daha akıllı. Gürsel Tekin artık bu partinin kesin hakimidir. O ne derse o olur, gerisi hikaye. Kılıçdaroğlu’na da geçmiş olsun. 6 ay seçime kadar Genel Başkanlığı vardır. Ondan sonra bu iş biter diye düşünüyorum” diye konuştu.
 -“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER İLÇEDE HİZMETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR”
 “Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi arasında iyi niyet adımları atıldığını ve ileride ortak bir çalışma olup olmayacağını” soran bir gazeteciye de Başkan Gökçek, Çankaya Belediyesi’nden herhangi bir talep olursa, yardımcı olacaklarının altını çizerek, şunları söyledi:
“Biz çatışmadan yana değiliz. CHP’nin maalesef bugüne kadar en büyük özelliği çatışıp, ondan sonra ‘bizimle çatışıyor’ deyip, suçu başkasının üzerine atmasıdır. Ben bu konuda  belediyelerin uzlaşma içerisinde olmasının yararlı olacağını düşünüyorum. Bizim Çankaya ile anlaşıp anlaşmamamızın, Çankaya’ya yapılan Büyükşehir Belediye hizmetlerini aksattığı söylenemez. Biz hizmetlerimize aynen devam ediyoruz. Ama anlayış içerisinde olmak, her iki tarafı da daha rahat bir imkan verir. Onu açıkça ifade edeyim.”
-“BAZI BELEDİYELER KENT İÇİNDE CİDDİ ZARAR VERİYORLAR”
Açıklamalarını son olarak önümüzdeki günlerde önemli bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyleyerek sürdüren Başkan Gökçek, basın toplantısının içeriğine ilişkin de şu bilgileri verdi:
“Ankara’da hiç arzu etmediğimiz çok önemli kent içi zarar veren gelişmeler var. Onu bir ayrı basın toplantısıyla size anlatacağım inşallah. Bazı belediyeler ile ilgili. Belgeleriyle birlikte size sunacağım. Ankara ciddi bir sıkıntının içine düşüyor şu anda. Hepiniz belgeleri gördüğünüz zaman anlayacaksınız. Bakalım medya olarak olayın üstüne gidecek misiniz?”