Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK HALK EKMEK FABRİKASI ÇALIŞANLARIYLA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Çalışanlarıyla bir araya geldi.

16 Şubat 2014 Pazar 10:56
BAŞKAN GÖKÇEK HALK EKMEK FABRİKASI ÇALIŞANLARIYLA

- BAŞKAN GÖKÇEK HALK EKMEK FABRİKASI ÇALIŞANLARINA
- BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLECEĞİNİ MÜJDELEDİ
- BAŞKAN GÖKÇEK : “BİZ FAKİRLERE YARDIM ETTİK SİZ HALK EKMEK FABRİKASI OLARAK BİZE DESTEK OLDUNUZ”
- “BOZKIR ANKARA YEŞİL ANKARA OLDU”


halk_ekmek.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Çalışanlarıyla bir araya geldi.
İller Bankası Lokali’nde gerçekleşen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi işçilerine zam yaptıklarını ancak Halk Fabrikası çalışanlarına yapamadıklarını belirten Başkan Gökçek, bir maaş ikramiye müjdesinde bulundu.
Halk Ekmek çalışanlarının alkışlarıyla ve sevinç gösterileriyle konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Biz biliyorsunuz belediyede bütün işçi kardeşlerimize belli bir zam yaptık. Siz tabi toplu sözleşme olduğu için böyle bir şey yapamadık. Ali İlkbahar’a dedim ki bu arkadaşlara yapamadık, çalıştınız, onun karşılığını almanızı istedim. Bu açığı nasıl kapatırız. Birer maaş ikramiye verelim bu açığı kapatalım. Mutlu olun bizden de dualarınız, desteğinizi eksik etmeyin” dedi.

- ANKARA NEREDEN NEREYE GELDİ-

halk_ekmek1.jpgSözleri sık sık alkışlarla kesilen Başkan Gökçek, Ankara’nın nereden nereye geldiğini vurgulayarak, “Havası kirli bir Ankara’yı birlikte teslim aldık. Öylesine kirliydi ki Kızılay’da mübalağa değildir bu sözler, kuşlar dallardan Kış aylarında hava kirli olduğu için dökülürlerdi. Öyle bir Ankara’yı aldık, doğalgazı getirdik yaygınlaştırdık ve tertemiz bir Ankara oldu. Hatta öylesine bir otobüs filomuz oldu ki hiç bunda mübalağa yok sözümde dünyanın en yeşil en çevreci filosu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin filosu oldu. Nerden nereye geldik” diye konuştu.
Başkentte yıllar önceki su sıkıntısından da söz eden Başkan Gökçek, “Sular 20 yıl önce haftada 3 gün akar, 3 gün akmazdı. Özellikle yaz aylarında. O da 4 saat 5 saat akar millet hep banyolarındaki küvetleri doldurur ki bir hafta boyunca idare edebilsin. Yolları dardı. Yolları genişlettik. Ankara bozkırdı hatırlayın bozkır Ankara şu anda yeşil Ankara haline geldi. Kişi başına 19,5 metre kare yeşil alan düşüyor. Kim kıskanırsa kıskansın şu anda Türkiye’nin en yeşil kenti Ankara oluyor” dedi.
Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak fakirlere yardım ettiklerini belirterek şunları söyledi :
“Fakirimize fukaramıza elimizden gelen yardımı yaptık. Siz ürettiniz ekmeği biz dağıttık, gıdalarımızı dağıttık, çocuklarımızın üstünü başını dağıttık. Kömürlerini dağıttık, soğukta kalmasınlar istedik hep fakir fukaranın yanında olduk. Siz de Halk Ekmek olarak bize destek verdiniz Allah razı olsun.”
Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ederek, başarılarda bütün çalışanların katkısı olduğunu, Halk Ekmeğin lezzetinin personelin çalışması ve ekmeği tüketenlerin duasından kaynaklandığını söyledi.