Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 333 Ankara Projesi için ATO’dan söz aldı. Başkan Gökçek, yeniden seçilmesi durumunda Ankara’nın simgesi olan yapının ATO tarafından yapılması üzerine ATO Başkanı Salih Bezci ile el sıkıştı.

03 Mart 2014 Pazartesi 15:54
BAŞKAN GÖKÇEK İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, ATO BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN GÖKÇEK, “333 ANKARA PROJESİ” KONUSUNDA ATO’DAN SÖZ ALDI.

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“ANKAPARK, ANKARA’NIN KADERİNİ CİDDİ ANLAMDA DEĞİŞTİRECEK”

“SHOPPİNG FEST’E DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ”

“TERMAL TURİZMİ BİRLİKTE TESİS ETMEMİZ LAZIM”

“BİZ HAYAL SATMADIK, SÖYLEDİKLERİMİZİN YÜZDE 95’İNİ YAPTIK”

_DNR3268.jpg  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 333 Ankara Projesi için ATO’dan söz aldı. Başkan Gökçek, yeniden seçilmesi durumunda Ankara’nın simgesi olan yapının ATO tarafından yapılması üzerine ATO Başkanı Salih Bezci ile el sıkıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyeleri ile bir araya gelerek, Ankara’nın marka değerine değer katacak projeler üzerine görüştü.

Başkan Gökçek, Ankara’nın ekonomik, sosyal, turistik ve ticari hayatında önemli yeri olan sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Başkanlık Makamı’nda ATO Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyelerini ağırlayan Başkan Gökçek,  Ankara’nın ekonomik kalkınmasına katkı sunacak projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

-ATO’DAN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR-

          Buluşmada ilk sözü alan ATO Başkanı Salih Bezci, uzun yıllardır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan  Başkan Gökçek’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Zor bir süreç, hakkınızda hayırlısı olur inşallah” dedi.

            Büyükşehir Belediyesi ile ATO’nun başta shopping fest olmak üzere birçok konuda ortak işler yapıldığına dikkat çeken Bezci, bu desteğin artarak devamını istediklerini kaydederek, ATO’nun planladığı Ankara’nın sembolü olacak bina ile ilgili yasal sıkıntıları aktardı.

            Bezci’nin bu hatırlatması üzerine Başkan Gökçek, “Bizim bir projemiz var; 333 Ankara. Size verelim. Siz yapın” önerisinde bulundu. Salonda bulunan ATO üyelerinin hepsinin “yaparız” yanıtı üzerine ise Başkan Gökçek, “Ananınızın ak sütü kadar helal olsun o zaman. Planı biz yapacağız, siz de binayı yapacaksınız. Kavgasını birlikte yapalım. Allah izin verir de seçilirsem hemen Belediye Meclisi’ne planlarını getiririz” dedi.

            -SHOPPİNG FEST’E DESTEĞE DEVAM…

Shopping Fest’te ATO ile çok başarılı bir işbirliği yaptıklarını dile getiren Başkan Gökçek, “Festivale desteğe hazırız. Devam edeceğiz. Ankara’nın geleceği için elzem. İkincisi Gezi olaylarına denk geldi. İkinciden verim alamadık ama üçüncüsünden, dördüncüsünden verim alacağız” diye konuştu.

            Ankapark’ın Ankara’nın kaderini ciddi anlamda değiştireceğini vurgulayarak konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, 1217 oyuncak, ulaşım rahatlığı, 100 bin metrekare kapalı alanı ile dünyada ilk olacak projenin Ankara ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.  Ankapark hakkında verdiği bilgilerin ardından bir başka turizm projesi olan Ankamall karşısına yapılması planlanan Bilim, Tarih ve Ferman ile Kuran Mucizeleri müzesini anlatan Başkan Gökçek, “Hacı Bayram’a gelenlerin burayı ziyaret edeceğini biliyoruz. Hıdırlıktepe üzerinde Arapların şairi İmrul Kays meşhur bir şair. Araplar çok değer veriyorlar. Kendileri de destek oluyor. Mezarı orada. Orayı yapınca da turist gelecek. O da ikinci bir turizm ayağı olacak. Yılda 3 milyon insan da orası için gelecek” dedi.

-TERMAL TURİZMİ BİRLİKTE TESİS ETMEMİZ LAZIM

ODTÜ Yolunun trafiği rahatlattığını vurgulayan Başkan Gökçek, termal turizm konusunda da şunları söyledi:

           “Sadece seracılık yapmanızı değil. Aynı zamanda Afyon’daki jeotermal merkezini Ankara’ya getirmek istiyoruz. Termal tesislerin alt yapısını Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. Ankara’ya almak zorundayız. 8 ilçemizde sıcak su var. Büyük tesisler kurulacak. Ankara’da bu tesislerin sayısı 15-20’leri bulursa Avrupa’ya pazarlamak çok kolay. Termal turizmi birlikte tesis etmemiz lazım. Atık suyu da seracılıkta kullanmak gerekir.”

           Özel idarenin yetkilerinin Büyükşehir’e geçmesi üzerine tarım ve hayvancılığı teşvik projeleri de yapabileceklerini belirten Başkan Gökçek, çeşitli tesisler kurup, işletmeye açtıktan sonra köylünün kuracağı kooperatiflere devredeceklerini ifade etti. Özellikle köylünün ürünün değerini artırmak için ambalaj sanayiye önem verdiklerini ifade eden Başkan Gökçek, ATO üyelerine ya yerel marketler olarak işbirliği yapmalarını ya da bir tanzim satış yeri açmalarını önererek, “Amacımız Ankaralı köylüsünü ayağa kaldırabilmek” dedi.

          Yeni açılacak Batı Bulvarı hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, Ankara ve 1071 Malazgirt bulvarları ile trafiğin rahatladığını belirterek, Adliye’nin Hal’e taşınması üzerine de bir ana istasyon ve meydan düzenlemesi yaparak Kızılay’a yolcu taşıyacak teleferik otobüs projeleri ve metro çevresine otopark yapımına ağırlık vereceklerini belirtti.  

-“BİZ HAYAL SATMADIR”

             Başkan Gökçek, OSTİM ile yaptığı görüşmeyi de anlatarak, teleferik otobüsleri için ortak çalışmalar yürütüleceğini aktardı. Başkan Gökçek, konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

             “Biz hayal satmadık. Söylediklerimizin yüzde 95’ini yaptık. Arada yapmadıklarımız oldu, tercih nedeniyle yapılmadı. 30 alt üst geçit vaat ettik, 71 tane bitirdik. Yerine göre daha fazla yapma imkanımız oldu. Rakiplerimiz hayal satıyor… Suyu ucuzlatıyor, servislerin bedellerini kendi ödüyor. 1 katrilyon 565 trilyon lira. Her sene bu parayı nereden verecek sizin. Takdiri size hesap kitap yaparsınız.”

            Başkan Gökçek, açıklamalarının ardından ATO üyelerinin sorularına da yanıt verdi. EXPO adaylığı ve Marka Festivali’ne destek sözü veren Başkan Gökçek, sokak isimleri ve apartman numaralarının büyütülmesine ilişkin bir talebe de “Sokak isimlerini büyüttük de apartman numaralarına bir şey yapamıyoruz. Vatandaşta birini zengin etmek için bunu yapıyorlar diye lüzumsuz bir muhalefet oluyor. Aslında benim de hep aklımda. Standart olsa. Çok güzel olur” diye konuştu.

           Ankara Boğazı ve Çubuk’ta yapılacak çevre düzenlemesine ilişkin de bilgi veren Başkan Gökçek, projelerini aktarırken katılımcılara Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ne inşa edilecek külliye ve kongre merkezinin animasyonlarını izletti.

           ATO Başkanı Salih Bezci, Başkan Gökçek’e ATO takvimi ve üzerinde küçük bir maket yer alan plaket hediye ederken, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

BAŞKAN GÖKÇEK İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK İŞ ADAMLARI İLE BULUŞTU