Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde...

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ARAŞTIRMALARI MERKEZİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SİYASET AKADEMİSİ’NE KATILARAK YAKLAŞIK 200 ÖĞRENCİYE SUNUM YAPTI, SORULARI YANITLADI -BAŞKAN GÖKÇEK: “BİR SİYASETÇİ İÇİN EN GÜZEL ŞEYLERDEN BİRİSİ YUMURTA İLE DEĞİL DE ALKIŞLARLA KARŞILANMASI. SİZ BENİ BÖYLE KARŞILADINIZ MÜTEŞEKKİRİM” “ÜMİT EDİYORUZ Kİ TFF BAŞKANI YILDIRIM BEY DE BAŞARILI OLUR” “TWİTTERI ÇOK SEVİYORUM, BANA ÇOK ŞEY KAZANDIRDI” “BELEDİYE BAŞKANLIINI SEVİYORUM”

12 Mart 2012 Pazartesi 17:42
Başkan GÖKÇEK, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde...

baskan_uni_400_2_12032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin konuğu olarak, yaklaşık 200 öğrenci ve davetlilere sunum yaparak, soruları yanıtladı.
Üniversitenin Florya Kampusu’nda öğrencilerle bir araya gelen ve 45 dakikalık bir sunum yapan Başkan Gökçek, “Yerel Yönetimlerle Medeniyet İnşası Yapılabilir mi?” konu başlığında, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’yı daha çağdaş bir kent haline getirerek Avrupa Başkenti yapan projelerini ve gelecek hedeflerini anlattı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Gökçek, konuşmasının başında bir siyasetçi için en güzel şeylerden birisinin salona gelince yumurta ile değil de alkışlarla karşılanması olduğunu belirterek, “Siz, beni böyle karşıladınız müteşekkirim” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçtiğimiz haftalarda Ankara’da TOBB ETÜ’de yaptığı sunumun ardından, bu kez de İstanbul’da üniversite öğrencileriyle buluştu. İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampusu’nda Türkiye Araştırmaları Merkezi Siyaset Akademisi’nin düzenlediği 10. buluşmada “Yerel Yönetimlerle Medeniyet İnşası Yapılabilir mi?” konusu masaya yatırıldı. AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Banu Dalaman’ın  moderatörlüğünde sunum yapan Başkan Gökçek’i, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Rektör Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve öğrenciler çiçeklerle karşıladı.

-HATIRA DEFTERİNE GÖRÜŞLERİNİ YAZDI-
Sunumundan önce Başkan Gökçek, kısa bir sohbette Dr. Aydın ve Prof. Dr. İzmirli’den üniversite hakkında bilgi alarak İstanbul Aydın Üniversitesi hatıra defterine, “Aydın Üniversitesi’ne ayak basar basmaz farklılıklar görmeye başladım. İtiraf etmeliyim ki üniversitenin 17 bin öğrencisi olduğunu bilmiyordum. Bir özel vakıf üniversitesi için müthiş bir rakam ve müthiş bir başarı. Mustafa Aydın Beyi ve akademik kadrosunu kutluyorum. Umarım biraz sonra öğrencilerle mülakatım verimli geçer. Başarılarınızın devam dileğiyle” diyerek, görüşlerini aktardı.

-“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
MELİH GÖKÇEK’İN KATILIMINDAN ONUR DUYDUK”
Üniversite’nin Konferans Salonu’nda yaklaşık 200 öğrenci ile başlayan oturum, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın konuşmasıyla başladı. Aydın, Melih Gökçek’in programa katılmalarından onur duyduklarını belirterek, şunları söyledi:
 “İnsanlar vardır, insancıklar vardır, liderler vardır, lidercikler vardır. Kimse bulunduğu yere kolay gelmiyor. Üniversitenin, anfi kampuslarından ibaret olmadığına inanan bir üniversiteyiz. Yerel değil ulusal liderlerimizi de buraya getirerek deneyimlerini paylaşalım istiyoruz. Kapıda öğrencilerle karşılaştım, ‘Melih beyi dinleyeceğiz’ dediler.
Üniversite bir yaşam, deneyim, yaşanmışlıklardan ders çıkarma yeridir. Geçmişten ders alıp geleceği, yereli göz ardı etmeden küreselleşme ile bütünleşmek demektir. Bize bu vizyonu sağlayacak olan değerli liderler, bilim, siyaset adamları insanlar var. Kendisini kanıtlamışlar, yaptıkları yapacaklarının göstergesi, fazla söze hacet yok. Melih Bey de bizleri onurlandırdı. Ankara’dan buraya kadar geldiler.”
Dr. Aydın, konuşmasının ardından sunumu için kürsüye davet ettiği Başkan Gökçek’e katılımından dolayı bir de plaket takdim etti.

baskan_uni_207_2_12032012.jpg

-YEŞİL ALAN MİKTARI 18 METREKAREYE ÇIKTI,
8 DEV REKREASYON ALANI YAPILDI-

Multivizyon eşliğinde fotoğraflarla renklendirilen, “Yıldız Ülkenin Marka Şehri Ankara- Yerel Yönetimlerde Çağdaş Yaklaşımlar” konulu sunumuna Başkan Gökçek, “Yeni anlayışta medeniyet eşittir yeşil çevre” başlığıyla başladı. Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının görevde bulunduğu 18 yılda 2 metrekareden 18 metrekareye çıktığını kaydeden Başkan Gökçek, Başkent’in 8 dev rekreasyon alanı bulunduğuna dikkat çekerek, Dikmen Vadisi 1. Etap, Dikmen Vadisi 2. Etap, Dikmen Vadisi 3. Etap, Göksu, Harikalar Diyarı, 50. Yıl, Mogan, Mavi Göl, Gençlik Parkı ile Altınpark’ı eski ve yeni fotoğraflarıyla anlattı.
İstanbul’un yeşil alan konusunda iklimsel bir şansa sahip olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “İstanbul’da bir çubuk dikseniz ağaç çıkar. Ankara bozkırdır, ağaç yetiştirmek kadar  zor bir şey yok. Ama biz çok çaba gösteriyoruz. İstanbul bulvarındaki çiçeklere imreniyorum. Biz de bu imkan yok. Nisan sonuna kadar çiçeği yaşatamıyoruz” diye konuştu.Hava kirliliğinin en alt düzeylere düşürülebilmesi için yapılan çalışmaları anlatan Başkan Gökçek, 1050 doğalgazlı otobüs ile dünyanın en çevreci filosuna sahip olduklarını dile getirerek, yeni alınan 250 körüklü doğalgazlı otobüsün de Ağustos ayından itibaren teslim alınacağını kaydetti. Başkent’te 1 milyon 400 bin doğalgaz abonesi olduğu bilgisini veren Başkan Gökçek, çöpün geri dönüşümünü sağlamak için Mamak Çöplüğü’nde yapılanları anlattı.
“Daha çağdaş yaşam için kentsel dönüşüm” başlığı ile sunumuna devam eden Başkan Gökçek, Ankara’nın kentsel dönüşümlerde bir numara olduğunu kaydederek, Kuzey Ankara Girişi, Yeni Mamak, Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap, Güneypark, 50. Yıl Kentsel Dönüşüm Projeleri ile kat karşılığı ihaleye verilen konutlar hakkında bilgi verdi.
Sunumunda Kızılay Yenileme Projesi’ni de anlatan Başkan Gökçek, kentin ana girişleri olan Esenboğa, Eskişehir, İstanbul, Konya ve Samsun yoluna yapılacak ve Selçuklu mimarisini yansıtan giriş kapılarının projelerini gösterdi. Ulaşımda Çağdaş Yaklaşımlar başlığı ile yol trafiğini  rahatlatmak için yapılan geniş bulvarlara değinen Başkan Gökçek, Esenboğa, Konya, Eskişehir, Samsun yollarında yapılan genişletme çalışmalarını fotoğraflarla gösterdi, Türkiye’de bazalt asfaltı kullanan ilk Belediyenin Ankara Büyükşehri Belediyesi olduğunu vurguladı.
Bugüne kadar Ankara’ya 104 adet alt ve üst geçit yapıldığını açıklayan Başkan Gökçek, bazılarından bahsederken fotoğraflarıyla örnekler verdi, yapılacak tünel yollara ilişkin bilgi sundu.
Başkan Gökçek, sosyal belediyecilikte yürüttükleri projelerle dünyaya örnek olduklarını belirterek, işsizlikle mücadele etmek için de çaba gösterdiklerini anlattı.
Turizmin kentlerin geleceği olduğunu belirten Başkan Gökçek, sunumuna Ulus Tarihi Kent Merkezi ve Hacı Bayram çevresi, Kale içi ve Ulus çevresinde yapılan ve yapılacak restorasyon çalışmalarını anlatarak devam etti. Başkan Gökçek, Ulus Tarihi Kent Merkezi ve Hacı Bayram Kentsel Dönüşüm Projesi ile bölgenin turizmin merkezi olacağını kaydetti. Başkan Gökçek, sunumunda Hayvanat Bahçesi, Tema Park, Film Platosu, Gençlik Parkı’ndaki su ve ışık gösterisi, dönme dolap ile müzeler konusunda da izleyicileri bilgilendirerek, İstanbullu gençleri Ankara’ya davet etti. Bu yıl Ankara Festivali’nin Shopping Fest ile birleştirileceğini anımsatan Başkan Gökçek, “Haziran ayında sizleri mutlaka Ankara’ya gelip festivalimize katılmaya davet ediyoruz” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gerçekleştirilen projeleri tek tek sayarken,  yurtiçi ve yurt dışından sayısız ödüller kazandıklarını dile getirip başta Avrupa Parlamentosu’ndan alınan 4 büyük ödül olmak üzere kazanılan ödüllere örnekler vererek sunumunu bitirdi.

baskan_uni_207_12032012.jpg

- BAŞKAN GÖKÇEK, SORULARI YANITLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin konuğu olarak yaptığı 45 dakikalık sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde okuyan öğrenciler, Başkan Gökçek’e futbol ve Ankaragücü’nün yanı sıra sosyal paylaşım ağı twitter, özel hayatı, siyaset ve projeler hakkında pek çok soru yöneltti.

-“ÜMİT EDİYORUZ Kİ YILDIRIM BEY DE BAŞARILI OLUR”

Ankaragücü ile ilgili ilk günden bugüne yaşanan gelişmeleri aktaran Başkan Gökçek, “Yıldırım Demirören, Futbol Federasyonu’nda başarılı olabilecek mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bu son dönem bir kaos dönemi. Geldiler gittiler, çok düşündüler ve Yıldırım bey üzerinde bir ittifak kurdular. Yıldırım beyin başarılı olup olmayacağı düşüncesi biraz izafi bir kavram. Bir bakıyorsunuz ki en iyi transferler yapılıyor, ben mesela en iyi kadronun Beşiktaş’ta olduğunu düşünüyordum ama başarılı olmadı, çünkü ahenk de önemli. Biz bunu Ankaragücü’nde de gördük. Büyük kulüplerden gelen oyuncular takımı alır götürür diye düşünüyorsunuz, bir bakıyorsunuz tam tersi hizip başı oluyorlar. Bazen de hocalar futbolcularla kavga ediyorlar. Müthiş bir kadro darmadağın oluyor. En başarılı olan teknik direktör bence, kim ne derse desin, Fatih hoca, bir ruh koyuyor, o ruhla alıp götürüyor. Ümit ediyoruz ki Yıldırım bey de başarılı olur. Ben de oyumu Yıldırım beye verdim.”

Doğuştan Fenerbahçeli olduğunu da dile getiren Başkan Gökçek, ancak Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin başkanı olduğu sürece, taraftarlığını buzdolabına kaldırdığını ifade ederek, “O ne zaman gider o zaman ben de buzdolabından çıkarırım” yorumunu yaptı
Dikmen Vadisi Son Etap ile ilgili bir soru üzerine projeye ilişkin kararlılığını yineleyen Başkan Gökçek, “Havalar ısınınca orayı boşaltacağız, isteseler de istemeseler de projeyi başlatacağız” dedi.

-“TWİTTERI ÇOK SEVİYORUM, BANA ÇOK ŞEY KAZANDIRDI”
Bir başka soru üzerine Twitter’da 255 bin takipçisi olduğunu anımsatan Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Ben genç olduğum için twitter ile uğraşıyorum. Derdinizi anlatıyorsunuz, sorunlarınızı ortaya koyuyorsunuz, problemlerinizi çözüyor, size itham edilen sorunlar ortaya koyuyorsunuz. Son seçimde hayatımın en kötü dönemini yaşadım. Her gün 250 civarında insan, şoför, yolcu, iş merkezlerinin önünden geçerken ‘Armada Gökçek’in, ‘Gordion Gökçek’in diyor. Hangi yolu yapmışsam ‘arsalar Gökçek’in, Ankara’daki bütün tırlar büyük oğlumun, tankerler küçük oğlumun. Dubai’de otelim, Şangay’da limanım var. İnsanlar da ‘ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ diyorlar, inanıyorlar. Bu anlamda twitterın çok faydası oldu. İlk zamanlar bu yönde çok sorular oldu, hepsine itinayla cevap verdim, sonra özür dileyen çok oldu. Twitterı çok seviyorum, bana çok şey kazandırdı. Ben 250 bin tirajlı bir gazeteye sahibim. Seçimlerde bu sayı 500-600 bin olacak inşallah.”

- CHP ÖZEL HOBİM
Bir öğrencinin twitter ile ilgili sorusu üzerine “CHP ve Kılıçdaroğlu benim özel hobim” sözüyle alkış alan Başkan Gökçek, “Samimi olarak söylüyorum, herkes bir şeyden keyif alıyor, ben de ondan alıyorum. Twitter’da hakaret etmek en acı iş ama hicivle takılmak en güzel şey” dedi.
“Motivasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz?” sorusunu ise Başkan Gökçek, şöyle yanıtladı:
 “Motivasyonum tabiri caizse inancımdan geliyor. Öyle zannediyorum. Hep onu gerçekleştirmeye çalıştım. Yoksa ne olur bir insan alır, gider. İnanın ilk günün aynı heyecanını hissediyorum. Kaç defa ‘milletvekili, bakan ol’ dediler. Ben ne yapacağım bakanlığı dedim. Belediye başkanlığını seviyorum.”
 Bazı işlerin kısmet olduğunu ancak kısmetin yanında da azimli, kararlı, ısrarlı ve bildiğinden şaşmamanın da önemli olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, gençlere son olarak şu tavsiyelerde bulundu:
 “Bir yola çıktığında doğru olduğuna inandığın şeyden vazgeçmeyeceksin. Israrın sonunda, sana karşı olan tarafın da vazgeçtiğini görürsün. Benim ısrarla yoluma devam ettiğimi görmüşünüzdür. Ben hep bundan kazandığımı düşünüyorum. Bir şeyi kafaya koyduysanız elde etmek için gayret sarf edin.”
 Soruların ardından bir öğrenci Başkan Gökçek, sarı-lacivert atkı ile plaket takdim etti. Başkan Gökçek, öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.