Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlarla ilgili olarak, “Bazen zaruret olduğu zaman her hangi bir yerde ağaç kesilebilir. Ama bazı öyle ağaçlar vardır ki bunlar için yol güzergahını değiştirirsiniz” dedi.

05 Aralık 2014 Cuma 09:06
BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI

-BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, AK PARTİ KADIN KOLLARININ, KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLMESİ NEDENİYLE DÜZENLENEN TOPLANTIDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BAŞKENTLİ KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ HAKKINDA SUNUM YAPTI

-BAŞKAN GÖKÇEK: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER ZAMAN ÇOCUKLARIN, ANNELERİN VE KADINLARIN YANINDA OLDU”

-“BELEDİYECİLİKTE SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELER,  YATIRIM PROJELERİ KADAR ÖNEMLİDİR”

-" BAZEN ZARURET OLDUĞU ZAMAN HER HANGİ BİR YERDE AĞAÇ KESİLEBİLİR. AMA BAZI ÖYLE AĞAÇLAR VARDIR Kİ BUNLAR İÇİN YOL GÜZERGAHINI DEĞİŞTİRİRSİNİZ”

-GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN:

“SAYIN MELİH GÖKÇEK HEPİMİZİN ABİSİ, ANKARA’NIN MARKASIDIR”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlarla ilgili olarak, “Bazen zaruret olduğu zaman her hangi bir yerde ağaç kesilebilir. Ama bazı öyle ağaçlar Başkan Proje Kadınvardır ki bunlar için yol güzergahını değiştirirsiniz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkının verilmesi nedeniyle Türkiye’nin tüm illerinden gelen Belediye Meclis üyesi kadınlara yönelik, AK Parti Kadın Kolları’nın düzenlediği konferansa katıldı.   

Rixsos Otel’de düzenlenen konferansta Başkan Gökçek ile  Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin birer konuşma yaptı.

-YALOVA'DAKİ ASIRLIK AĞAÇLARIN KESİLMESİ-

Konferansta sorular bölümünde bir katılımcının Yalova'da kesilen ağaçlarla ilgili sorusu üzerine Başkan Gökçek şunları söyledi:

"Burada yapılması gereken iş, gezi olaylarındaki gibi değil ama büyük bir protestonun yapılmasıydı.

Maalesef protesto konusunda biz deneyimli değiliz. Ruhumuz da protestodan yana değil. Ondan dolayı başarılı olamıyoruz. Sosyal medyada biz ne kadar gürültü kopartırsak onla kalıyor. Şu var ki bundan sonra CHP'liler ve geziciler 'ağaç kesildi' diye konuyu suistimal edemeyecekler.

Bazen zaruret olduğu zaman her hangi bir yerde ağaç kesilebilir. Ama bazı öyle ağaçlar vardır ki, bunlar için yol güzergahı değiştirmek gerekir ”

Cinnah Caddesi’nde daha geniş bir alt geçit yapılması gerekirken, ağaçları kesmemek için alt geçidi dar yaptıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Aynı şekilde Atatürk Bulvarı’ndaki o ağaçları hep koruyarak gittik. Hemen hemen hiç ağaç kesmedik. Yani ağacın kesileceği yer var, kesilmeyeceği yer var. Şu andaki Cumhurbaşkanlığı Köşkümüzün önünde bol miktarda ağaç kestik. Ama bunlar artık ağaç değil ekonomik ömrünü doldurmuş, çalı görünümlü ağaçlardı. Yeni dikmiş olduğumuz genç ağaçların ise öbürleri ile karşılaştırması bile yapılamaz” diye konuştu.   

-BAŞKAN GÖKÇEK: “ANKARAMIZA HOŞ GELDİNİZ”

Başkan Gökçek sunumunda ise, 5 dönemdir yaptığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresince her Başkan Proje Kadınzaman sosyal ve kültürel projelere çok önem verdiğini kaydetti. Gökçek, “Bu projeler de en az diğer yatırım projeleri kadar önemlidir. Eğer bu projeleri yapacak olursanız;  şehir içinde huzuru temin edersiniz… Eğer bunları yaparsanız şehir de hırsızlık terör ve diğer suçlar o nispette azalır” dedi.

İhtiyaç sahibi insanların her zaman yanlarında olduklarını dile getiren Başkan Gökçek, “Fakirin ve fukaranın karnını doyurursanız, çocuğunun karnını doyurmak için hırsızlık yapmaz. Örneğin çocuğuz var oyun ihtiyacını karşılayamıyorsanız dışarı çıkınca uyuşturucuya alışır. Ya da kötü bir takım alışkanlıklar edinir.  Ama siz bunlara tesisler kurup bunlar buralara yönlendirirseniz o sıkıntıdan da kurtulursunuz” diye konuştu.

Huzurun satın alınamayacağını ama bir kentte belediyelerin huzuru sağlayabileceğini ifade eden Başkan Gökçek, uygulanan  sosyal ve kültürel projeler sayesinde Büyükşehir arasında Ankara’nın suç oranı en az şehirlerden biri olduklarını vurguladı.

Başkan Gökçek, konuşmasında Ankara'daki 23 Hanımlar Lokali, BELMEK’ler, Evlilik yardımları, Kadın Konuk Evleri Sosyal Yardımlar, Aile Yaşam Merkezleri ile kadınlara yönelik Dünya kadınlar Günü etkinlikleri, Anne Üniversitesi, Kadınlar Matineleri ile ilgili detaylı bilgileri sinevizyon gösterisi eşliğinde anlatarak, "Ayrıca,   Bizim Ankara’da tespit ettiğimiz 6 bin 870 kadınımızın eşi yok. Ya ayrılmış ya da vefat etmiş. Bunların ailelerine devamlı olarak destek veriyoruz. Ve bu ailelere senede 2 ile 3 defa gıda yardımları götürüyoruz" diye konuştu.

-FATMA ŞAHİN'DEN GÖKÇEK'E ÖVGÜLER"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yaptığı konuşmada, Başkan Melih Gökçek’in, herkesin abisi ve Başkent’in de markası olduğunu belirterek, "Belediyeciliği yeni öğrenen bir kardeşiniz olarak, Ankara’nın değişimi ve dönüşümünde büyük bir köyden nasıl bir koca Başkent olduğuna dair Başkan Gökçek’in gayretini 12 yıl yaşadığım Ankara’da şahit oldum. Bunun için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in başarısının, her zaman sonuca yönelik çalışmalarından kaynaklandığını kaydeden Şahin, “Kurulduğu andan itibaren, günde binlerce vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği Antep’teki Alo 153 Çağrı Merkezi’nin hayata geçirilmesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından aktif bir şekilde kullanılan ve büyük başarılara imza atan “153 Mavi Masa”yı örnek aldık” diye konuştu.

BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI
BAŞKAN GÖKÇEK, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI