Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılcahamam’da sivil toplum kuruluşlarının açık alanda düzenlediği iftar sofrasına konuk oldu.

02 Ağustos 2013 Cuma 10:25
BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA

-SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ DAVETLİSİ OLARAK KIZILCAHAMAM’DA İFTARA KATILAN BAŞKAN GÖKÇEK:

-“İSTER ALEVİSİ OLSUN İSTER SÜNNİSİ OLSUN AJANLARA İLTİFAT ETMEYECEĞİZ”

-“YAPILACAK OLAN SEÇİMLERİN GÜVENLİ OLMADIĞINA, HİLELİ OLDUĞUNA MİLLETİ İNANDIRMAYA ÇALIŞACAKLAR, NİYE ÇÜNKÜ SANDIKTAN ÜMİTLERİ YOK,  ALLAH’IN İZNİYLE BU MİLLET SANDIĞA ONLARI GENE GÖMECEK”

-BAŞKAN GÖKÇEK İŞADAMI SALİH BEZCİ’NİN KIZILCAHAMAM’A YÜKSEK OKUL YAPTIRMA İSTEĞİ İLE İLGİLİ OLARAK “OKUL YAPIYORSANIZ ARSASI BÜYÜKŞEHİR’DEN” DİYEREK ASKİ’NİN ARAZİSİNİ YÜKSEK OKUL İÇİN HİBE ETTİKLERİNİ AÇIKLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılcahamam’da sivil toplum kuruluşlarının açık alanda düzenlediği iftar sofrasına konuk oldu.

Soğuksu Caddesi’ndeki iftar yemeğine AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler ve Seyit Sertçelik, Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, eski milletvekili Recep Yıldırım ve 10 bin’e yakın Kızılcahamamlı katıldı.

İftar sonrasında Kızılcahamamlılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son yaşanan Gezi olayları ile bağlantılı olarak bazı değerlendirmelerde bulundu. Son 1,5 aylık tablonun Türkiye’yi dış güçlerin ne hale getirmek istediğini özellikle bu güçlere içerde uşaklık edenlerin ülkeye ne kadar hıyanet ettiğini çok net gösterdiğini kaydeden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Bunun tabi nedenleri var, bundan 10 yıl önce 100 lira para toplanıyordu vergi olarak, bu 100 liralık verginin 86 lirası doğrudan doğruya faize gidiyordu, yani bankaların cebine gidiyordu. Şu anda da 100 TL toplanıyor ama 16 lirası faize gidiyor, o aradaki 70 liralık fark çift yol, kanal,  baraj, hızlı tren, havalimanı, deniz limanı, çocuklar için okulda bedava ders kitabı olarak geliyor, okul oluyor veya laptop oluyor. Hastanelerin eski hali ile yeni halini biliyorsunuz, yani yatırım, yatırım… 23 milyar dolarlık borcu vardı IMF’ye Türkiye’nin, 1 kuruş borcu kalmadı. Üstüne üstlük 5 milyar kredi sağlayacak kizilcahamam_iftar_02082013_BAR_4655.JPGkonuma geldi. Öyle bir ülke olduk ki hem ülkemizdeki fakiri fukarayı kucaklıyoruz hem dünyadaki mazlumu kucaklıyoruz. Afrika’daki fakir fukaraya bile el uzatır hale geldik, bundan dolayı Rabbimize hamd ediyoruz.”

-“YATIRIMLARLA 60 KATRİLYON GELECEK”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İstanbul’a yeni havalimanı, Kanal İstanbul, yeni Boğaz Köprüsü ve nükleer santral yatırımlarının bitmesi halinde Türkiye’nin kasasına 60 katrilyon para getireceğini kaydeden Başkan Gökçek, Taksim Platformu’nun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a İstanbul’daki Gezi Parkı’ndaki olaylar sonrasında ortaya koyduğu taleplere de dikkat çekti:

“Ne dediler hatırlayın bir; ‘Yeni bir köprü istemiyoruz’, iki; ‘Yeni kanal istemiyoruz’ üç; ‘Nükleer santral istemiyoruz’ dört; ‘Havaalanı istemiyoruz’ ne alakası var bunun Gezi Parkıyla, ağaçla, bunlar doğrudan doğruya Almanlara, İngilizlere, Amerika’nın belli bir kesimine kölelik yapmak için onlar adına çalışmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Çünkü yarın bunlar yapıldığı zaman üç sene sonra her sene Devletin kasasına 60 katrilyon para girecek. O da millete intikal edecek… İşte bundan dolayı bizi karıştırmaya çalıştılar. Elhamdülillah televizyonda bunların içyüzünü anlattık.”

-TWİTTER’İ ÖĞRENİN ÇAĞRISI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılcahamamlılardan twitter’ı da öğrenmelerini istedi. Günümüzdeki savaşların twitter üzerinden gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Gökçek,  “Mesela biz arkadaşlarımızla birlikte bütün dünyaya sesimizi duyuralım, haydi bismillah dedik bir slogan yazdık; ‘CNN, BBC sen Adeviye’yi de gör’, Taksim’de 8,5 saat yayın yaptın orada gram yayın yapmıyorsun anlamında bu sloganı dünyada da, Türkiye’de de bir numara yaptık” diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarında sadece birinci gün yurt dışından yurt içine 1 milyon 700 bin tane twit atıldığını ifade eden Başkan Gökçek, “Sanki ülkenin içerisindeki insanlar bu işi tasvip ediyormuş havası vermek istediler. Nasıl yapıyorlar bunu, resmen insanların kafasını bulandırarak” dedi ve Kızılcahamamlılara genç-yaşlı demeden twitter’ı öğrenme çağrısı yaptı.

-İSTİKRAR VURGUSU…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ekim ayından itibaren okullarda ve maçlarda bazı grupların Türkiye’yi karıştırmak için çaba göstereceklerini yineleyerek, şöyle devam etti:

“Ülkemizi karıştırmak için niyetleri devam ediyor, Ekim ayı için bakın neler yapacaklar. Özellikle birincisi okullar açılır kizilcahamam_iftar_02082013_BAR_4896.JPGaçılmaz yeniden okulda kavgaları başlatacaklar, ikincisi maçlarda devamlı slogan atıp ortalığı karıştıracaklar, ilk olarak Fener maçında başladılar ben televizyonda kaç defa söyledim üçüncü olarak da ortalıkta İnsanları huzursuz edecekler, amaç şu; ‘Bu iktidar gitsin de huzur gelsin’ gelmez, yurtdışında Alman’ın da, İngiliz’in de, Amerika’nın da istediği Türkiye’de koalisyon hükümetleri olsun tıpkı geçmişte olduğu gibi yüzde 7000’lere varan faiz olsun, faizle ülkemizi sömürsünler.  Onların bütün derdi, elinde maşa gibi oynatacağı koalisyon olsun… İstikrar, istikrar, istikrar…Onları mahveden o. Ve yeniden Osmanlı ayağa kalkıyor elhamdülillah, Osmanlıların torunları yeniden bir araya geliyor, bundan rahatsızlar ama Allah’ın izniyle güçleri yetmeyecek.”

-ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI UYARISI…

 Başkan Gökçek, bazı güçlerin Türkiye’de Alevi-Sünni çatışması çıkartmanın peşinde olduklarını ve bunun için çok ciddi anlamda gayret sarfettiklerini dile getirdi.

“Ben televizyonlarda söyledim, özellikle gelecekler evlere işaret koyacaklar, o koymuş olduğu işaretlerden sonra ‘Alevilerin evlerini çizdiler’ diyecekler haydi ortalık birbirine karıştırılacak” diye konuşan Başkan Gökçek, bu konuda İstanbul ve Ankara’da yaşanan iki olayı şöyle anlattı:

 “İlk olay İstanbul’da oldu, yakalandılar, onu televizyonlarda gösterdiler, evvelki hafta Mamak’ta gittiler evlere işaret koydular, işaret koyanlar Halkevlerine mensup ve aynı zamanda Alevi vatandaşlarımız. Alevi-Sünni çatışması çıkartmak isteyen bir grup var. İster Alevisi olsun ister Sünnisi olsun ajanlara iltifat etmeyeceğiz ve diyeceğiz ki; ‘Alevi-Sünni biz bugüne kadar kardeş olarak yaşadık, biz bu oyunlara düşmeyip kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz’. Almanya’nın İngiltere’nin, Amerika’nın tahriklerine de iltifat etmeyeceğiz, bunu özellikle üzerine basa basa söylüyorum.”

-“MİLLET SANDIĞA GENE GÖMECEK”

Bazı kesimlerin seçimlerin hileli yapılacağını dair iddiaları gündeme getirdiğini hatırlatan Başkan Gökçek, bu iddialara, “Yapılacak olan seçimlerin güvenli olmadığına, hileli olduğuna, orada hile yapıldığına milleti inandırmaya çalışacaklar, niye çünkü sandıktan ümitleri yok. Allah’ın izniyle bu millet sandığa gene onları gömecek. Bunu bildikleri için de burayı kötüleyecekler, bunlara da iltifat etmeyeceğiz” diye karşılık verdi. 

-“ARTIK BÜYÜKŞEHİR’İN PARÇASI OLDUNUZ”

Kızılcahamamlılara “Artık siz de Büyükşehir’in bir parçası oldunuz” diye seslenen Başkan Gökçek, “Diğer ilçelerden sonra yeni çıkan kanunla Allah nasip ederse önümüzdeki dönemden itibaren diğer yerlerde olduğu gibi, hemen yanı başınızdaki Kazan’da olduğu gibi her türlü hizmetinizde olmak için inşaallah elimizden gelen her türlü gayreti sarfedeceğiz” dedi.

-KIZILCAHAMAM’A YÜKSEKOKUL MÜJDESİ

Aralarında İşadamı Salih Bezci’nin de olduğu bir grubun kendisini ziyarete geldiklerini anlatan Başkan Gökçek, Kızılcahamamlılara bir de müjde verdi. Ziyaret sırasında Salih Bezci’nin Kızılcahamam’a okul yapma düşüncesini açıkladığını aktaran Başkan Gökçek, Bezci’ye, “Okul yapıyorsanız o zaman arsası Büyükşehir Belediyesi’nden” karşılığını verdiğini kaydetti.

Bu çerçevede Kızılcahamam’da ASKİ’ye ait bir araziyi Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz yüksek okul projesine hibe ettiklerini ifade eden Başkan Gökçek, “İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren Kızılcahamamımıza da bir yüksek okul gelecek” diye konuştu.

-SAAT KULESİ TEKLİF ETTİ

“Aynı partiden değiliz ama Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki Belediye Başkanı arkadaşıma söylüyorum, caddeye asfalt ihtiyacı varsa, asfalt getirir burada caddeye dökerim ve oraları da düzeltirim bunu da söyleyeyim” diyerek Kızılcahamam’a destek vaat eden Başkan Gökçek, “Ayrıca Kızılcahamam’ın girişinde bir yer tespit edelim, o tespit etmiş olduğumuz yere biz Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir saat kulesi dikelim, o da seçim öncesi bizim Kızılcahamamımıza hediyemiz olsun, bize yer göstersinler” dedi.

-SOĞUKSU ASFALTLANACAK

Soğuksu Milli Parkı ile ilgili yeni hazırlıklarının olduğunu da anlatan Başkan Gökçek, “Özellikle yeni bir bölümünün asfaltını dökmedik, doğalgaz gidiyor oraya, doğalgaz bittikten sonra asfaltlayacağız onu da bilesiniz. Allah nasip eder Kızılcahamam Büyükşehir’e bağlandıktan sonra özellikle buradaki termal turizmin teşviki için elimizden geleni yapacağız, bunu da açıkça söyleyeyim” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA
BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA
BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA
BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA
BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA
BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA
BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA
BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA
BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA
BAŞKAN GÖKÇEK KIZILCAHAMAM'DA