Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek, Kızılordu Heyetini Kabul Etti…

- Başkent’te 4 Gün Boyunca Muhteşem Bir Konser Veren Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu Temsilcileri Ve Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy’i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Makamında Ziyaret Etti -Başkan Gökçek, Kızılordu Korosu’nun Konuk Sanatçısı Dünyaca Ünlü Losif Kobzon’dan Ankara İçin Bir Şarkı Besteleyip Hediye Etmesini İstedi

05 Haziran 2010 Cumartesi 09:14
Başkan Gökçek, Kızılordu Heyetini Kabul Etti…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da 4 gün boyunca muhteşem bir konser vererek, Başkentlilere müzik ziyafeti sunan Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu temsilcileri ile Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy’i makamında kabul etti.

1.JPG
Kızılordu Korosu’nu çok başarılı bulduğunu ifade ederek, konuklarıyla samimi bir sohbet gerçekleştiren Başkan Gökçek, Koro’nun konuk sanatçısı, dünyaca ünlü Losif Kobzon’dan Ankara için bir şarkı yazmasını ve Türkiye’ye hediye etmesini istedi. Başkan Gökçek’in isteğine olumlu yanıt veren Kobzon ise şarkı sözlerinin kendisine iletilmesi halinde 13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşu kutlamalarına besteyi yetiştirebileceklerini söyledi.
Başkentlileri 4 gün boyunca şarkılarıyla mest eden Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu’nu çok başarılı bulduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Konserin ilk gününde maalesef İsrail’in gerçekleştirdiği talihsiz olay nedeniyle konser kısa tutulmak zorunda kalındı, diğer günlerde Ankaralılar muhteşem bir performans izlediler,  bu nedenle teşekkür ederim” diye konuştu.
Kızılordu Korosu’nun Ankara konserinde konuk sanatçı olarak sahne alan dünyaca ünlü sanatçı ve aynı zamanda Rus Federasyonu Duma Milletvekili Losif Kobzon’u Astana’nın kuruluşunun 3. yılı törenlerinde dinlediğini ve “Astana” için yazdığı şarkıyı çok beğendiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Ankara için de bir şarkı yazıp Türkiye’ye hediye ederseniz çok mutlu oluruz. Astana’nın müziği bir harikaydı, çok coşkuluydu. Bir şarkı yazarsanız 13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşunun yıldönümü kutlama törenlerinde sizi yeniden misafir edelim ve şarkınızı dinleyelim” dedi.
- KOBZON: “SÖZLERİ YAZIN, 13 EKİM’E YETİŞTİRELİM”

2.jpg
Başkan Gökçek’in teklifine olumlu yanıt veren Kobzon ise şarkı sözlerinin kısa sürede yazılıp gönderilmesi durumunda bestenin 13 Ekim’e yetişebileceğini kaydetti. Kobzon, Ankara’yla ilgili bir şarkının vatanla ilgili lirik bir şarkı olması gerektiğini de vurguladı.
Kızılordu Korosu’nun Ankaralılardan duyduğu ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy ise organizasyona verdiği destekten dolayı Başkan Gökçek’e teşekkür etti. Ivanovskiy, “Sanatın insanları, kültürleri nasıl yakınlaştırdığını bu konserle bir kez daha gördük. Dinleyiciler son dakikaya kadar yerinden kalkmadı ve ayakta alkışladılar” diye konuştu.
Gökçek, ziyaretin anısına sanatçı Kobzon’a işlemeli bir seramik tabak hediye etti.