Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek, Mahkemenin, Ankaragücü Genel Kurul Kararlarını İptal Etmesini Değerlendirdi…

-BAŞKAN GÖKÇEK, BAZI ESKİ YÖNETİCİLERİN AÇTIĞI DAVALAR NEDENİYLE MAHKEMENİN VERDİĞİ KARARA İLİŞKİN OLARAK: “ANKARAGÜCÜ BU SENE MAALESEF KÜME DÜŞER” “BU GAYRETLER ANKARAGÜCÜ’NE ZARAR VERECEK” “YAZIK OLDU ANKARAGÜCÜ’NE”

15 Aralık 2010 Çarşamba 00:21
Başkan Gökçek, Mahkemenin, Ankaragücü Genel Kurul Kararlarını İptal Etmesini Değerlendirdi…

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, MKE Ankaragücü’nün 30 Ağustos 2009 tarihli olağanüstü genel kurul ile 3 Ocak 2010 tarihli genel kurul kararlarını iptal etmesi ile ilgili olarak, “Ankaragücü bu sene maalesef küme düşer” dedi.

1.JPG
 Başkan Gökçek, Ankara 3. Turizm ve Tanıtma Konseyi Toplantısı’nın çıkışında gazetecilerin, mahkemenin Ankaragücü’nün 2 genel kurul kararlarını iptaline ilişkin sorularını cevaplandırdı.



-“BU GAYRETLER ANKARAGÜCÜ’NE ZARAR VERECEK”
 Gazetecilerin, “Ankaragücü’nde bundan sonra ne olacak” sorusu üzerine Başkan Gökçek, “Buna tamamen yönetim karar verecek. Ben herhangi bir şey diyemiyorum. Ama, bu gayretleri Ankaragücü’ne kesinlikle zarar vereceğine inanıyorum” cevabını verdi.
“Mevcut yönetimin, Ankaragücü yönetimine gelmesi için gayret sarfedenlerin, hileli yollarla, özellikle kongre yaparken, bile bile eksik sayıyla imza attıklarını” kaydeden Başkan Melih Gökçek, “20 imza atılması gerekirken, 8 imza atmak suretiyle aldatma yoluna gittiler. Bu aldatmanın neticesinde de kongreyi iptal ettirdiler. Neticesine herkes katlanır. Yazık oldu Ankaragücü’ne” dedi.
-“ANKARAGÜCÜ BU SENE KÜME DÜŞER”

2.jpg
Sözlerine, “Bu sene herhalde Ankaragücü maalesef küme düşer. Durum onu gösteriyor” diyerek devam eden Başkan Gökçek, şu ana kadar mahkemenin neticesinin beklendiğini ve artık futbolcuların tamamına yakının serbest kaldığını söyledi.
Mevcut yönetimin, geçmiş yönetime herhangi bir şekilde para devredecek durumu olmadığının da altını çizen Başkan Melih Gökçek, “‘Yani borçları temizleyin, alın tertemiz bunun üzerine oturun, bu futbolcuları da satın’, demez. Bunu demeyeceğine göre, Ankaragücü’nün yeniden transfer yapması gerekecek” diye konuştu.
-“BUNUN SORUMLULARI CEMAL AYDIN VE CENGİZ TOPEL’DİR”
“Cemal Aydın ile Cengiz Topel’e hayırlı olsun” diyerek açıklamasına sürdüren Başkan Gökçek, “Bu işte iki sorumlu vardır. İlk davaları açtıran Cemal Aydın’dır. İkinci davaları açtıran Cengiz Topel’dir. Bu kadar madem istekliler, bakalım ne yapacaklar? Hep birlikte görürüz. Ümit ederiz ki Ankaragücü’nü düze çıkartırlar. Çıkartmazlarsa da bunun altında kalırlar” dedi. 
Bir gazetecinin, “Ankaragücü Kayyum’a devredilir mi?” sorusuna da Başkan Gökçek, “Kayyum’a devretme kararı vermemiş mahkeme. Ama, yönetimin tavrına göre otomatikman Kayyum arkadan gelir. Yani, Yönetim istifa ederse kayyum gelir” cevabını verdi.