BAŞKAN GÖKÇEK MAHMUDİYELİ KONUKLARLA

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eskişehir’in Mahmudiye İlçesi’nden Ankara’ya gelen bir grup vatandaşı ağırladı.

26 Mayıs 2014 Pazartesi 09:00
BAŞKAN GÖKÇEK MAHMUDİYELİ KONUKLARLA

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE ANKARA’YI GEZEN MAHMUDİYELİ KONUKLAR BAŞKAN GÖKÇEK’LE BİR ARAYA GELDİ

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“ANKARA ÇOK YEŞİL BİR KENT OLDU”

“KISMET OLURSA MAHMUDİYE’Yİ ASFALTA DOYURACAĞIZ”

“GENÇLİK MERKEZİ, ÇOCUK KULÜBÜ,  HANIMLAR LOKALİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ankara’yı gezen Mahmudiye’lilerle Belediye Evi’nde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Başkan Gökçek, yemekte yaptığı konuşmada Mahmudiye’de 1 Haziran’da seçimin yenileneceğini hatırlatarak, “Sizi burada görmek bizi mutlu etti. Seçimler işte bazen böyle güzel şeylere vesile oluyor. Seçimlerin iptal olması bazen o ilçelere o beldelere daha çok hizmet gelmesine neden oluyor. Bu da işin iyi tarafı. Mahmudiye için de böyle oldu” dedi.

-“ANKARA’DA YEŞİL ALAN ARTTI”-

Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara’da yapılan hizmetlerden kısaca söz eden Başkan Gökçek, şunları söyledi :

“Ankara’mız geçmiş yıllarla mukayese edildiği zaman gerçekten çok farklı bir hale geldi. Ben belediye başkanı olduğumda Ankara’ya 71 yıldaki yeşil alan kadar her sene yeni yeşil alan ilave ettik. Kişi başına 2 metrekare yeşil alan düşüyordu. Şimdi 19 metrekareye çıkardık. Yalnız şöyle bir şey var Ankara nüfusu da 3 milyondan 5 milyona çıktı. Yani nüfus sabit kalsaydı yeşil alan 38-39 metrekare olacaktı. Bu ne demek her sene 71 senelik yeşil alan kadar yeşili Ankara’ya ilave ettik. Ankara çok yeşil bir kent oldu. Ankara’da 8 tane rekreasyon alanımız vardı. Dokuzuncusunu bitirdik, önümüzdeki ay İnşallah Sayın Mahmudiyeli_Konuklar_Ankara_BAR_9420.JPGbaşbakanımızla açacağız.”

Ankara’ya pek çok cadde ve bulvar kazandırdıklarını anlatan Başkan Gökçek, “Sadece son iki sene içerisinde Ankara’ya 71 tane alt üst geçit yaptık. Biliyorsunuz Eskişehir’in tüm alt geçitlerini hükümet yaptı. Bizde çok güzel sosyal faaliyetler var. 20 tane çocuk kulüplerimiz var, 18 tane gençlik merkezimiz var, 22 tane hanım lokalimiz var, 8 tane Aile yaşam Merkezimiz var. Bayanlar için 142 BELMEK kursumuz var, üniversite ile birlikte yaptığımız BELTEK kurslarımız var. Aile Yaşam merkezine 7 den 70’e herkes geliyor” diye konuştu.

Seçimlerin kazanılması durumunda Mahmudiye’ye yapılacak yardımlardan da bahseden Başkan Gökçek, “Seçimleri yeniden Ayşe hanım kazanırsa size de gençlik merkezi, çocuk kulübü,  hanımlara lokali yapmayı düşünüyoruz. İnşallah asfalt sıkıntınızı da halledeceğim. Hatta Mahmudiyeyi asfalta  doyuracağız” dedi.

Mahmudiyeli konukların sevgi ve ilgi gösterisiyle karşılaşan Başkan Gökçek, konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

-MAHMUDİYELİ KONUKLAR BAŞKENTİ GEZDİ-

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ankara’yı gezen Mahmudiyeli konuklar, Anıtkabiri ziyaret etti. Daha sonra Hacı Bayram-ı Veli Camii’ni ziyaret eden Mahmudiyeliler, Belediye Evi’nde Başkan Gökçek’le öğle yemeğinde buluştu. Konuklar daha sonra Ankara Bulvarı, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje Alanı, Planet Aile Yaşam Merkezi’ni gezerek Göksu Park’a gittiler.