05 Nisan 2014 Cumartesi 19:07
BAŞKAN GÖKÇEK MAZBATASINI ALDI
-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI BEŞİNCİ KEZ KAZANAN VE BİR REKORA İMZA ATAN BAŞKAN MELİH GÖKÇEK MAZBATASINI ANKARA ADLİYESİ’NDE DÜZENLENEN TÖRENLE ALDI
-ANKARA İL SEÇİM KURULU BAŞKANI RAMAZAN KAYA’DAN MAZBATASINI ALAN BAŞKAN GÖKÇEK, DAHA SONRA KENDİSİNİ ADLİYE DIŞINDA BEKLEYEN COŞKULU KALABALIĞA TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI
-BAŞKAN GÖKÇEK:
-“CENAB-I ALLAH BEŞİNCİ KEZ BİZE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI LÜTFETTİ, ÖZELLİKLE OY VEREN TÜM ANKARALILARA ŞÜKRANLARIMI, TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”
“ZAFERİMİZ BÜYÜK BİR ZAFER. TABİRİ CAİZSE YEDİ DÜVEL BİRLEŞTİ, YEDİ DÜVELİN SIRTINI YERE GETİRDİK”
-“HEDEFİMİZ; YENİ SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANI ARKADAŞLARIMIZLA MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMIZLA ÖNCE ALLAH’IN RIZASINI, SONRA DA OY VEREN KARDEŞLERİMİZİN RIZASINI KAZANMAK SONRA DA BÜTÜN

BAR_0339.JPG30 Mart yerel seçimlerinde 5. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Melih Gökçek, mazbatasını aldı. Başkan Gökçek kendisini bekleyen binlerce Ankaralıya da bir teşekkür konuşması yaptı.
Ankara Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen mazbata töreninde ilk konuşmayı Ankara İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ramazan Kaya yaptı. Kaya, “Bu seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini bir dönem daha kazanan ismi artık Ankara ile özdeşleşen Türkiye rekoruna imza atarak beşinci kez başkanlık koltuğuna oturan Sayın İbrahim Melih Gökçek’i başarısından dolayı kutluyorum” dedi.
Kaya, konuşmasının ardından Başkan Gökçek’e mazbatasını takdim etti.
Yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını alarak resmen göreve başlayan Başkan Melih Gökçek, “Cenab-ı Allah beşinci kez bize Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı lütfetti, özellikle oy veren tüm Ankaralılara şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
-BİNLERCE ANKARALIYA SESLENDİ…
Başkan Gökçek,mazbatasını aldıktan sonra kendisini Adliye Binası önünde bekleyen coşkulu kalabalığa bir teşekkür konuşması yaptı.
“Vur vur inlesin, Mansur Yavaş dinlesin” şeklinde sloganlar atan kalabalığa, “Gerek yok siz sandıkta vurdunuz” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Gökçek, “Cenabı Allah 5. kez başkanlığı lütfetti hamd ediyorum. Hepiniz çok büyük gayretler sarfettiniz, gayretlerinizden dolayı hepinize, bütün Ankara’da emeği geçen kardeşlerime şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Başkan Gökçek, şöyle devam etti:
 “Bu mücadelemizde liderimiz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da emekleri dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum. AK Partimizin her kademesinde görevli gayret üstüne gayret sarfeden milletvekilinden müşahidine kadar bütün kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Biz Ankara’yı beşince defa yönetmeye talip olduk ve kazandık, bundan sonra seçimlerde bize oy veren insanlara neler yapacağımızı birer birer vaatlerde bulunduk, Allah nasip ederse bize oy veren kardeşlerimize söz veriyoruz, bu vaatlerimizi yerine getirmek için elimizden gelen gayreti sarfedeceğiz inşallah.”
“HALKA HİZMET HAKKA HİZMET”
“Halka hizmet hakka hizmet” düsturuyla yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Gökçek, bu düsturla yola devam edeceklerini ifade etti ve “Yeni seçilen belediye başkanı arkadaşlarımızla meclis üyesi arkadaşlarımızla, esas hedefimiz önce Allah’ın rızasını, sonra da oy veren kardeşlerimizin rızasını kazanmak sonra da bütün Ankara’nın rızasını kazanmak olacak” diye konuştu. Başkan Gökçek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Değerli kardeşlerimiz zaferimiz büyük bir zafer tabiri caizse yedi düvel birleşti, yedi düvelin sırtını yere getirdik elhamdülillah. Ankara’da 25 belediye başkanlığının 20’sini bir de Büyükşehir belediye Başkanlığını kazanmak suretiyle bir zafer kazandık elhamdülillah. Belediye Meclisimizde Belediye Başkanlığı dahil 140 üye var. Bu 140 kişinin 99’u AK partili, bu da Ankara tarihinde yeni bir rekordur, inşallah bu kardeşlerimizle birlikte Ankara’ya hizmet edeceğiz.”
“4 AY SONRA CUMHURBAŞKANLIĞINI DA BÖYLE KUTLAYACAĞIZ”
Başkan Gökçek, daha sonra mazbatasını Ankaralılara gösterdi ve yeni dönem için bir kez daha“bismillah” dedi. “Bu mazbatanın Hakkını vermeyi Cenabı Allah bizlere nasip etsin” diye konuşan Başkan Gökçek, “Şu anda ekranlara bizleri izleyen bütün kardeşlerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenerek, “Sevgili Başbakanım yolun açık olsun, önümüzde dört ay var, dört ay sonra Cumhurbaşkanlığını da böyle kutlayacağız inşallah” diyerek sözlerini tamamladı.
           5. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Gökçek’e , “Ankara Başpehlivanı” yazılı bir kemer takıldı.