Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, NALLIHAN'DA

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Nallıhan’da, Büyükşehir Belediye Yasası’nın Tanıtım Toplantısına Katıldı -Başkan Gökçek, Türkiye’nin Ak Parti İktidarıyla Birlikte Gelişen Vizyonuna Dikkat Çektiği Toplantıda Nallıhan’a Yatırım Sözü Verdi

27 Haziran 2013 Perşembe 00:00
BAŞKAN GÖKÇEK, NALLIHAN'DA

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Nallıhan’da, Büyükşehir Belediye Yasası’nın Tanıtım Toplantısına Katıldı

-Başkan Gökçek, Türkiye’nin Ak Parti İktidarıyla Birlikte Gelişen Vizyonuna Dikkat Çektiği Toplantıda Nallıhan’a Yatırım Sözü Verdi

HKN_6559.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni hazırlanan Büyükşehir Belediye Yasası ile Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni girecek ilçelerin Büyükşehir Belediyesi imkanlarından daha fazla yararlanacağını söyledi.

         Başkan Gökçek, AK Parti Nallıhan İlçe Başkanlığı’nın davetlisi olarak Nallıhan’da düzenlenen Yeni Büyükşehir Belediye Yasası bilgilendirme toplantısına katıldı.

Başkan Melih Gökçek, helikopter ile geldiği Nallıhan’da, Kaymakam İsmail Altan Demirayak tarafından ilçenin futbol sahasında karşılandı. Başkan Gökçek daha sonra Nallıhan Kültür Merkezi’ne geçti. Burada Nallıhan Belediye Başkanı Ahmet Adnan Okur ve Eymir Köyü Folklor Ekibi tarafından karşılanan Başkan Melih Gökçek, çok sayıda Nallıhanlı ile birlikte folklor ekibinin Cezayir oyununu izledi.

Başkan Gökçek daha sonra, beraberinde Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Mete ve Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak ile birlikte toplantı salonuna geçti.

Toplantı salonunda kendisini bekleyen Nallıhanlıların alkışlarıyla karşılanan Başkan Melih Gökçek, Türkiye’de yaşanan güncel olaylara değinerek, Gezi Parkı olaylarında dış güçlerin etkisine vurgu yaptı. Türkiye’nin artık, yurtdışında fakire fukaraya elini uzatan bir ülke haline geldiğini, sadece geçen yıl Afrika ülkelerine 2,5 milyar dolar yardım yaptığını kaydeden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Nereden nereye gelmişiz. 25 Cent’e muhtaç olan Türkiye Müslümanlara, inananlara, ihtiyaç sahibi olanları ayırt etmeden Hıristiyan bile olsa ona bile veriyoruz. Çünkü biz Osmanlı’nın torunlarıyız. Böyle bir ülke haline gelmişiz.”

-“IMF, BORÇ PARA İSTİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti iktidarıyla birlikte ekonominin, sıçrama yaptığını vurgulayarak, “IMF bizden 5 milyar dolar borç para istiyor” dedi.

         Mondros Antlaşması nedeniyle Boğaz’dan geçen gemilerden para alamadıklarını, Kanal İstanbul Projesi ile 5 milyar dolar her yıl Türkiye’nin bütçesine para gireceğini kaydeden Başkan Melih Gökçek, “İstanbul’a yapılacak hava limanı, Avrupa’daki Londra ve Frankfurt hava limanlarını ikinci plana düşürecek. Sadece senede 15 milyar dolar, oradan gelecek. Boğaz’a köprü yapılacak, altından tren de geçecek. En az katkısı yılda 5 milyar Lira.  Nükleer santral yapılacak, her nükleer santral 3 milyar dolar ek gelir getiriyor. 3 tanesi 9 milyar dolar. Yani bu 4 kalem projeden toplam 60 milyar TL gelecek” diye konuştu.

-“KİM TUTAR TÜRKİYE’Yİ?”

Böyle bir Türkiye’yi kimsenin tutamayacağını kaydeden Başkan Gökçek, Türkiye’nin dış politikadaki son yıllardaki etkinliğine de dikkat çekti. Başkan Melih Gökçek, “Eskiden ABD’nin ve AB’nin karşısında el pençe duran liderler vardı. ‘Bütün dünyayı idare ediyorum’ diyen bir İsrail vardı. Şimdi onun karşısında ‘One Minute’ diyen, dünyada Yahudilere ilk özür dileten bir Başbakan var. Şimdi bunu Avrupa hazmedebilir mi? Geleceği tehlike altında olan Avrupa, yıldız ülke Türkiye’yi batırmak için ajanları vasıtayla Gezi Parkı diye bir hikaye çıkarttılar. Dolayısıyla onların da ipliğini pazara çıkarttık” dedi.

-YEREL SEÇİMLERDE DESTEK İSTEDİ

         Yeni hazırlanan Büyükşehir Yasası ile ilgili Nallıhanlılara bilgi veren Başkan Gökçek, muhalefet çevrelerinin söylemlerine itibar edilmemesini istedi. Başkan Gökçek, Nallıhan Meclis üyelerine seslenerek, Büyükşehir’in hizmetlerini hemen başlatabileceklerini, bu çerçevede Nallıhan Belediye Meclisi’ne önerge vermelerini istedi.

Bu doğrultuda Nallıhan’da yaşanan asfalt sorununu da kısa sürede çözeceklerini belirten Başkan Gökçek, yeni yasanın ilçelere getireceği yararların, ilçe belediyelerinin bütçesinin kat be kat üstünde olacağını söyledi. Bu konuda Kazan’ı örnek gösteren Başkan Gökçek, “Kazan Belediyesi’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ödediği yüzde 35’in 20 katı kadar yatırım yaptık. Eğer Büyükşehir’e katılmasaydı, bu hizmeti alamayacaktı” diye konuştu.

-NALLIHAN’A ASFALT, MEYDAN SAATİ VE KEÇİ SÖZÜ VERDİ

Nallıhan’a seçimlere kadar asfalt sözü de veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ayrıca ilçeye bir meydan saati kazandırılması konusunda çalışmaların yapılacağını kaydederek, “Siz de belediye Meclisi’nden karar alın” dedi. Başkan Gökçek, seçimi kazanmaları halinde de Nallıhan’ı ihya edeceklerini ifade ederek, “Önce bana söz vereceksiniz, en az yüzde 70 sandıkta oy istiyorum” diye konutu. Başkan Gökçek, ilçeye başta keçi, nar fidanı ve arıcılık konusunda, her türlü desteğe hazır olduklarını da belirtti.

-KEÇİ SÜTÜNÜN ÖNEMİ -

Nallıhanlılardan keçi yetiştirmelerini isteyen Başkan Gökçek, konuşmasında keçi sütünün yararlarına da değindi. Keçi sütünün kanserin ilacı olduğunu, bir kaşık çörek otu ve bir kaşık zerdeçal ile birlikte bal karıştırılmış keçi sütünün içilmesi halinde kanserden uzak yaşanacağını belirten Başkan Gökçek, “Siz keçi sütünü çoğaltın, Atatürk Orman Çiftliği süt arıyor. Alması bizden” dedi.

-“TWİTTER’I ÖĞRENİN”

Nallıhanlılardan Twitter’ı kullanmasını öğrenmelerini isteyen Başkan Gökçek, eskiden er meydanında gösterildiğini, günümüzde ise savaşın sanal alemde yapıldığını dile getirdi. Her yaştan insanın twitt atmasını öğrenmesini öneren Başkan Melih Gökçek, “Allah’ın izniyle bu silahı elimize almamız lazım. Birçok şeyi oradan göreceksiniz” diye konuştu.

         Başkan Gökçek, gösterilerle karşılandığı Nallıhan’da vatandaşlarla da bol bol fotoğraf çektirdi .

BAŞKAN GÖKÇEK, NALLIHAN'DA
BAŞKAN GÖKÇEK, NALLIHAN'DA
BAŞKAN GÖKÇEK, NALLIHAN'DA
BAŞKAN GÖKÇEK, NALLIHAN'DA
BAŞKAN GÖKÇEK, NALLIHAN'DA
BAŞKAN GÖKÇEK, NALLIHAN'DA
BAŞKAN GÖKÇEK, NALLIHAN'DA
BAŞKAN GÖKÇEK, NALLIHAN'DA