BAŞKAN GÖKÇEK OTO SANAYİ ESNAFI İLE BULUŞTU

Organize Sanayi bölgelerine verdiği desteklerle Ankara’da istihdam oluşturulmasına büyük katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, Ankara Oto Sanayicileri Esnaf Odası tarafından teşekkür plaketi verildi.

13 Mart 2014 Perşembe 10:20
BAŞKAN GÖKÇEK OTO SANAYİ ESNAFI İLE BULUŞTU

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, ANKARA OTO SANAYİCİLERİ ESNAF ODASI’NIN 40 YILINI DOLDURAN ÜYELERİNE PLAKET TAKDİM TÖRENİNE KATILDI

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“ANKARA EKONOMİSİNİ AYAĞA KALDIRACAĞINA İNANDIĞIM GRUP SANAYİ GRUBU OLDU”

-“ALT YAPIYA YAPTIĞIMIZ DESTEKLE KAZAN, AKYURT VE HASANOĞLAN’DA 34 BİN KİŞİNİN İSTİHDAMINI SAĞLADIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Batıkent Royal Düğün Salonu’nda meslekte 40 yılını dolduran oto sanayicisi oto_sanayi_DNR5959.JPGesnafının plaket törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Gökçek, “20 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, devamlı olarak Ankara ekonomisini ayağa kaldıracağına inandığım grup sanayi grubu oldu” dedi.

Sanayi odalarına, organize sanayi bölgelerine, organize olmayan sanayilere devamlı olarak desteklerini eksik etmediklerini vurgulayan Başkan Gökçek, ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayici esnafı ile bir araya geldiğini, ücretsiz alt yapı isteklerine karşılık, istihdam sözü aldığını anlattı.

Şu anda 108 bin kişinin bölgede istihdam edildiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Aynı şekilde OSTİM’in ne talebi varsa bugüne kadar verdik. Diğer organize sanayi bölgelerine de aynı şekilde destek olduk. Özellikle üç ayrı bölgede, Akyurt, Hasanoğlan ve Kazan sanayi bölgeleri ile daha sonra bir araya geldik, dedik ki; ‘Altyapınızı bedava yapalım karşılığında sizden sadece istihdam istiyoruz.’ Kazan’da bize 8 -10 bin civarında istihdam sözü verildi. Şu anda Allah’a hamdolsun 20 bin istihdam temin edildi. Akyurt’ta 8 bin, Hasanoğlan’da 6 bin istihdam. Üst üste koyduğunuz zaman 34 bin istihdam sağlanmış oldu ve biz bu altyapıların hiç birinden para almadık, bunun haricinde oto sanayiciler başta olmak üzere hangi sanayi bölgesi, asfalt ihtiyaç olduysa, her zaman ona koşmaya çalıştık.”

-“ŞAŞMAZ KÖPRÜSÜNÜ YAPTIRMAMAYA ÇALIŞTILAR”

Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi’nde Büyükşehir Belediyesi olarak yaşadıkları en büyük sıkıntının Şaşmaz’a yapılan tren yolunun üzerinden geçen köprü olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Bir türlü yaptırmadılar. Biz bir plan geçirdik, gittiler yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Yeni plan geçirdik, yeniden yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Hatta oraya yapacağımız yollarla ve yeni açtığımız Ankara Bulvarı ile ilgili durdurma kararı alınca, Turgut Özal üst geçidine yürürlüğün durdurulması nedeniyle özür yazısının olduğu bir afiş astık. Gittiler o yazıyı kaldırmak için mahkeme kararı getirdiler” diye konuştu.

Ankara’da bugüne kadar sanayi ile hep işbirliği yaptıklarını, ticaretin gelişmesi için de büyük destek verdiklerini kaydeden Başkan Gökçek’e konuşmasının ardından Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası adına Başkan Mustafa Arslanoğlu bir plaket vererek, sanayici esnafına verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti.