Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK, REKTÖRLERLE İKİNCİ KEZ BULUŞTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in Başkent’in eğitim hayatına şekil veren akademisyenlerle buluşması devam ediyor Başkan Gökçek, Ankara’daki 13 üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları ile bu kez de Atılım Üniversitesi’nde bir araya gelerek, işbirliği çalışmalarını anlattı ve görüş alışverişinde bulundu Başkan Gökçek: “Eğitim kurumlarımızın istek ve taleplerini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak karşılıksız olarak her türlü desteği vermeye hazırız” Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Ankara’daki üniversitelerin katılımıyla “Angora Üniversite Olimpiyatları” adıyla uluslararası bir olimpiyat düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı

14 Kasım 2012 Çarşamba 09:17
BAŞKAN GÖKÇEK, REKTÖRLERLE İKİNCİ KEZ BULUŞTU

KUB_2281.JPGÜniversiteler ile yerel yönetimler arasındaki işbirliğini daha da güçlendirme amacıyla bilgi paylaşımı ve görüş alışverişinde bulunmak üzere, geçtiğimiz aylarda Başkent’te bulunan 13 üniversitenin yöneticileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentli rektörlerle bu kez de Atılım Üniversitesi’nde buluştu.  

Toplantıya ilk buluşmada olduğu gibi, tüm çağrılara rağmen, ODTÜ’den herhangi bir temsilci, “iş programı uygun olmadığı” gerekçesiyle yine katılmadı.

Başkan Gökçek’in, Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteler için yaptığı ve yapacağı projeleri anlatmasıyla başlayan toplantıda, Başkent’in eğitim hayatına şekil veren akademisyenler de taleplerini ve düşüncelerini dile getirdiler.

“ANGORA ÜNİVERSİTE OLİMPİYATLARI”

Birçok işbirliği çalışmasına imza atılan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Ankara’daki üniversitelerin katılımıyla “Angora Üniversite Olimpiyatları” adıyla uluslararası bir olimpiyat düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Organizasyonla ilgili çalışmaları yürütecek komisyona her üniversiteden birer temsilci katılması kararlaştırıldı.

Başkan Melih Gökçek, “Eğitim kurumlarımızın istek ve taleplerini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği karşılıksız olarak vermeye hazırız” dedi.

Daha önce yapılan görüşmenin ardından üniversitelerle Büyükşehir Belediyesi arasında çeşitli diyaloglar kurulduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, üniversitelerle aslında geç kalmış olan işbirliğinin Ankara’ya çok büyük kazançlar getireceğine inandığını söyledi.

Başkan Gökçek, üniversitelere katkıları ve yapacakları işbirliği konularındaki çalışmaları özetlerken, şunları kaydetti:

         -“Hacettepe Üniversitesi ile ‘Spor Enstitüsü’ kuracağız. Belediye Meclisi’nden karar alındı. TOKİ’den Eryaman’da 170 bin metrekarelik bir spor arazisi alacağız. Orada Boks-Güreş-Halter-Atletizm dallarında, dört branşta hizmet verecek dev bir tesis kuralım istiyoruz. Bunun da Hacettepe Üniversitesi ile yapılması bize kıvanç verecek.

          -Tüm üniversitelerimizin kampüslerine yeşil alanlar, boylu ağaçlar, çalılar, çiçeklerin yanı sıra piknik masaları, kamelyalar, ahşap oturma grupları yerleştirme gibi sayısız hizmetler gerçekleştiriyoruz.    

          -Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin Samsun ve Konya Yolu ile ikiye ayrılan kampüsünü kendi çizecekleri bir ‘Yeşil Köprü Projesi’yle birleştireceğiz.

          -Ankara’daki üniversitelerimizi eğitim fuarlarında tanıtacağız. Türkiye’de eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerden 16.8’i Ankara’yı tercih etmiş. Hep birlikte bu sayıyı arttırmalıyız.  

29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan CEBİT Fuarı’nda 400 metrekarelik bir yeri belediye olarak kiraladık. Bu alanda bütün üniversitelerimizin yerleri tahsis edildi. İnşallah Ankara başarıyla temsil edilecek.

          -Sirkte üniversite öğrencilerine yönelik seans yapabiliriz. Şu anda dünyaca ünlü bir sirk Ankara’da bulunuyor. Gazi Üniversitesi’nden büyük talep var. Her seansta 5 bin kişi izleyebiliyor. Diğer üniversiteler de isterlerse hafta içinde üniversitelerden otobüslerle öğrencilerimizi alıp tekrar üniversitelere bırakabiliriz.”


“BÜYÜKŞEHİR’İN OLANAKLARINDAN FAYDALANIYORUZ”

KUB_2223.JPGBaşkan Gökçek ile Eylül ayında yaptıkları toplantı sonrasında,  Büyükşehir Belediyesi’nin olanaklarından hızla faydalanmaya başladıklarının altını çizen Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ise “Sıkıntılı olan üniversite giriş yolumuza asfalt yapıldı. Üniversitelerin yerel yönetimlerle işbirliği yapması, toplanması, bir arada paylaşımda bulunması çok önemli, çok anlamlı” dedi.  

Yetkililer, ısrarlı davetlerine karşılık, Başkent’in üniversitelerinden sadece ODTÜ’nün iki toplantıya da yoğun programlarını öne sürerek hiçbir temsilci göndermediğini belirttiler.

Atılım Üniversitesi’nde gerçekleşen buluşmaya;

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer,

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş,

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, 

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar,

Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu,

Polis Akademisi Dekanı Prof. Dr. Veysel K. Bilgiç,

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan,

Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Y. Kemal Baykal,

Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik,

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban,

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öktem Vardır,

TOBB Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Necip Camuşcu katıldı.

Toplantının sonunda bir sonraki buluşmanın Aralık ayının ilk haftası Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde yapılması kararlaştırıldı.   

Başkent’teki 13 üniversitenin yöneticilerİ, kısa süre içinde gerçekleştirilen hizmetler nedeniyle Başkan Gökçek ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

BAŞKAN GÖKÇEK, REKTÖRLERLE İKİNCİ KEZ BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK, REKTÖRLERLE İKİNCİ KEZ BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK, REKTÖRLERLE İKİNCİ KEZ BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK, REKTÖRLERLE İKİNCİ KEZ BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK, REKTÖRLERLE İKİNCİ KEZ BULUŞTU
BAŞKAN GÖKÇEK, REKTÖRLERLE İKİNCİ KEZ BULUŞTU