Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK, Şanghay Heyeti’ne Büyükşehir’in Proje Alanlarını Gezdirdi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, RESMİ KONUĞU OLARAK ANKARA’DA BULUNAN ŞANGHAY BELEDİYE HALK MECLİSİ (SMPC) BAŞKANI LIU YUNGENG VE BERABERİNDEKİ HEYETE SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR MERKEZİ, HACI BAYRAM CAMİİ, PURSAKLAR AİLE YAŞAM MERKEZİ, ÇANKAYA HANIMLAR LOKALİ İLE DİKMEN VADİSİ’Nİ GEZDİREREK PROJELERİNİ ANLATTI -KONUK MECLİS BAŞKANI YUNGENG : “ANKARA SOSYAL VE KÜLTÜREL YÖNDEN ÇOK İLERDE BİR ŞEHİR” “İKİ ŞEHİR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ DAHA SIKI BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRMELİYİZ”

20 Şubat 2012 Pazartesi 09:28
Başkan GÖKÇEK, Şanghay Heyeti’ne Büyükşehir’in Proje Alanlarını Gezdirdi…

sanghay_heyeti_400_2_20022012.jpg

Büyükşehir Belediye Başkan Melih Gökçek, resmi konuğu olarak Ankara’da bulunan Şanghay Belediye Halk Meclisi Başkanı ve beraberindeki heyete, bazı proje alanlarını gezdirdi.
Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük kentlerinden biri olan Şanghay’ın Belediye Halk Meclisi (SMPC) Başkanı LIU Yungeng ve beraberindeki heyete Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm, rekreasyon, sosyal ve kültürel projeler hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, misafirlerini Ankara’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
Şanghay Belediye Halk Meclisi (SMPC) Başkanı LIU Yungeng de, “Ankara ve Şanghay belediyelerinin birbirinden öğreneceği çok şey var. İki şehir arasındaki işbirliğini daha sıkı bir şekilde devam ettirmeliyiz” dedi.
Konuk Heyeti ilk olarak Çankaya Hanımlar Lokali’nde ağırlayan Başkan Gökçek, lokallerin işlevleri hakkında bilgi vererek, kadınlara yönelik yapılan çalışmaların önemine değindi. Gezide heyetin sorularına da cevap veren Başkan Gökçek’e konuk Başkan Yungeng “Sayın Başkan kadınlara yönelik çok güzel merkezler yapmışsınız tebrik ederim” diye duygularını dile getirdi.    
Başkan Gökçek kendi kullandığı golf aracı ile konuk heyete Dikmen Vadisi’ni gezdirerek, Proje kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.

sanghay_heyeti_400_3_20022012.jpg

Dikmen Vadisi’nin ardından Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ne gelen Şanghay heyeti, buradaki çocukların yapmış olduğu faaliyetleri ilgiyle izledi ve merkez üyesi çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ziyaret sırasında merkeze üye bir gencin önceden çizdiği Şanghay Halk Meclisi Başkanı Yungeng’in kara kalem portresini konuk başkana hediye etmesi ise büyük beğeni topladı.    
 Daha sonra Hacı Bayram Camii ve Büyükşehir Belediyesi’nin örnek sosyal projelerinden biri olan Pursaklar Aile Yaşam Merkezi’ni  Şanghay heyetine gezdirerek, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi veren Başkan Gökçek,  Hacı Bayram Veli Camii’nin içini konuk heyete gezdirerek caminin tarihi, cami duvarına yapışık Augustus Tapınağı ve gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını  detaylı bir şekilde anlattı. 

-ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ…
Başkan Gökçek, konuk heyeti son olarak Pursaklar Aile Yaşam Merkezi’ne götürerek buradaki işleyiş hakkında bilgi verdi.  Konuk heyet merkezdeki 9-12 yaş arasındaki öğrencilerin halk oyunları,  aerobik ve farklı spor dallarında sundukları gösterileri büyük ilgiyle izlediler.   

sanghay_heyeti_400_4_20022012.jpg

-BAŞKAN YUNGENG: “ANKARA SOSYAL VE KÜLTÜREL YÖNDEN ÇOK İLERİDE BİR ŞEHİR”  
Gezi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şanghay Belediyesi Halk Meclisi Başkanı LIU Yungeng, gördüklerinden çok etkilendiğini belirterek, Ankara çok eski tarihe sahip bir şehir ama gördüğüm kadarıyla eski ve yeni bir arada tutulurken, bir yandan da kent yüzünü modernize dönmüş değerlendirmesinde bulundu. 
 “Bugün gezdiğim Kadın, Çocuk ve Aile Yaşam Merkezleri ve diğer proje alanları ile Ankara, sosyal ve kültürel yönden çok ilerlerde bir şehir” diye konuşan Yungeng, “Tabii ki bu yapılan işlerde Başkan Melih Gökçek’in emeği ayrı tutulamaz” dedi.

-“İKİ ŞEHİR ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ DAHA SIKI BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRMELİYİZ” 
Ankara ve Şanghay Belediyelerinin birbirinden öğreneceği çok şey olduğunu söyleyen Yungeng, “Umut ediyorum ki şehirlerimiz arasındaki ikili ilişkiler çok daha sıkı bir şekilde devam eder. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyler var” diye konuştu. 

“GÖKÇEK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN HALKIN
KAHRAMANI OLARAK AYRILACAKTIR”

Bir gazetecinin konuk Başkana, ‘Melih Gökçek’in 18 yıldır belediye başkanı olduğunu,  benzer bir durumun kendi ülkelerinde de olup olmadığını’ sorması üzerine, “Hayır bu kadar uzun süre belediye başkanlığı yapan yok. Bizde başkanlar halkın sevgisiyle belediye başkanı olurlar. Belediye başkanlığından ayrılırken de yaptıkları güzel işler sayesinde de kahraman olurlar. Burada görüyorum ki Sayın Gökçek bu kadar uzun süre belediye başkanlığı yaparak halkın sevgisini kazanmış. Belediye başkanlığından ayrılırken de yaptığı işler nedeniyle eminim ki halkın gözünde kahraman olarak ayrılacaktır” diye cevapladı.