Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK, Sirkte Ölen Ayıların Sahiplerine Üzüntülerini Bildirerek Ekonomik Destek Sözü Verdi...

-BAŞKAN GÖKÇEK: “DESTEĞİN YANISIRA YENİ YAPACAĞIMIZ HAYVANAT BAHÇESİ’NDE SİZLERE GÖSTERİ İMKANI DA SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ” “MOSKOVA BÜYÜKELÇİSİ İLE BİRLİKTE BÜYÜK ANKARA SİRKİ’Nİ İZLEMEYE GİDECEĞİZ”

02 Ocak 2012 Pazartesi 11:37
Başkan GÖKÇEK, Sirkte Ölen Ayıların Sahiplerine Üzüntülerini Bildirerek Ekonomik Destek Sözü Verdi...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Büyük Ankara Sirki” barınağında yaşanan talihsiz olay sonucu dumandan zehirlenerek telef olan ayıların sahipleri ve eğiticileriyle bir araya gelerek olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Gökçek, ayıların sahiplerine uğradıkları zarar nedeniyle ekonomik destekte bulunacaklarını söyledi.

sirk_207_02012012.jpg

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 sene sonra bitirilmesi planlanan yeni Hayvanat Bahçesi’nde, eğitmenlerin yeniden eğitecekleri sirk ayılarıyla gösteri yapabileceklerini de  ifade eden Başkan Gökçek, “10 ayrı gösteri alanından birinde de ayılar gösterilerini yaparlar ve bu şekilde size de yeniden destek sağlamış olabiliriz” dedi.
 Ziyaret sırasında Başkan Gökçek’le telefonla konuşan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy de destek için Büyük Ankara Sirki’ne birlikte gitmeyi teklif ederek, “Bu olayın ani gelişen bir kaza olduğunu orada basına da birlikte açıklayalım” diye konuştu.

-AİLEYE EKONOMİK DESTEK
Büyük Ankara Sirki’nin en çok ilgi gören gösterisinin başrol oyuncuları 10 adet sirk ayısının 9’unun, barınakta meydana gelen talihsiz bir olay sonucu dumandan zehirlenerek telef olması üzerine sahipleri  Yaravoy ailesi ve Sirk Müdürü İlya Tetruashvili ile bir araya gelen Başkan Gökçek, aileye ekonomik destek sağlayacaklarını söyledi.
Acılı aileyi kabulünde sözlerine, “Gerçekten çok üzgünüz, geçmiş olsun” diyerek başlayan Başkan Gökçek, “13 senedir ilk defa başımıza böyle bir şey geliyor, arzu etmezdik ama yapılacak hiçbir şey yok. Giden geri gelmiyor ama en azından arkadaşların ekonomik olarak sıkıntılarını atlatacak belli bir takım katkılarda bulunmak isteriz” dedi.
Anne, baba, oğul ve gelinlerinden oluşan dört kişilik ailenin ayılarını kaybetmelerinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu yineleyen Başkan Melih Gökçek, “Bizim yapabileceğimiz arkadaşlarımızın yarasına bir parça merhem olabilmek. Kendilerini teselli etmek adına elimizden geleni de yapacağız” diye konuştu.

-“DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER”

Ailenin teşekkürünün ardından konuşan Sirk müdürü Tetruashvili de Başkan Gökçek’in aileye göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, “Gösterilen ilgi ve alaka için tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum” dedi.
 Hayvanların artık geri getirilemeyeceğini belirten Tetruashvili, “Elinizden geldiği kadar yardım edeceğinizi söylediniz. Biz de onlara yardım etmeye çalışacağız” diye konuştu.

-BÜYÜKELÇİ’DEN SİRK’E DAVET

Ziyaret sırasında Başkan Gökçek’le telefonla görüşen ve desteğinden ötürü teşekkür eden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi

sirk_207_2_02012012.jpg

Vladimir İvanovskiy de “İnanın biz de çok üzgünüz. Ama hayat böyle ve yapacak bir şey yok. Ben de yılbaşından sonra sirke gideceğim. Birlikte gidersek mutlu oluruz” dedi.
Sirke yapılacak ziyaretin aileye de destek sağlayacağını kaydeden İvanovskiy, ayrıca Başkan Gökçek’e “Kimsenin suçu olmayan ve aniden ortaya çıkan bir olay olduğunu da o gün medyaya birlikte açıklayalım” teklifinde bulundu. Başkan Gökçek’in de birlikte düzenlenecek ziyaretten memnun olacağını belirtmesinin ardından konuşan Sirk müdürü Tetruashvili, ayıların Şubat ve Mart aylarında yavruladığını ve 2-3 senede eğitildiğini kaydederek, “Eğer sayın Başkanımız önümüzdeki yıllarda davet ederlerse, Yarovoy ailesi Ankara çocukları için yeni ayılarla yeni gösteriler yapabilirler” dedi.


-YENİ HAYVANAT BAHÇESİ’NDE GÖSTERİ İMKANI
İlya Tetruashvili’nin teklifini de geri çevirmeyen Başkan Gökçek, bir dönem daha belediye başkanı olması durumunda aileyi yeniden Ankara’da görmekten mutluluk duyacağını kaydederek, şunları söyledi:
“Ankara’ya yepyeni bir Hayvanat Bahçesi açıyoruz. Bu Hayvanat Bahçesi’nde 10 tane gösteri alanı olacak. Yazlık ve kışlık alanlarda gösteriler yapılabilecek.  Aynı zamanda gösteri yaptıran kişilerin evleri de onların yanında ve hayvan barınağı da hemen bitişiğinde olacak. Örneğin 2-3 seneliğine anlaşarak, bu gösteri gruplarını orada misafir etmek düşüncesindeyiz. 
2 seneye kadar bitirmeyi planladığımız bu Hayvanat Bahçesi’nde, aileyle anlaşıldığı takdirde, ‘ayı gösteri grubu’ olarak burada gösteri yapmalarını sağlayabiliriz. Günde birkaç sefer gösteri yapacaklar. Atlar bir yerde, ayılar bir yerde, aslanlar bir yerde, hepsi ayrı ayrı. Çalışmalarına başlıyoruz ve 2 sene içerisinde bitirmeyi planlıyoruz.”
Sözkonusu gösteri alanlarının bir nevi “sabit bir sirk” olacağını ifade eden Başkan Gökçek, “Her gösteri alanında mesela 200, 500 veya büyüklüğüne göre bin kişilik anfi tiyatrolar olacak” diye konuştu.
Böyle bir çalışmayı sonuna kadar destekleyebileceklerini kaydeden Yaravoy ailesi ve Sirk Müdürü İlya Tetruashvili’nin, “O zaman seçimlerde buraya gelelim ve sizi destekleyelim. Başkan Gökçek’i yeniden seçin diye Türk halkına seslenelim” sözleri odanın acı dolu havasını, tebessüme çevirdi. Başkan Gökçek’in, isimleri “Can” ve “Canan” olan Ankara kedileri ile ismi “Cancan” olan Afrika Papağanı’nı seven konuklar, Başkan Gökçek’in kedileri ve papağanıyla olan sevgi dolu diyalogunu da ilgiyle izlediler.