Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek Soruları Cevaplandırdı…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gazetecilerin son günlerin gündemi olarak değerlendirdiği bazı konular hakkında kısa ve net cevaplar verdi.

27 Ağustos 2012 Pazartesi 07:11
Başkan Gökçek Soruları Cevaplandırdı…

-BAŞKAN GÖKÇEK: “CUMHURİYET HALK PARTİSİ ANKARA’DAKİ BECERİKSİZLİKLERİNİ ÖRTEBİLMEK MAKSADIYLA BİRTAKIM ŞOVLAR YAPMAYA ÇALIŞIYOR”
-“ODTÜ’YE HAFTA SONU TELEVİZYONLARDA SÜRPRİZ BİR TEKLİFİMİZ OLACAK”


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gazetecilerin son günlerin gündemi olarak değerlendirdiği bazı konular hakkında kısa ve net cevaplar verdi.
Başkan Gökçek, Yunanistan’dan gelen heyetin ziyaretinden sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin gündem maddesi olarak nitelediği ve Çankaya Belediyesi’nin park yapımlarında Büyükşehir Belediyesiyle ilgili sorun yaşadıkları yönündeki soruyu Başkan Gökçek şöyle yanıtladı;
“ Çankaya Belediyesi’nin park sorunu olarak ortaya koyduğu şovun güncelliği söz konusu değil. Cumhuriyet halk Partisi Ankara’daki beceriksizliklerini örtebilmek maksadıyla birtakım şovlar yapmaya çalışıyor. Milletvekillerini, il başkanlarını alıyor birlikte gidiyorlar parkın başına, Türkiye’de yasa var. Sen yasaları yok say git orada şov yap, geçsinler bunları.”
Bir başka gazetecinin, Çankaya Belediye Başkanı Tanık’ın Kendilerini kovboy filmlerinde saldırıya uğramış kervanlara benzettiğini hatırlatması üzerine de Başkan Gökçek, “Kendileri kovboyculuk yapıyorlarsa oynamaya devam etsinler onların işi şov yapmak. Herkes yasalara uyacak. Yasalara uymaya mecbur. İşine gelse de uyacak, gelmese de uyacak. Uymazlarsa da hukuken, kanunlar onları yasalara uydurur” dedi.

-ODTÜ’DEN GEÇECEK YOL…-
Daha sonra son günlerde gündemde olan ODTÜ arazisinden yol geçirilmesi ilgili projelere bazı odaların karşı çıkması ile ilgili soruları da başkan gökçek ş şekilde yanıtladı:
“Türkiye’de yasalar ne ise onlar tatbik edilir. İnsanların keyfine göre hareket edilmez. Kanunlar her şeyin prosedürlerini tespit etmiş. Prosedürler ne ise yerine getirilir, Ankaralının ihtiyacı olan yol yapılır, kimse engelleyemez. Kararlıyız, Bu hafta sonunda, ODTÜ’ye sürpriz bir teklifle bulunacağız. televizyonlarda da göstererek, halkın desteğini almak kaydıyla, bazı konuları kamuoyuna takdim etmek istiyorum.”