Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK, Suudi Arabistan Prensi AL SAUD’a Büyükşehir’in Bazı Projelerini Gezdirdi…

-BAŞKAN MELİH GÖKÇEK İLE AL SAUD’UN DİKMEN VADİSİ’NDE BAŞLADIKLARI PROJE GEZİSİ, GÜN BATIMIYLA SUYUN, IŞIĞIN MÜZİKLE BULUŞTUĞU GÖRKEMLİ GÖSTERİNİN ADRESİ GENÇLİK PARKI’NDA NOKTALANDI

09 Ocak 2012 Pazartesi 08:50
Başkan GÖKÇEK, Suudi Arabistan Prensi AL SAUD’a Büyükşehir’in Bazı Projelerini Gezdirdi…

gezi_400_2_09012012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çeşitli temaslar için Başkent’e gelen Suudi Arabistan Prensi Abdulaziz Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud’u, Büyükşehir Belediyesi’nin bazı projelerini gezdirdi.
Konuk Prens Al Saud’a Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu

gezi_207_09012012.jpg

kentsel dönüşüm, rekreasyon, sosyal ve kültürel projeleriyle ilgili kısa bilgiler veren Başkan Gökçek misafirini ilk olarak Dikmen Vadisi’ne götürdü.
Başkan Gökçek kendi sürdüğü golf aracı ile Dikmen Vadisi 1, 2 ve 3. Etaplarını konuk prense gezdirirken, projenin aşamaları ve nasıl gerçekleştirildiği konusunda vadideki süreci özetledi.
İkinci durak ise Büyükşehir Belediyesi’nin örnek sosyal projelerden biri olan Çankaya Hanımlar Lokali oldu. Burada Prens Al Saud’a lokalin çalışmasıyla ilgili detaylı bilgi verildi.

“MÜSLÜMANLAR EN İYİSİNE LAYIK”

Başkan Gökçek’in projenin gerçekleştirilmesine büyük önem verdiği ve üstünde titizlikle mesai harcadığı Hacı Bayram Veli Camisi, ikilinin bir sonraki durağı oldu.
Konuk prense Hacı Bayram Veli Camii’nin tarihi ve önemi hakkında özet bilgi sunan Başkan Gökçek, Hacı Bayram Veli Camii projesini  “Müslümanlar en iyisine layık” düşüncesi doğrultusunda gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.
Misafirini Cami’nin aşağı kısmında abdest alınan salona götüren Başkan Gökçek oradaki düzenlemelerin Müslümanların ibadetlerini konforlu bir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini anlattı.
Daha sonra Başkan Gökçek ve Prens Saud akşam namazını Hacı Bayram Veli Camii’nde kıldılar. Namazın ardından camiden çıkan ikili cemaatle selamlaşarak, tokalaştılar. Daha sonra bir esnaf tarafından konuk prense işlemeli kahve fincan takımı armağan edildi.

- GENÇLİK PARKI’NDA ANLAMLI FİNAL

Konuklarını, Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen Gençlik Parkı’na götüren Başkan Melih Gökçek, Prens Saud’la birlikte müzik, ışık ve suyun dansını izlediler.
Havuz başında, müziğin ritmi, lazer ışıklarının oluşturduğu görsel atmosfer ve suyun dansından oluşan güzel tablo zaman zaman gerçekleşen havai fişek gösterileri ile muhteşem bir şölene dönüştü.Her gösteri finalinde pompalardan püsküren suyun oluşturduğu perdenin üzerinde dalgalanan Türk Bayrağı ile Atatürk, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Melih Gökçek’in görüntülerine eklenen, Suudi Arabistan Bayrağı ve Prens Saud’un portresi de günün güzel bir sürprizi oldu.