Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’ten Açıklama…

- İZMİR CADDESİNDE YAŞANAN SALDIRIYI DEĞERLENDİREN BAŞKAN GÖKÇEK: “YAŞANAN OLAYLAR TAM BİR ŞEHİR EŞKİYALIĞI…TAM BİR SALDIRI SÖZ KONUSU. TAMAMEN ORGANİZE” -“RESMEN KALKIP CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN YUMURTA ATAN KİŞİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMASI, ŞEHİR İÇİNDE TERÖRÜ ORTAYA ÇIKARMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR”

04 Haziran 2012 Pazartesi 12:41
Başkan Gökçek’ten Açıklama…

basin_200.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İzmir Caddesi’nde kendisi, ATO Başkanı Salih Bezci ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir’e yapılan saldırıyı değerlendirdi.
Başkan Gökçek, olayın ardından ATO’da Bezci ve Özdebir ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
Başkan Gökçek, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile “Sopping Fest’i Ankara’ya tam olarak mal edebilmek, esnafla Shopping Fest konusunda sohbet etmek, ilk pankartları vitrinlere koymak, böylelikle herkesin Shopping Fest’e hazır hale gelmesini temin etmek” amacıyla İzmir Caddesi’nde bir program organize ettiklerini bildirdi. Programın önceden basına duyurulduğunu, yapılan saldırının ise tam bir organizasyon olduğunu belirten Gökçek, yaşananları şöyle aktardı:
“Organizasyon için bildirilen İzmir Caddes’ndeki yere geldiğimizde CHP’ye mensup, Halkevlerine mensup bir takım militan kızlar önüme geçerek önce Dikmen Vadisi ile ilgili bağırmaya başladılar. Onun arkasından ben mağazaya girmek istedim, Dinlemeyip, muhatap olmayıp içeri girmek isteyince bir anda bir de baktım yumurta yağdı. Tamamen organize etmişler. Bana, aşağı yukarı 3 tane yumurta isabet etti. ATO Başkanımızın ipad’i nasibini almış. Gazeteci bayan arkadaşımız var, Hanımefendiye de yumurta isabet etmiş.”

- “TAM BİR ŞEHİR EŞKİYALIĞI
Yaşanan olayları “tam bir şehir eşkiyalığı” diye nitelendiren Başkan Gökçek, “Tam bir saldırı söz konusu. Tamamen organize” dedi.
 İlginç bir şekilde saldırganların tümünün bayan olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “Hepsinin fotoğraf çekildi, videosu alındı. Hiçbirinin kaçması mümkün değil. 15’e yakın bayan vardı. Hepsini teker teker tespit ettirdik. Hiç kimsenin kalkıp da bir başkasına yumurta ile veya bir başka şeyle saldırmaya hakkı yok. Bir şey tasvip etmiyorsan gidersin mahkemeye ya da protesto edersin. Bunlar hiç önemli değil. Bunları yaparsın, ama kalkıp da saldırgan olursan, saldırgan oldun mu kendini hukukun karşısında, savcının, mahkemenin karşısında bulursun” diye konuştu.
Yumurta atmanın demokratik bir hak olmadığına dikkat çeken Başkan Gökçek, saldırganların demokratik bir ortamda mutlaka ceza alacaklarını dile getirdi.

- “CHP MİLLETVEKİLİ GÖK, SALDIRGANLARA SAHİP ÇIKTI”
Yaşanan olayda en çok üzüldüğü noktanın ise CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün daha önceki olaylarda olduğu gibi saldırganlara sahip çıkması olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Bir de baktık ki fazla vakit geçmedi, polisten önce kendisi geldi. Demek ki bu kadar organizasyon var, aralarında irtibat var. Oranın organizatörü görünümündeydi. ‘Ben bu kızları almadan dışarı çıkmam’ diyor. Sen kimsin. Sen kimsin? Resmen bu saldırganları tasvip ediyor. Resmen kalkıp Cumhuriyet Halk Partisinin Halkevleri ile birlikte yumurta atan kişilerle işbirliği yapması şehir içinde terörü ortaya çıkarmaktan başka bir şey değildir. Cumhuriyet Halk Partisi ve bunu yapanların hepsini kınıyorum ve şunu söylüyorum biz kararlığımızdan bir adım geriye atmayız, doğru bildiğimiz yaparız. Bir şey daha söyleyeyim, orada bu zavallı kızları ortaya atan aynı kuruluşun içindeki erkeklere de yazıklar olsun. Bu kızları öne atıyorlar, kendileri ortada yoklar. Bu kızları atalım ortaya, olayları gündeme getirelim ve bunları kullanalım fikrinin hakim olduğunu gösteriyor.”
Ankara Alışveriş Festivaline en büyük düşmanlığı yapan grubun bu saldırı üzerine Cumhuriyet Halk Partisi ve onlarla işbirliği yapan Halkevleri olduğunun altını çizen Başkan Gökçek, saldırıyı gerçekleştirenleri protesto ettiğini, hepsinden davacı olduğunu ve davasının da sonuna kadar takipçisi olacağını vurguladı.

ATO BAŞKAN BEZCİ: BİZİ BU OLAYLARIN İÇİNE ÇEKMESİNLER
Başkan Gökçek’ten sonra görüşlerini dile getiren ATO Başkanı Salih Bezci ise ilk defa düzenlenecek alışveriş festivalinin başlangıcında böyle üzücü bir saldırıyla karşılaştıklarını ifade ederek, “Bazı hesapları olabilir, ama tüccarlar ve sanayiciler bu hesaplar içinde tutulmasın. Bu kazançtan onların aileleri de istifade de edecek. Bizi bu olayın içine çekmesinler. Ankara için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

“ASO BAŞKANI ÖZDEBİR: ÇOK ÇİRKİN BİR OLAY”
ASO Başkanı Nurettin Özdebir de konuşmasında insanların iş yapıp evlerine aş götürmelerini sağlamak gayesiyle hareket ettiklerini ancak hoş olmayan, çok çirkin bir olay yaşadıklarını belirtti. Yapılan saldırının Ankara’ya zarar verdiğini vurgulayan Özdebir, “İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz”

“LEVENT GÖK AŞIRI SOL İLE KOL KOLA İÇ İÇE OLAN BİRİDİR”
Başkan Gökçek, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Levent Gök’ün Dikmen Vadisi ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak, “Sizin ile özel bir husumeti mi var” sorusu üzerine Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Levent Gök iki dönem seçilememesini bana bağlar hep. Bulunduğu sıra hep en son sıradaydı, yanlış hatırlamıyorsam 6. Sıradaydı, oraya kadar vekil çıkardı. İki sefer seçilememesini benim onun bölgesinde yaptığım siyasi mücadeleye bağlar, kendisini bana kini vardır. Bunu bilirim. Netice itibariyle İşçi Parti kökenlidir ve militan kadrolarla da çok yakın münasebettedir. Dolayısıyla bu olaylarda da birlikte olmasının nedeni budur. Levent Gök, aşırı sol ile kol kola iç içe olan biridir. Bundan dolayı yapıyor.”
Saldırı sonrasındaki açıklamalarda olayın özellikle kürtaj tartışmalarına bağlanmaya çalışıldığını dile getiren Başkan Gökçek, “Bu doğru değil. Çünkü orada direkt,  ‘Dikmen Vadisi’ diyerek  saldırdılar” dedi.
Saldırganların kendilerini haksız duruma düşürmemek için olayı başka tarafa çevirmeye çalıştığını ifade eden Başkan Gökçek, kürtajla ilgili tartışmalara ilişkin de şu yorumu yaptı:
“O da şu, bugün twitter’da gördüm, bir deli saçması, ben demişim ki efendim ‘herhangi bir kimse tecavüze uğrarsa, tecavüze uğrayan kişi kendini öldürsün, ama karnındaki çocuk ölmesin’ ben böyle bir laf etmedim, külliyen yalan, iftira. Benim söylediğim, ‘özellikle gayrimeşru bir hayatla çocuğu olan kişi daha sonra çocuğu aldırırsa bu cinayettir. Hem sen gerekli önlemleri almayacaksan, tıp ki bu önlemleri fazlasıyla alacak durumda, hem hamile kalacaksın, hem de çocukları öldüreceksin, bu cinayettir’ dedim.”