Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek’ten Genç İşadamlarına Yatırım Çağrısı…

- MELİH GÖKÇEK ANKARA GENÇ İŞADAMLARI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA İŞADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISINDA BULUNDU -BAŞKAN GÖKÇEK : “HER TÜRLÜ TEKLİFLERİNİZE AÇIĞIZ. YETER Kİ ANKARA’YI İŞSİZ GÜÇSÜZ BIRAKMAYALIM”

30 Ocak 2012 Pazartesi 14:12
Başkan Gökçek’ten Genç İşadamlarına Yatırım Çağrısı…

gencisadamlari_200.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD)’ın 11. Olağan Genel Kurul toplantısında Ankaralı genç işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.
Ankara Rixos Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Melih Gökçek, Ankaralı işadamlarına seslenerek, Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ile ilgili olarak davette bulunduklarını, bu davetlere daha çok itibar edilmesini isteyerek, “Ankara’nın kalkınmasına yönelik işbirliği yapalım” çağrısında bulundu.
Başkent Ankara’nın en önemli sorunlarından birinin fuar alanı eksikliği olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek,  “Havaalanının bitişiğinde, bir arazi üzerinde 1 milyon 600 bin metre kare alan aldık ve burayı fuar alanı olarak ilan ettik. 2 hafta önce ortak şirket kurulması için imzalarımızı attık. Bu yıl sonuna kadar fuar alanını da bitirmek istiyoruz” diye konuştu.
Ankara’da bir başka gelişmenin savunma sanayi ile ilgili olduğunu belirten Melih Gökçek “Sayın Başbakanımız Ankara’ya yapılacak yatırımlar konusunda özellikle silah sanayi ve uçak sanayi üzerinde söz verdi. Bu konuda yine Kazan bölgesinde 3 milyon metrekarelik bir alana yatırım merkezi yapacağız. 2 yıl içerisinde 6 milyar dolarlık bir paranın Ankara’ya girmesi söz konusu” dedi.
TOBB’un Sabancı Bulvarı üzerinde 150 bin metre karelik arsası olduğunu belirten Başkan Gökçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bu arsa üzerinde Dünya Ticaret Merkezi ve Teknokent kurmak için söz verdiğini anlattı.
Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerinin önemine değinen Melih Gökçek, iş adamlarının bu projelere ilgi göstermelerini İstedi.
-SANAYİ BÖLGELERİNE DESTEK –
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sanayi bölgelerine her zaman destekte bulunduklarını anlatan Başkan Gökçek, organize sanayi ve sanayi bölgelerine verdikleri destekten söz etti. İstihdam garantili alt yapı desteğinde bulunduklarını anlatan Melih Gökçek, organize sanayi bölgeleriyle yaptıkları anlaşmayla “ İstihdam garantisiyle ayda 3 milyon liralık, eski parayla 3 trilyon liralık, iki senede 72 trilyon liralık yatırım yapacağız inşallah” diye konuştu.
Ticarette her türlü desteği görev kabul ettiklerini belirten Başkan Gökçek, ticaretin canlanması için Haziran ayında 9-19 Haziran tarihleri arasında Ankara’da eski hipodromda alışveriş fuarı düzenleyeceklerini, İstanbul’un da aynı tarihte alışveriş fuarı düzenlemesi ile birlikte tatlı bir rekabet yaşanacağını söyledi.
Gençlik Parkı’nın yeniden düzenlenerek muhteşem ışık, su ve müzik gösterisinin yapıldığını anlatan Melih Gökçek bunun yerli turizme katkısı olacağını belirtti.
Hayvanat Bahçesi , Kızılay’daki cephe çalışmaları hakkında da bilgi veren melih Gökçek, “Ankara Genç İşadamları olarak bize hangi konuda teklifiniz varsa açığız yeter ki Ankara’yı işsiz güçsüz bırakmayalım” diye konuştu.