Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MECLİS ÜYELERİNE AOÇ TURU

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı ilçe belediye başkanları ile Belediye Meclis üyelerine Yeni Çiftlik Bulvarı ile Hayvanat Bahçesi ve Temapark proje alanlarını gezdirdi. Yeni bulvar için “Başkentin can damarlarından biri olacak” diyen Başkan Gökçek, şu anki Hayvanat Bahçesi’nin olduğu bölüme yapılan Temapark’ın ise Avrupa’da bir eşinin bulunmadığını dile getirdi.

17 Ağustos 2013 Cumartesi 13:50
BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MECLİS ÜYELERİNE AOÇ TURU

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE YENİ ÇİFTLİK BULVARI İLE HAYVANAT BAHÇESİ VE TEMAPARK ALANLARINI GEZDİREREK, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

- BAŞKAN GÖKÇEK:

“BU BULVAR BAŞKENTİN CAN DAMARLARINDAN BİRİ OLACAK”

“TEMAPARKIN AVRUPA’DA BİR EŞİ, BENZERİ OLMAYACAK”

“KAPALI ALANLAR BAŞKENTİN KIŞ TURİZMİNE CANLILIK KATACAK. TÜRKİYE YAZ KIŞ BURAYA AKACAK”

BAR_6486.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı ilçe belediye başkanları ile Belediye Meclis üyelerine Yeni Çiftlik Bulvarı ile Hayvanat Bahçesi ve Temapark proje alanlarını gezdirdi. Yeni bulvar için “Başkentin can damarlarından biri olacak” diyen Başkan Gökçek, şu anki Hayvanat Bahçesi’nin olduğu bölüme yapılan Temapark’ın ise Avrupa’da bir eşinin bulunmadığını dile getirdi.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantılarının son oturumuna başkanlık ederek, tüm Meclis üyelerini Atatürk Orman Çiftliği sınırlarında yürütülen çalışmaları incelemek üzere geziye davet etti. Toplantı sonrası EGO’nun üstü açık gezi otobüsleriyle Büyükşehir Belediye Binası’ndan başlayan gezide Başkan Gökçek, Yeni Çiftlik Bulvarı, yeşillendirme çalışmaları, Temapark ve Hayvanat Bahçesi projeleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Bazı Metropol ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin katıldığı gezi, Celal Bayar Bulvarı üzerinde, Etiler Orduevi önünden Etimesgut’a kadar tren yoluna paralel bir şekilde inşa edilen Yeni Çiftlik Bulvarı üzerindeki tur ile başladı.  Etiler Orduevi üzerindeki alt geçidin çıkışından sonra Konya Yolu’nu Yenimahalle’ye bağlayan yeni bir geçiş yaptıklarını dile getiren Başkan Gökçek, Hayvanat Bahçesi ve Temapark’ın 4.2 kilometre uzunluğunda bir alana inşa edileceğini açıklayarak, bulvarın ise 15 km olduğunu vurguladı.

“Bulvar boyunca çok ciddi bir ağaçlandırma yapıyoruz” diyen Başkan Gökçek, en geç 5 yıl içinde yolun sağında ve solunda yemyeşil bir manzara meydana geleceğini ifade etti. Üzerinde 17 tane alt ve üst geçit bulunan bulvarın büyük ölçüde bitirildiğini açıklayan Başkan Gökçek, açılışın ise çok kısa bir süre içinde, yeşillendirme çalışmalarının ardından yapılacağını müjdeledi.

-“ANKARA’NIN CAN DAMARLARINDAN BİRİ OLACAK”

Eski hemzemin geçitten İstanbul yoluna doğru yapılan 750 metrelik viyadüğü de tanıtan Başkan Gökçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Buradan yeni inşa edilen Başbakanlığa doğru da 8 şeritli bir yol yapıyoruz. Ayrıca AK Partinin oradan gelen ve Türkeş meydanına giden yola doğru da bir alt geçit yapıyoruz. Bir de yolun karşısına geçiyoruz, AŞTİ’nin oraya iki şerit giriş yolu yapıp, AŞTİ’nin içinden Konya yoluna bağlıyoruz.”

TİGEM Köprüsü’nün yeni bir yöntem olan germe sistemiyle yapıldığını belirten Başkan Gökçek, Marşandiz Köprüsü’nün ise rekor düzeyde bir zaman içerinde yıkılıp yeniden inşa edildiğini dile getirdi. Başkan Gökçek, yol inşaatı sırasında 4 milyon 200 bin metreküp, yaklaşık 420 bin kamyon hafriyat taşındığının da altını çizdi.

Yeni Çiftlik Bulvarı ile Ankara’nın trafiğinin inanılmaz biçimde rahatlayacağına dikkat çeken Başkan Gökçek, “Bu yol Ankara’nın can damarlarından biri olacak. Ankara’nın 3. ana damarı olacak. İstanbul Yolu, Eskişehir Yolu, bir de bu” dedi.

- TÜRKİYE YAZ KIŞ BURAYA AKACAK

Yeni Çiftlik Bulvarı’nda Şaşmaz Kavşağı’na kadar süren kısa turun ardından Başkan Gökçek’in ikinci durağı Hayvanat Bahçesi içindeki Temapark alanı oldu. Hayvanat Bahçesi’nin bowling salonunun bulunduğu tarafa yeniden inşa edileceğini kaydeden Başkan Gökçek, Temapark içine ise 14 tane rolly coster ve pek çok oyuncak yerleştirileceğini söyledi. Temapark alanının bir metre kazılarak, zeminin yeni stabilize malzeme ile güçlendirildiğini dile getiren Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

 “Kapalı alanların toplamı 80 bin metrekare. Burada inşası başlayan kapalı alan atari salonu olacak. İçine 400 tane atari yerleştirilecek. Çadırların içinde bol miktarda oyuncaklar olacak. Buranını inşasında 15 gün - bir ay sonra ortalama 3-5 bin kişinin çalıştığını göreceksiniz. Biz istiyoruz ki yapacağımız Temapark ve Hayvanat Bahçesi kış-yaz açık kalsın ve çalışsın. Özellikle kış turizmine hizmet etsin. Burası açık olduğu zaman herkes buraya gelecek. Kışın tatilde nereye gidecek?  Böyle bir Temapark Avrupa’da yok. Bittiği zaman göreceksiniz. Bütün alt yapısını tamamladık. Oyuncakların yüzde 90’ını aldık. Seçimlerden önce kapalı alanları açmak istiyorum.

4’ü büyük, 14 tane de küçük kapalı alan var. Şu anda boş olan bölümde yoğunlukla kapalı alanlar, havuz ve 209 metre uzunluğunda, 120 metre yükseğe sıçrayabilen su gösterisi olacak. Şu anda hayvanat bahçesinin olduğu alanda ise açık oyuncaklar, sulu oyuncaklar olacak. Türkiye buraya akacak inşallah.”

Başkan Gökçek, geniş bir alana sahip olacak Temapark ve Hayvanat Bahçesi’nde monoray, teleferik ve tren ile ulaşımın sağlanacağını belirterek, parkın ana girişine de 30 metre yüksekliğinde bir Selçuklu Kalesi inşa edileceğini açıkladı.

BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MECLİS ÜYELERİNE AOÇ TURU
BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MECLİS ÜYELERİNE AOÇ TURU
BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MECLİS ÜYELERİNE AOÇ TURU
BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MECLİS ÜYELERİNE AOÇ TURU
BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MECLİS ÜYELERİNE AOÇ TURU
BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MECLİS ÜYELERİNE AOÇ TURU