Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK’ten Uşak’ta Almanya Başbakanı Merkel’e Anlamlı Mesaj…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK, UŞAK’TA EGEM TV’NİN DÜZENLEDİĞİ “YILIN EN BAŞARILILARI” ÖDÜL TÖRENİNDE KATILIMCILAR ARASINDA BULUNAN BÜYÜKELÇİ POHL ARACILIĞIYLA ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL’E DOSTLUK MESAJI GÖNDERDİ - UŞAK’TA 10 BİN KİŞİ İLE YAPILAN ANKET SONUCU ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN BAŞKAN GÖKÇEK: “BİZ SAROKOZY İLE MERKEL’İ AYNI SAFTA TUTMAK İSTEMİYORUZ” “BİZ ALMAN DOSTLUĞU İLE TÜRK DOSTLUĞUNU EN ÜST SEVİYEDE GÖRMEK İSTİYORUZ” “UŞAK EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ”

12 Mart 2012 Pazartesi 17:39
Başkan GÖKÇEK’ten Uşak’ta Almanya Başbakanı Merkel’e Anlamlı Mesaj…

baskan_usak_3_12032012.jpg

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Uşak’ta “2011 Yılının En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı” ödülünü alırken yaptığı konuşmada Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl aracılığıyla Almanya Başbakanı Angela Merkel’e dostluk çağrısı yaptı.
Başkan Gökçek, EGEM TV tarafından düzenlenen “Yılın En Başarılıları” ödül törenine katıldı. Uşak ve çevresinde 10 bin kişi ile yapılan anket sonucu belirlenen “2011 Yılının En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı” ödülüne layık görülen Başkan Gökçek, plaketini EGEM TV Yönetim Kurulu Başkanı Soner Demiröz’den aldı.
Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, aralarında Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ‘un da bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı törende ödülünü alan Başkan Gökçek, Ankara’da pek çok ödül aldığını ancak Ankara dışında Anadolu’dan, özellikle Uşak’ta böyle bir ödül almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Kendisini ödüle layık gören Uşak halkına teşekkürlerini sunan Başkan Gökçek, “Uşaklılar, biraz önce bazı taleplerde bulundu” diyerek, şunları söyledi:
“Biz ne zaman sıkışsak, zaten hemen Uşak’a ‘siz bize yardıma koşun’ diyoruz. Bunun en güzel örneğini de Pakistan felaketinde verdik. Uşak en kısa zamanda seferber oldu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 1 milyon battaniye yaptı, biz de aldık, Pakistan’a gönderdik. Bu tip alışverişlerimiz devam edecek. Bizim Allah göstermesin, deprem gibi durumlarda hazırlıklı olmak için Sayın Valimizle yaptığımız planlama var. Hazır depomuzda durmak için bir şeyler yaptıracağız ve size müracaat ederiz. Uşak ekonomisine katkıda bulunacağız. Her zaman gönüllerimiz bir. Sizi her zaman Ankara’ya bekliyoruz, her zaman bizim misafirimiz olduğunuz takdirde başımızın üzerinde yeriniz var.”

- MERKEL’E DOSTLUK ÇAĞRISI
Konuşmasını Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl’a yönelik sözleriyle sürdüren Başkan Gökçek, “Almanya’dan bir misafirimiz var. Sayın elçi… Sayın elçiye diyorum ki, Biz Türkler Almanya’yı çok severiz. Biz, çocukluğumuzda Alman mili takımını tutardık. Türk Milli takımının bu gücü olmadığı günlerde. Demek ki bir sempati içimizde var. Ama Merkel’den aynı muhabbeti göremiyoruz ve bu muhabbeti bekliyoruz” diye konuştu.
Başkan Gökçek, salondan yükselen alkışlar üzerine de “Dolayısıyla, Sayın Alman Elçisi, bakın Uşaklılardan benim bu ifadem üzerine çıkan alkışı, oraya lütfen iletsin. Biz Sarokozy ile Merkel’i aynı safta tutmak istemiyoruz. Doğru mu? Bu vesileyle de böyle bir mesaj vermiş olmak istedim. Biz Alman dostluğu ile Türk dostluğunu en üst seviyede görmek istiyoruz” dedi.
Başkan Gökçek, konuşmasının ardından ödülünü aldıktan sonra da diğer ödül alanların plaketlerini takdim etti.