Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan GÖKÇEK, TOKİ Park Eymir Konutları Sakinleriyle Bir Araya Geldi…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, GÖLBAŞI’NDAKİ 20 BİN KİŞİLİK NÜFUSUN YAŞADIĞI TOKİ PARK EYMİR KONUTLARI SAKİNLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ VE YAPILABİLECEKLER KONUSUNDA BİLGİ VERDİ

06 Şubat 2012 Pazartesi 09:35
Başkan GÖKÇEK, TOKİ Park Eymir Konutları Sakinleriyle Bir Araya Geldi…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gölbaşı’ndaki TOKİ Park Eymir Konutları sakinleriyle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

toki_park_eymir_207_06022012.jpg

TEİAŞ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ve çok sayıda bölge sakininin katıldığı toplantıya alkışlar arasında giren Başkan Gökçek’in yanı sıra, TOKİ yetkilileri, Park Eymir Derneği yöneticileri ile Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanları ve genel müdürleri katıldı. Yaklaşık 20 bin nüfuslu bölgede yaşayan sıkıntıları dinleyen Başkan Gökçek, konuların Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları ölçüsünde çözülebileceğini anlattı.

KONYA YOLU’NUN GÖLBAŞI’NDAKİ BÖLÜMÜ YÜKSELTİLECEK
 “Gölbaşımızda yeni bir kent daha kuruldu. Siz bu yeni kentin sahibisiniz. Sizinle karşı karşıya sorunları teker teker dinleyip, büyük ekseriyetini çözmek için buradayım. Hepsini çözemeyiz ama elimizden geleni yaparız” diyerek sözlerine başlayan Başkan Melih Gökçek, öncelikle bölgede yapılacak projeleri anlattı. 
Gölbaşı’ndaki en önemli sorunun Konya Yolu’nun ilçeden geçen kısmında olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Burası trafikte ciddi anlamda sıkıntı çıkarıyor. Karşıdan karşıya geçişleri engelliyor. Orayı inşallah en geç 2 sene içerisinde yükselteceğiz. Bu sene veya önümüzdeki sene 60 trilyonluk dev bir yatırım yapacağız ve aşağıdan da birkaç yerden karşıya geçişler vereceğiz. Ayrıca bu alt kısma Hanımlar Lokali, Gençlik Merkezi, Aile Yaşam Merkezi, Çocuk Kulüpleri gibi merkezler tanzim ederek, bir taşla iki kuş vuracağız” dedi.
  Haymana Yolu’nun 2 gidiş ve 2 geliş olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, trafik yükünü kaldırmadığını kaydederek, “Burayı 3 geliş-3 gidiş yapacağız. Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenliğin bölgeleri bu yolun genişletilmesini engelliyordu. Sayın Genelkurmay Başkanımızla görüştük ve anlayış gösterdiler. Bu sene Mayıs ayında falan başlarız ve bu yolu da çok konforlu hale getiririz inşallah” diye konuştu.

toki_park_eymir_400_2_06022012.jpg

“EYMİR DE MOGAN GİBİ OLMALI”
Park Eymir’in sorunlarına değinen Başkan Melih Gökçek, şunları söyledi:
“Öncelikle Eymir ismini aldığınıza göre bu göl sizin olmalı. Maalesef ODTÜ’nün malı olarak gözüküyor. Biz burayı sizlere açmak istiyoruz. Eymir de tıpkı bir Mogan gibi olmalı. Ağaçları itibariyle çok daha şanslı bir piknik alanı olabilir. İnşallah Eymir’in tapusunu alırsak, 2 sene içerisinde uygun hale getireceğiz.
Mühye de Eymir’in devamı olan bir yerdir. Buranın da Mogan’a kadar bağlanması gerekiyor. Proje yapılması lazımdı ve biz de 3 ayda sessiz sedasız bir proje hazırladık. Güzel bir proje olacak. Seneye niyetim inşallah Doğukent Caddesinin alt kısmandaki alanın tamamı. Yani Eymir’in devamındaki İmrahor Vadisinin tamamı.  Mamak-Çankaya viyadüğünden 3 kilometre içeri giren kısım, içinde kanal bulunan dev bir alan olacak. Bizim Ankara’nın kanalı da orada olacak.”

“SORUNLARINIZ ÇÖZÜLECEK”
Gölbaşı’ndaki mezarlığın alt kısmına da bir arıtma tesisi yapılacağını ve tesisin Gölbaşı ile ORAN bölgesinin kanalizasyon atıklarını temizleyeceğini anlatan Başkan Melih Gökçek, söz konusu tesislerin paket arıtma yaptığını ve kokuya neden olmadığını kaydederek, “Bu suyu da Eymir’e vereceğiz. Buradan itibaren o dereleri akıtarak gidecek ve akan, devamlı besleyen bir su olacak. Mogan ile Eymir gölü arasındaki alan da göletlerle tanzim edilecek ve ikisinin bağlantısı gibi olacak. Bu çalışmalar da bölgeye ciddi anlamda değer katacak” dedi.
  Bölgedeki vatandaşların en çok ulaşım konusunda şikayet ettiğini kaydeden Başkan Melih Gökçek, yeni güzergahın gösterildiği afişleri sakinlere göstererek, “Hareket memurluğunu TOKİ’ye alarak, Salı gününden itibaren 195 nolu hattımız TBBM, Çetin Emeç Bulvarı ve Konya Yolu’nu takip ederek buraya gelecek” diye konuştu.
 193 No’lu EGO otobüs hattının da bir buçuk kilometrelik hat uzunluğunun kısaltılmasıyla Cumhuriyet Caddesi’nden TOKİ’ye çıkması talebini de sakinlerin oylarına sunarak kabul eden Başkan Melih Gökçek, AVM’lere servis konusunda da Cumartesi ve Pazar günleri belli saatlerde iki ayrı noktaya otobüs kaldırılacağı müjdesini verdi.
Bölgede bulunan 40 bin metrekarenin üzerindeki boş alana da içerisinde kondisyon aletleri, çocuk oyun grupları, kamelyalar, piknik alanları, yürüyüş yolları ve havuzların bulunduğu muhteşem bir parkın da yapımı için söz veren Başkan Gökçek, yine sakinlerin coşkulu alkışları arasında bölgeye Halk Ekmek Büfesi, alışveriş büfesi, taksi durağı, hanımlar lokali ile gençlik merkezleri yapılması için çalışmalara başlanacağını söyledi.
Yol çalışmaları konusunda da bölge sakinlerinin istekleri doğrultusunda incelemelerin ardından gerekenlerin yapılacağını kaydeden Başkan Gökçek, daha sonra yetkililerle birlikte bölgedeki boş alanı gezdi.