Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek Tunus Belediye Başkanı Mohemmed Beji Ben Mami’yi Konuk Etti...

- Konuk Belediye Başkanı Ben Mami, Ankara ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e Övgüler Yağdırdı - Ben Mami: “Bugüne Kadar Belki 100’den Fazla Kent Gezdim Ama İlk Defa Bu Kadar Düzenli, Bu Kadar Güzel Bir Kent Gördüğümü İfade Edebilirim”

27 Aralık 2010 Pazartesi 12:22
Başkan Gökçek Tunus Belediye Başkanı Mohemmed Beji Ben Mami’yi Konuk Etti...

1.JPG

.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret eden Tunus Cumhuriyeti’nin Başkenti Tunus’un Belediye Başkanı Mohammed Beji Ben Mami Ankara’ya övgüler yağdırdı. Ankara’nın güzel çehresini görünce hayrete düştüğünü kaydeden Mami, rekreasyon alanları, kültürel, sosyal ve sportif projelerden istifade etmek istediklerini dile getirdi.
Tunuslu konuklarını makamında ağırlayan Başkan Gökçek, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü kutlamaları nedeniyle Belediye Başkanı Ben Mami ve beraberindeki heyeti gezdiremediğini ifade ederek, “Bugün tören üzerine tören vardır bizde. Bir törenden geldik, üst üste birkaç törenimiz daha var. Aslında adetimdir misafirlerimi kendim gezdiririm. Sizi bizzat ben gezdirmek isterdim. Ama programın yoğunluğu nedeniyle bunu yapamadığım için özür diliyorum” dedi.
Başkan Gökçek’in sorusu üzerine Türkiye’ye daha önce en az 20 kere ziyaret gerçekleştirdiğini dile getiren Tunus Belediye Başkanı Ben Mami, Türk asıllı ve köken olarak İzmirli olduğunu belirtti. 27 Aralık kutlamaları nedeniyle iyi dileklerin sunan Ben  Mami, bu ziyaretinde Ankara’nın güzel çehresi karşısında hayrete düştüğünü ifade etti. Başkan Melih Gökçek’in 17 yıllık belediye başkanlığı süresince çok büyük işlere imza atmış olduğunu söyleyen Ben Mami, konuşmasını şöyle sürdürdü:

2.jpg
 “Bundan dolayı büyük bir hayretle karşı karşıya kaldım. Bugüne kadar belki 100’den fazla kent dolandım ama ilk defa bu kadar düzenli bir kent gördüğümü ifade edebilirim. Tunus ile Ankara arasındaki ilişkiden büyük bir memnuniyet duyacağız. Özellikle sizin rekreasyon alanlarındaki büyük çabalarınız büyük gelişiminiz bizi hayret içerisinde bıraktı. Biz de sizin deneyimlerinizden istifade etmek isteriz. Kültürel anlamda, spor alanında, temizlik alanında elbette sizden istifade edeceğiz.”
1987 yılından bu yana Tunus’ta da birçok konuda ileri adımlar atıldığını vurgulayan Ben Mami, Başkan Gökçek’i ülkesine davet ederek, “Eski ve olumsuz  birçok tablo gelişmiş, değişmiş, güzelleşmiştir. İlişkilerin devamını arzu etmekteyiz. Sizin Tunus’a gelmenizi, küçük ama güzel olan kentimizi gezmenizi arzu etmekteyiz” diyerek sözlerini bitirdi.
Başkan Gökçek, kısa sohbetin ardından, Ankaralılar adına Ben Mami’ye çini bir vazo, heyetteki diğer konuklara ise çini tabak  hediye etti. Tunus Belediye Başkanı Ben Mami ise Başkan Gökçek’e, kentin simgesi olan, gümüş  amber işlemeli bir zeytin ağacı verdi.