Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek Turgut Özal Üniversitesinin Açılışında…

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Akademik Eğitimine Bu Yıl Başlayan Turgut Özal Üniversitesinin Açılışına Katılarak Başarı Dileklerini Sundu -Başkan Gökçek: “Gerçekten Çok Mutluyum Çünkü Ankara Yeni Bir Üniversite Daha Kazandı.”

05 Ekim 2010 Salı 05:53
Başkan Gökçek Turgut Özal Üniversitesinin Açılışında…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçekle birlikte, Turgut Özal Üniversitesinin açılış törenine katıldı. Akademik hayatına yeni başlayan üniversitenin öğretim kadrosu ve öğrencilerine başarı dileklerini sunan Başkan Gökçek, konuşmasına Ankara’nın yeni bir üniversite daha kazanmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı.
Turgut Özal Üniversitesinin açılışı ile birlikte üç güzelliği bir arada yaşadıklarını ifade eden başkan Gökçek şunları söyledi;
“Birinci güzellik üniversitenin rahmetli Turgut Özal ismini taşıyor olması. Her zaman söylerim kendimi onun öğrencisi sayıyorum ondan öğrendiğim çok şey var. İkincisi Mütevvelli heyetindeki insanlar çok değerli insanlar, iş adamları, ağabeylerim. Üçüncüsü bugünün arkasında değerli büyüğümüzün duası var. Dolayısıyla bu üç güzellik bir arada olunca çok güzel işlerin olacağından da hiç kimsenin şüphesi yok diye düşünüyorum.”
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Kampusa adı verilen rahmetli Hasan Tanık için birer Fatiha okunmasını isteyen Başkan Gökçek üniversiteye yeni başlayan öğrenci ve öğretim kadrosuna başarılar diledi. YÖK Başkanı Prof. Dr Yusuf Ziya Özcan’a özel olarak teşekkürlerini sunan Başkan Gökçek , “YÖK başkanı ile gurur duyuyoruz. YÖK başkanı Sayın Ziya Özcan’ın siyasetin yerine bilimi tercih ettiğini ve bunu da çok iyi başardığını ayrıca insan haklarına çok önem verdiğini biliyoruz” diye konuştu.

2.jpg
Konuşmasının ardından Başkan Gökçek’e, Üniversitenin yapım aşamasında sunduğu katkılar nedeni ile Turgut Özal Düşünce Derneği Başkanı Galip Demirel tarafından çini vazo hediye edildi.