Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Başkan Gökçek“Ülkelerin Barış Köprüsü: Ankara” …

-Dünya Çocuk Oyunları İçin Yabancı Ülkelerden Başkent’e Gelen Ankara’nın Kardeş Kentlerinin Belediye Başkanları ve Heyetler Başkan Gökçek’i Ziyaret Etti

25 Nisan 2011 Pazartesi 01:48
Başkan Gökçek“Ülkelerin Barış Köprüsü: Ankara” …

“Dünya Çocuk Oyunları” nedeniyle yabancı ülkelerden Başkent’e gelen ve Ankara’nın Kardeş Kenti olan şehirlerin belediye başkanları ve heyetler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Başkan Gökçek, “Ankara, ülkelerin barış köprüsü oldu. Dünya Çocuk Oyunları’na İsrail’den Ermenistan’a, Fransa’ya, Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a, Kuzey Kore’den Güney Kore’ye bütün 1.JPGülkelerden sporcu öğrenciler geliyor” dedi.

Organizasyonun, barışın ve dostluğun tam bir simgesi olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “Biz bu organizasyona bütün dünyayı davet ettik, hiç ayırım yapmadık. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak barış ve dostluğu her zaman ön planda tutuyoruz” diye konuştu.

Geçen yıllarda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı organizasyonlardan da bahseden Başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Orta ve Güneydoğu Avrupa Başkentleri Konferansı’nı hatırlarsanız, o organizasyon ile hem Güney Kıbrıs hem de Kuzey  Kıbrıs’ı ilk defa bir araya getirmiştik. Değişik başka organizasyonlarımız da oldu. Azerbaycan ile Ermenistan’ı, Karadeniz Başkentleri Toplantısı’nda bir araya getirdik. İsrail ve Filistin’i Glokal Forum’da bir araya getirdik. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bütün organizasyonlar, hep barış ve dostluk üzerine, çatışmaları ortadan kaldıran dostluğun köprüsünü kuran organizasyonlar oldu.”  

“MİSKET, DİSNEY KAHRAMANLARI KADAR GÜÇLÜ”

Çocuk Oyunları’nın sembolü Ankara Kedisi “Misket”ten övgüyle bahseden Bükreş Belediye Başkanı Sorin Oprescu, “Misket’i Disney kahramanları kadar güçlü ve dikkat çekici buldum. Ayrıca bu büyük organizasyon, Türkiye’nin istediğini ve yapabildiğini gösteriyor” diye düşüncelerini dile getirdi.
Daha sonra ziyarete katılan konuk Bişkek Belediye Başkanı İsa Ömürkulov ve Zagreb Belediye Başkan Yardımcısı Harun Omer Basiç ile Şangay, Rabad, Kişinev, Lefkoşe belediyelerinden gelen Meclis Üyeleri ile tek tek ilgilenen Başkan Gökçek, kendisini ziyaret eden kardeş kent heyetlerine el işlemeli porselenler, fotoğraf albümleri ve Ankara’yı tanıtan kitaplar hediye etti.