BAŞKAN GÖKÇEK, UŞAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Uşak Üniversitesi’nden gelen bir grup üniversite öğrencisiyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 10:38
BAŞKAN GÖKÇEK, UŞAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, UŞAK ÜNİVERSİTESİ BAHÇESİ’NDE BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN İMZASINI OLUŞTURAN ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

- BAŞKAN GÖKÇEK:

“SİZİN BİR ÜNİVERSİTENİN BAHÇESİNDE BAŞBAKANIMIZIN İMZASINI OLUŞTURARAK DURMANIZ BİR MEYDAN OKUYUŞ. BİZ BURADAYIZ DEMEK”

“KİŞİSEL OLARAK BAŞBAKANIMIZIN BİR DÖNEM DAHA BAŞBAKAN OLARAK YOLA DEVAM ETMESİNİ, SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL BEY’İN DE BİR DÖNEM DAHA CUMHURBAŞKANI OLARAK DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUM”

Başkan Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını Uşak Üniversitesi bahçesinde oluşturan ve sosyal medyada çok usak_uni_DNR1608.JPGkonuşulan öğrencileri ağırladı.

Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in de eşlik ettiği buluşmada üniversite öğrencilerini Ankara’da görmekten mutlu olduğunu belirten Başkan Gökçek, “Ben sizi medyada görünce twitter vasıtasıyla özellikle çağrıda bulunmuştum. Siz de gelince bizi ziyadesiyle memnun ettiniz. Başbakanımızın imzasını üniversite bahçesine çizmeniz bizi mutlu etti. Örnek bir davranış oldu” dedi.

Öğrencilerle tek tek tokalaşan Başkan Gökçek, selamlamanın ardından üniversite öğrencileri ile sohbet ederek, soruları yanıtladı. Bir öğrencinin “Başbakanımızın imzasını yaptığımız görüntüyü ilk gördüğünüzde ne hissettiniz?” sorusu üzerine “Üniversiteliler genellikle kamuoyunda AK Parti’ye karşıymış gibi yansıtılıyor. Aslında öyle değil. Sizin bir üniversitenin bahçesinde Başbakanımızın imzasını oluşturarak durmanız bir meydan okuyuş, biz buradayız demek. Bu benim çok hoşuma gitti. Onun için teşekkür ettim” diye konuştu.

Başkan Gökçek, imza ile ilgili projeyi yeniden yapmak istediğini dile getiren bir öğrencinin teklifi üzerine de “Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Başbakanımız aday olursa o imzayı bir daha atarsınız. Cumhurbaşkanlığına imzasını atmış olursunuz” dedi.

- “BAŞBAKANIMIZ BİR DÖNEM DAHA DEVAM ETMELİ”

Bir başka öğrencinin “Sizce Başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday olmalı mı?” sorusu üzerine ise Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Kişisel olarak Başbakanımızın bir dönem daha Başbakan olarak yola devam etmesini, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey’in de bir dönem daha cumhurbaşkanı olarak devam etmesini istiyorum. Eğer Başbakanımız aday olmaya karar verdiyse de Sayın Abdullah Gül’ün başbakan olmasını temenni ediyorum. Neden diye soracak olursanız, Başbakanımızın başladığı işler var. Paralel yapı ile mücadelede zafiyet gösterilsin istemiyorum.”

- BAŞARININ SIRRI DUA ALMAK

Başkan Gökçek, belediye başkanlığından sonraki planlarının sorulması üzerine ise “Partimizin üç dönem kuralı var, dördüncü dönem istesem de aday olamıyorum. Başbakanımız da bu uygulamada kararlı. Bu dönemden sonra ben emekli olmak isterim ama kader neyi gösterir bilemem. Başka bir şey icap eder mi söylemek için erken. Allah beş yıl daha ömür verirse belediye başkanlığımızı sürdürür, o gün geldiğinde de karar veririz” diye konuştu.

“5 dönem üst üste belediye başkanı seçilmenizdeki başarının sırrı nedir” sorusunu da Başkan Gökçek, şöyle yanıtladı:

“Bence tek nedeni var; dua almak. Eğer bir yerde devamlı olarak kalabiliyorsanız bunun altında yatan dua. Fakirin, fukaranın, mazlumun duasını alacaksın. Yardımlarını esirgemeyeceksin. Benim başarım demeyeceksin. Allahın lütfü idaresi olmazsa bu başarının kesileceğine iman edeceksin. Buna iman edersen başarı da geliyor. En önemli iş başarının altında mazlumun duasını almak. Mazlumun duasını alın, sonrasından korkmayın.”

- EN İYİ PROJELERİ

Ankara’da hayata geçirdiği en iyi projenin ne olduğunun sorulması üzerine de Başkan Gökçek, tek bir projeden bahsetmenin mümkün olmadığını dile getirerek, projelerini manevi değeri bakımından Hacı Bayram Cami’nin restorasyonu başta olmak üzere 9 dev rekreasyon alanı, 164 sosyal proje, kentsel dönüşümler, yeşillendirme çalışmaları ve işsizliğin önlenmesi için sanayiye verilen destek şeklinde sıraladı.

Sohbetin ardından Başkan Gökçek, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Uşak Üniversitesi öğrencileri daha sonra Büyükşehir’in tur otobüsleri ile Kuzey Ankara Rekreasyon Alanı, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi, Hacı Bayram Veli Camii ve çevresi ile Ankapark proje alanını gezdiler.